Zelfredzaamheid

‘WAAR POLITIEK TEKORT SCHIET MOETEN BURGERS REDDING BRENGEN.’

Na de op het nippertje vermeden aanslag in de Thalys, worden de leiders even wakker geschud.  Stel je voor dat de rover-in-spe de trein richting Nederland genomen had.  Heel Sail in het water.

Pieter van Vollenhoven, aangetrouwd Oranjelid, heeft echter een oplossing.  Je moet niet op iemands hulp rekenen, want je moet zelfredzaam worden.  Hij wil dat burgers meer mogelijkheden krijgen om zich te kunnen verweren en om verantwoordelijkheid te nemen in dit soort situaties.

Zozo.  Klinkt bekend in de oren.  Om de diefstalbendes uit de Balkan te ontmoedigen, moesten we veiligheidsmaatregelen nemen.  Speciale sloten, camera’s, alarmsysteem, inbraakvrij glas.  Konden we tot verleden jaar zelfs een subsidie voor ontvangen.  In Vlaanderen is deze afgeschaft want de N-BA heeft Vlaanderen inbraakvrij verklaard.  In Brussel kan de burger wel nog op een tussenkomst rekenen, want daar is het gevaar ook groter.
Mogen we dan nu ook naar een sportclub om een gevechtssport aan te leren?  Rekening aan het ministerie van defensie of is het naar binnenlandse zaken?   Wordt een kogelvrije vest verplichte kledingdracht in de trein?  Misschien is het geen slecht idee eens in een Brussels park te gaan wandelen; wie weet vinden we wel een geweertje om onze zelfredzaamheid te stimuleren.

FT

3 gedachten over “Zelfredzaamheid

  1. Niets zo gemakkelijk als een democratie waarin iedere minister, iedere volksvertegenwoordiger onschendbaar is en bijgevolg niet ter verantwoording kan worden geroepen.
    Een gat in staatskas? Een gat in de stadskas? Geen probleem we laten de burger opdraaien. We hebben de migratie- en asielboel laten verzieken? De burger zal redding brengen.

Reacties zijn gesloten.