Woordenkramerij

Volkerenmoord was toch geen volkerenmoord

Secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon, is het niet eens met de Paus en met de EU.  De Armeense genocide (of volkerenmoord) is geen genocide maar zijn wel “atrocity crimes”, gruweldaden, misdrijven van een ongekende wreedheid.

Woordvoerder Stephane Dujarric van de VN stelde dat Ban Ki-moon nota genomen had van het standpunt van de Paus maar zich bewust is van “de gevoeligheden in verband met een beschrijving van de gebeurtenissen”.  Hij stelt geen feitenverslag van de genocide voor: “Er waren discussies tussen de resp. landen en gemeenschappen en het is belangrijk dat deze discussies blijven duren.”  Woordenkramerij op hoog niveau.

Zichzelf en de VN een schouderklopje gevend: “De VN hebben getracht de internationale gemeenschap sterker te maken opdat dergelijke “atrocity crimes” nooit meer kunnen gebeuren.”
Aha. En wij dachten dat I.S. toch behoorlijk veel moeite doet om het kwaliteitsetiket “atrocity crimes” te verwerven.  Slapen ze daar bij de VN?

FT

Speisa

5 gedachten over “Woordenkramerij

 1. Raar, maar ook de Joden zijn tegen de benaming ‘genocide’. Het zou afbreuk doen aan die van hun.

  • Je bedoeld dat de Joden van plan waren om het Duitse ras te vernietigen door hen in concentratiekampen te steken te laten verhongeren of te vergassen . Indien ik je niet goed begrepen heb zou ik het woord genocide vervangen door “zelfverdediging” tegenover een volk dat ze van de kaart wil vegen

  • wat is dat voor flauwe kul ? wat heeft de genocide op joden te maken met de genocide op de Armeense christenen ? Maar het valt op dat niet alleen in het Midden-Oosten, maar ook bij ons de Jodenhaat weer de kop opsteekt. Dat men er nog niet aan gedacht heeft om de opwarming van de aarde in de schoenen van de joden te schuiven …

 2. “Een volkerenmoord tegen het Armeense volk vond plaats in het Ottomaans Turkije tijdens de Eerste Wereldoorlog. Dit is een historisch feit dat niet kan worden ontkend en ook niet zou mogen worden ontkend. [..] Het feit dat Israël jarenlang vermeed om het even welke verklaring af te leggen omtrent deze kwestie omdat wij zeer gevoelige diplomatieke relaties met Turkije hebben zou [in de huidige tijd] van geen invloed mogen zijn op onze besluitvorming.” (Israelisch parlementslid Aryeh Eldad)

  http://brabosh.com/category/armeense-genocide/

  ‘Ik kan het begrijpen dat zij die vinden dat het voor hen ontkend wordt geirriteerd zijn. Maar in deze specifieke zaak werd het gezegd dat de massaslachtingen van Armenen in het Ottomaanse Rijk hetzelfde was als wat er gebeurde met de Joden in Nazi Duitsland.

  En dat is een regelrechte leugen.

  Wat er met de Armenen gebeurde was het gevolg van een massale bewapende opstand van de Armenen tegen de Turken welke begon voor de Eerste Wereldoorlog uitbrak, en welke doorging op een steeds grotere schaal’
  (Joodse professor Bernard Lewis)

  https://armeensegenocidedebat.wordpress.com/

Reacties zijn gesloten.