Wie of wat bepaalt de “vrijheid van meningsuiting”?

Wie op facebook de geplaatste commentaren leest, krijgt gegarandeerd last van hoofdpijn en oprispend maagzuur. Intelligente academici, politici, heren (… de dames ontbreken grotendeels… die houden zich bezig met inzamelacties… ) van naam en faam, staan tegenover elkaar als aartsvijanden. Elke ochtend slijpen ze de messen, onderzoeken ze hun contacten op een verboden mening, op een ongewenst filmpje, kortom de sociale media hebben nu hun eigen waarheidsministerie opgericht, hun eigen Stasi, hun eigen verkliklijnen en executiepelotons. Het scheelt niet veel of ze lopen met een witte armband rond hun mouw om “hun vrijheid” op te dringen.

De EU en de vazalstaten huilen mee in bos. Alles werd gecensureerd: het internet, google, youtube… ook van de Russische overheid. Stel dat Poetin een belangrijke mededeling wil doen, dan zal u een door het Westen vertaalde versie te zien en horen krijgen.

Wie in het verleden de situatie ter plaatse volgde – we bedoelen sinds de Val van de Muur – moest zich gerealiseerd hebben dat de uitbreiding van de EU en de NAVO tot aan de toegangspoorten van Rusland uiteindelijk tot problemen zou leiden. Jarenlang werden we door Rusland gewaarschuwd, jarenlang werd er om een neutrale buffer verzocht, jarenlang rekende Rusland op het gezond verstand van het Westen. Het Westen, echter, gaf geen gehoor. Integendeel. Ook niet voor de dagelijkse miserie van de bevolking in de Donbass.

Ruslands toegang tot de zeeën werd quasi helemaal door de NAVO (… voornamelijk VSA)-bases omsingeld. Slechts richting noorden bleef helemaal open – behalve wanneer de zee omgetoverd wordt in een ijsvlakte.

De pesterijen, de chantage, de dreigementen vanuit de VSA toen Nord Stream 2 gebouwd werd, zal u zich herinneren. Toen de pijplijn uiteindelijk af geraakte, jàren later dan gepland, wachtte het project slechts nog op een officiële goedkeuring. En die zal er vooreerst niet komen.

Oekraïne ging ervan uit dat het kon pokeren met de wereldmachten, maar vergat dat het zich tussen grootmeesters bevond. De bevolking is de dupe, zoals de Donbass al acht jaar de dupe is.

Bedrog aan alle kanten. Gisteren konden we nog enkele “politiek incorrecte” bronnen raadplegen; vandaag zijn ze verdwenen. Zogezegd omdat onze harten en hersenen niet mogen vergiftigd worden met vals nieuws. Alle Russische kanalen, zowel op het internet, als op sociale media, werden verbannen. Uitsluitend de ene kant van het verhaal mag nog door u gehoord worden.

Als u verneemt dat het Russisch leger vertraagt omdat het bevoorradingsmoeilijkheden heeft, dat de Russische soldaten winkels beroven omdat ze geen eten hebben, gelooft u dat dan? Of is het niet eerder waarschijnlijk dat er een militaire tactiek achter schuilt, dat het niet de Russische soldaten zijn die op rooftocht trekken, maar wel het schorremorrie van de straat die op bevel van Zelensky op straat mogen neergeschoten worden?

Als u een afbeelding van een dame met verband rond haar hoofd, aangedroogd bloed op het gezicht en handen, ziet… is het dan niet eigenaardig dat men niet eerst de wonden gereinigd heeft en haar dan pas verbonden heeft? Dat ze daarop volgende dag twee pleisters op haar gezicht had maar geen verband rond haar hoofd? En als men dan weet dat zij werkt voor de Oekraïense overheid, is het dan gerechtvaardigd te vermoeden dat het in scène gezet is? Er circuleren ook foto’s van uitgebrande, verlaten tanks, die gewoon van de annexatie van de Krim stammen, maar die nu uitgebreid getoond worden… met een beetje “photo-shopping”, een bijgevoegde “Z”…

Wij herinneren ons maar al te goed de propaganda-oorlog tegen de Syrische overheid. Met de fameuze Witte Helmen die dezelfde kinderen maand na maand uit totaal verschillende steden en gebouwen “redden”. Met raketafbeeldingen op een bed zonder een inslag in het plafond/dak. Zelfs de sociale media van al-Qaeda en ISIS werden niet afgesloten. Hun filmpjes konden ongehinderd mede-terroristen ronselen in het buitenland.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/verbod-russische-staatsmedia-schending-van-de-persvrijheid-of-terechte-ontmanteling-van-propagandawapens~b64def93/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

https://www.politico.eu/article/russia-rt-sputnik-illegal-europe/

Niettemin konden we toch ook een ander klokje horen luiden: hier vindt u het YT-kanaal van deze Amerikaan die in Kiev woont: https://www.youtube.com/c/CoachRedPill/featured

In één van zijn video’s stelt hij “Zelensky is evil”. Omdat deze de burgerbevolking quasi tot zelfmoordacties aanzet, de gevangenen vrij liet, lukraak wapens liet uitdelen. We dachten daarbij terug aan Leopold III, die liever gezichtsverlies leed dan met het leven van de bevolking te spelen.

Tweet verspreid via… via… om censuur te voorkomen.

Afsluitend kan u (nogmaals) naar deze analyse van John Mearsheimer kijken. Wij gaven hem in een voorgaand artikel al het podium: