Wat Frankrijk en Europa zouden kunnen leren

Wat Frankrijk en Europa zouden kunnen leren
door Bassam Tawil  •  16 november 2015

Nu blijft de vraag of de Fransen wakker zullen worden en beseffen dat de radicale islam in oorlog is met de “ongelovigen” en met al degenen die weigeren om de dictaten van de Islamitische Staat en andere islamitische extremisten te accepteren. Dit is een oorlog die Israel nu al meer dan twee decennia vecht, maar helaas met weinig steun – en meestal met een giftige weerstand vanuit landen in Europa, waaronder Frankrijk.

 

 • Door het voortdurend onderschrijven van het pro-Palestijnse en anti-Israëlische beleid was Frankrijk er uiteraard naar op zoek om de Arabische en islamitische landen te sussen. Frankrijk lijkt ervan overtuigd te zijn dat een dergelijk beleid de moslimterroristen ervan zal weerhouden om Franse onderdanen en Franse belangen tot doelwit te nemen. De Fransen verkeren nu in het grote gevaar dat ze ten onrechte zouden geloven dat de aanslagen van 13 november hebben plaatsgevonden, omdat Frankrijk de islamitische terroristen niet genoeg gesust heeft.
 • De Fransen en de Europeanen zouden er goed aan doen om te begrijpen dat er geen verschil is tussen een jonge Palestijn die een mes neemt om Joden te vermoorden, en een terrorist van de Islamitische Staat die tientallen onschuldige mensen in Parijs vermoordt.
 • De reden dat moslimextremisten Israel willen vernietigen is niet vanwege de nederzettingen of checkpoints. Ze willen Israel vernietigen omdat ze geloven dat de Joden niet het recht hebben om in het Midden-Oosten te zijn, hoe dan ook. En ze willen Europa vernietigen omdat ze geloven dat christenen – en iedereen – geen recht hebben om iets anders te zijn dan moslim.  Lees verder…

18 gedachten over “Wat Frankrijk en Europa zouden kunnen leren

 1. Sleeper cells have woken up: Kelly files.

  (This guy does his best to say it like it is. he deserves respect for that. Perhaps more so cause no one is listening to him. Not even Maegan. They all want to hear the losing strategy of political correctness and they all want to hear that its working)

  https://youtu.be/fcgjsjQR9TM

 2. Na de onafhankelijkheid van Vlaanderen (even dromen) verschijnt een kaart in het jaar 2050, met daarop Vlaams land en Waals land in 2015 en: DE WAARHEID: in 2015 was het land niet Vlaams het was Belgisch.
  -rabbi Weinmandel: and these same zionist statesmen heedlessly push the world to the brink of another total war – revolving entirely around the Holy Land.
  -John Heathcote: ‘State Terrorism in the Occupied Territories’.
  – Shlomo Sand: ‘Die Erfindung des jüdischen Volkes – Israëls Gründungsmythos auf dem Prüfstand.’

  • Intellectueel oneerlijk, Anna, alsof we 2015 als referentiepunt zouden nemen.

   • Goed, neem een ander referentiepunt 1899 bijvoorbeeld en sindsdien de uitbreiding van de Franstalige olievlek en verlies van Vlaamse gemeenten. Die Franstalige uitbreiding gaat verder tot op de dag van vandaag en zal niet rusten ‘ tot de kabeljauw in de Noordzee Frans spreekt’. En dan komt de bewijsvoering, mits een kaart, in 2050 dat het geen Vlaams gebied was -waar na de gedroomde onafhankelijkheid al heel wat stukken waren vanaf gebeten – maar Belgisch.
    Waar zit die intellectuele oneerlijkheid?

    • Anna, dit is een heel ander verhaal dan het bewuste artikel. We kunnen onmogelijk bij elk artikel over Israël een dispuut over een ander thema starten. Daar hebben we trouwens ook de tijd niet voor.

    • Is het niet intellectueel oneerlijk partij te kiezen voor een geborneerde, achterlijke en middeleeuwse levenswijze ten nadele van een natie die intellectueel meer heeft gepresteerd in 70 jaar dan het andere volk in 1400 jaar?

     • Wes,

      ik begrijp niet als men vragen heeft in verband met Israël, die je heel dikwijls worden geleverd via vraagstellingen, bewijzen en beschuldigingen uit joodse hoek, waarom ik dan plots zou kiezen voor een geborneerde en achterlijke levenswijze. Voor wat dat middeleeuws betreft, een woord dat het altijd doet als je de achterlijkheid aan de kaak wil stellen, zie ik tot op vandaag (na al wat verloren is gegaan door de invallen van bijvoorbeeld een intellectueel volk zoals de Fransen) de kathedralen, de schilderijen, de manuscripten, de belforten, het smeedwerk, hoor ik de polyfonie enz. enz. middeleeuwse getuigenissen die ik alles behalve achterlijk kan noemen.

 3. Wanneer een kaart vd gebieden die wij in Europa al hebben moeten afstaan aan de moslims, in de vorm van no go zones, te beginnen met Molenbeek?

 4. Niet slecht: Eric Zemmour, een rechtse franse jood (!) zegt dat FR Molenbeek moet bombarderen ipv Raqqa!

 5. Redactie,
  Met een dergelijk tekst begeeft U zich wel op een heel gevaarlijk pad!!
  De “kenners” die tussen de lijnen lezen, weten bij deze dan ook wat er werkelijk gebeurd is in Parijs!!!

  • Graag wat meer uitleg aub. want na ongeveer 50 jaar me, van lichtelijk tot serieus, verdiept te hebben in die materie, weet ik echt niet wat er in dit artikel tussen de lijnen te lezen valt.

   • Wes,

    niet zo lang geleden beschuldigde je er mij van leugens te verkondigen in een artikel over Gaza. Ik vroeg je toen aan te tonen waar ik gelogen had. Nu lees ik dat je je al 50 jaar verdiept in de materie. Dan moet het voor jou toch geen klus zijn om op mijn vraag te antwoorden en mij als leugenaar aan de schandpaal te zetten?

     • Terloops… voor wie haar geen geweld aandoet.
      “Chatroom”, in het Afrikaans noemt men dat ‘n kletskamer of ‘n geselskamer.
      Gesels is gezellig praten, keuvelen.

 6. Islamitische staat, terroristen, radicale islam…
  Neen, daarmee zijn we niet in oorlog. Wie ons wel de oorlog heeft verklaard, dat zijn de islamitische jihadisten, dus de islam ! Er bestaan geen subcategoriën binnen de islam, dus geen extremistische en ook geen gematigde islam. Dat is een westerse uitvinding ! Er is alleen de islam, gebaseerd op dat ene onbetwistbare boek als woord van deze afgod, de koran. Niet interpreteerbaar of wijzigbaar. Een light versie van de islam bestaat er niet. Ook Erdogan heeft dat gezegd. En hij heeft gelijk. Wie zich niet houdt aan de goddelijke opdrachten vervat in de koran – en die zijn ronduit discriminerend en moorddadig – is gewoon geen goede, zeg maar vrome moslim. Hij die beweert dat de islam met Parijs ons de oorlog niet heeft verklaard, vertelt de waarheid niet, al dan niet bewust of onbewust. Deze barbarij heeft in onze hoogststaande westerse beschaving gewoon haar plaats niet. We moeten daar niet meer woorden aan vuil maken dan nodig.

Reacties zijn gesloten.