Wachtlijst van de dood

Wes HardinOm een plaats in een rusthuis te krijgen, laat je je best vanaf je 60ste (of vroeger) op een wachtlijst plaatsen.  Wat zeg ik: op een tiental wachtlijsten.  Tenminste als je de maandelijkse factuur kan betalen.  2500 euro per maand voor de basisverzorging, kamer, eten, dranken (koffie, water, thee), is geen uitzondering.  Al de rest is extra.  Doktersbezoek, medicijnen, verzorgingsproducten, was en plas, telefoon… worden daar bovenop aangerekend.  Tenzij je ten laste valt van het OCMW.

De plaats op de wachtlijst wordt bepaald door de hulpbehoevendheid.  Wie blind, verlamd, incontinent en hoorproblemen heeft komt eerder aan de beurt.  Of…zoals in de Overbron, Neder-over-Heembeek, waar er vijftien wooneenheden op de nieuwe bewoners staan te wachten, inclusief een heel eigen programma, afgestemd op de eigenste wensen van de nieuwe bewoners.  Met de onvoorwaardelijke steun van Bertje – de moslimminnaar.  Hij hoopt dat zijn favoriete senioren de weg naar ‘zijn’ rusthuis zullen vinden.

“Het zal niet vanzelfsprekend zijn, maar het is wel noodzakelijk”

Lees er alles over bij BrusselNieuws en bij DM.

En dit: ik kreeg gisteren bericht van een vriend uit Machelen dat zijn schoonvader van 92 overleden is.  Hij stond al een hele tijd op een wachtlijst voor een plaatsje in een RVT in Vilvoorde… op de 395ste plaats!

Wes Hardin

Nvdr: Het is afwachten of de Anciaux-vriendjes wel geïnteresseerd zullen zijn.  We herinneren even aan de toestand in Gent.

Voor wie niet helemaal overtuigd is van zijn plannen, kijk even naar dit filmpje, waaruit we slechts kunnen concluderen dat we allemaal “héél blij” (moeten) zijn!

4 gedachten over “Wachtlijst van de dood

  1. Geen probleem dat is allemaal eenvoudig te omzeilen . Er zijn twee mogelijkheden , ofwel wordt je een bekeerling en ge biedt U aan bij Bertje met een bidmatje en ge prevelt Alluhala Hopsasa of zoiets en alle deuren gaan open ! Tweede mogelijkheid ge kittelt er ene dood en ge hoop op een levenslange gevangenisstraf , dan krijg je de beschikking over een mooie verzorgde kamer met TV , internet , radio ! Alles gratis koffie The , noem maar op ! Ge kunt rekenen op de beste medische verzorging . Fitness , af en toe een wandelingetje . De deur van uw verzorgingsflat , vroeger noemde ze dat een cel . Deze wordt wel afgesloten met de bedoeling dat ze je niet zouden storen tijdens uw rust .Bovendien als je , als senior zijnde nog een beetje uit de voeten kunt , zoek je via het internet een “vriendin” voor te seksen , voorwaarde is wel , dat maske moet veel geduld hebben

  2. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat deze kerel op een manier de kijker toespreekt alsof hij tegen kleuters spreekt. Zo een sympa-kleuter taaltje. Hij heeft blijkbaar toch te veel jointjes gerookt, niet alleen zijn manier van spreken maar ook zijn “boodschap” komen als waanzinnig over. ” Diversiteit is iets goed voor onze samenleving”. Dat hij zijn valiezen pakt, en op een ander divers gaat zijn.

  3. En die charlatan is ooit nog voorzitter geweest van de Volksunie en al zijn ex vrienden zitten nu bij de NVA. Hoe iemand zo laag kan vallen is niet te begrijpen Wat verdient hij in feite: medelijden of een klop op zijn kop?

  4. Het socialisme heeft het leven doordrongen. Ook bij diegenen die zich geen socialist noemen. Iedereen aanvaardt kinderdag verblijven en ouderlingen tehuizen, als een vanzelfsprekendheid. De organische familie, met haar veiligheid en solidariteit werd tot in de kern om zeep geholpen.
    Ik herinner mij tot op de dag van vandaag een greep uit de werken van barmhartigheid die ons werden geleerd: de naakten kleden, de hongerigen spijzen, de dorstigen laven, de zieken verzorgen. Wie doet dat? werd ons gevraagd. Dag in dag uit je ouders! We werden hiervan doordrongen. Het vormde het gevoel van solidariteit als die ouder beroep deed op jouw hulp.
    Hoe leert een kind de geborgenheid van een gezin kennen als het, pas enkele weken oud, in een kinderdag verblijf wordt afgeleverd? Van 7 tot 18 uur. Hoe leert het de wederzijdse solidariteit tussen ouder en kind? Want na dat kinderdag verblijf volgt de kleuterschool met voor- en na bewaking. Begint het niet automatisch te denken : ik wordt weggestoken en zo hoort het ook?

Reacties zijn gesloten.