Waarom niet accepteren dat “ze” ons haten?

Afbeeldingsresultaat voor gaslightingIn Café Weltschmerz praat Esther van Fenema met Sietske Bergsma over de multiculturele spanningen en het nieuwe verschijnsel gaslighting.

Over de multiculturele spanningen en onze westerse rechtsopvattingen zegt zij; “Onze multiculturele droom is uit elkaar gespat. Dat er heel veel mensen in de wereld zijn die ons haten is voor een deel ook terecht. Waarom kunnen wij niet accepteren dat deze mensen ons haten?”

Een sharia rechtbank past volgens Bergsma niet in onze samenleving terwijl daar in Nederland wel in achterkamertjes sprake van is. We moeten daarom beter onze rechtsopvattingen verdedigen. “Als je als vrouw het risico loopt gestenigd te worden omdat je zonder man over de markt loopt, dat kun je in alle redelijkheid niet willen.”

Gaslighting, een poco denk- en gedragsvoorschrift: mensen mentaal desoriënteren, isoleren en uitschakelen. Een epidemie in heel de westerse wereld.  In de politiek, bij de media; het publieke debat is er compleet door verziekt, als het überhaupt nog bestaat, en het eist steeds meer slachtoffers.

Gaslighting, brainfucking… ‘moderne woorden’ voor…