Toeval of provocatie?

De Britse moslims zijn behoorlijk verontwaardigd.  Premier Theresa May kondigde nieuwe verkiezingen aan.  Ondoordacht, zo blijkt, want haar moslim landgenoten zitten dan volop in hun heilige maand, de ramadan, dit jaar van 26 mei tot 24 juni.  De verkiezingen op 8 juni vallen midden erin.
Abdi Duala, kandidaat op de Labour partij, vermoedt zelfs een aanval op zijn persoontje.  Sterker: een geheim plan om hen ten gronde te richten.  Aan het aantal doorzendingen (retweets) en sympathiebetuigingen (likes) te oordelen zijn behoorlijk wat neo-Britten dezelfde mening toegedaan.

I don’t know what everyone else thinks, but holding the General Election in Ramadan, is a secret plan to kill me off.

Al zijn er anderen die hierin mogelijkheden zien.  Moskeeën als stembureaus.  Moet kunnen.

How do we get mosques to sign up as polling stations? Can a polling station hold an iftar?

 

 

6 gedachten over “Toeval of provocatie?

 1. Gewoon dubbele nationaliteit opdoeken dan vervalt het stemrecht voor vreemdelingen sowieso en dan komen we NERGENS moslims tegen op publieke posten.

 2. Moskeeën als stembureau, dat is niet nieuw. Dat was in Nederland reeds de afgelopen verkiezingen.

 3. Abdi Duale een typische Engelse naam in de toekomst zoals de burgermeester in London “Sadiq Khan” Voordat hij in 2005 lid werd van het Lagerhuis werkte hij als juridisch adviseur gespecialiseerd in mensenrechten. heu moslimrechten . Belgie blijft achter wanneer krijgen wij een premier die luistert naar de naam Mohammed of een Fatima Van Hecke

 4. Hier loopt de discussie over de dubbele nationaliteit al enkele dagen. Zelfs FDW en G.A mochten een woordje meepraten.
  Dat afpakken lijkt niet zo makkelijk, zelfs als er een keuze moet worden gemaakt. Bepaalde landen nemen de nationaliteit van hun onderdanen gewoon niet in.
  De politiek maakt weer iets moeilijk waar het simpel is: de onderdanen van die bepaalde landen krijgen de Pelgische nationaliteit niet, omdat dit een discriminatie is tegenover de eigen landgenoten die niet kunnen genieten van de voordelen van een dubbele nationaliteit.

  • Juist Anna maar waarom iets gemakkelijk maken als moeilijk misschien ook gaat…
   Terloops, er zijn wel degelijk ‘eigen landgenoten’ met een dubbele nationaliteit.

   • Correct, Ropie. Je bent uitverkoren of je bent het niet. Meteen de reden waarom dat afpakken van de dubbele nationaliteit er niet zal komen, tenzij…

Reacties zijn gesloten.