VSA: De Taliban is geen terroristische organisatie.

Eric Schultz, perswoordvoerder voor het Witte Huis, antwoordde op een vraag of de Jordaanse gevangenenruil met IS te vergelijken valt met de ruil van vijf Talibanleden voor de Amerikaanse Sgt. Bowe Bergdahl.  Eerst stelde Schultz dat de VSA niet onderhandelen met terroristen.  Dan voegde hij eraan toe: “Ik denk niet dat de Taliban een terroristische organisatie is… het zijn gewapende rebellen.”

Vraagje aan het Witte Huis: “Welke zijn de voorwaarden om een islamitische terroristische organisatie genoemd te mogen worden?  Hoofden afhakken, buspassagiers vermoorden,  autobommen op markten laten ontploffen, schoolkinderen afslachten… valt dat eventueel onder de noemer van een geweldloze vrijheidsbeweging of een goedmenende NGO?” 

Is de communicatiedienst van het Witte Huis soms een filiaal van Al Jazeera?  Daar staan woorden zoals terrorist, extremist, islamist of jihad op de censuurlijst van de Engelstalige zender.

FT

4 gedachten over “VSA: De Taliban is geen terroristische organisatie.

  1. De Taliban is geen terroristische organistie, Obama is geen moslim, de koran zet niet aan tot haat en geweld en Pasen valt op een donderdag.

  2. Maar ik denk dat volgens de Taliban de USA wel een terroristische organisatie is en Obama een afvallige Moslim die de doodstraf verdient .

  3. Misschien krijgt Obama, in ruil voor zijn medewerking (of zijn partij) een ruime vergoeding voor het in stand houden van de opiumhandel in Afghanistan en noord Syrië (Kobani-PKK). De moed van de vrouwelijke PKK-strijdsters om hun papavervelden opnieuw in handen te krijgen is fenomenaal. De dringende behoefte om hun velden opnieuw in te zaaien en opnieuw in hun levensbehoefte te voorzien is normaal. De VS deelt in de winst daar de toevoer van heroïne naar Rusland, Iran en Europa weer verzekerd is. Verzwak uw tegenstanders !

  4. Als de Taliban geen terroristische organisatie is, dan was Hitler zeker geen nationaal socialist

Reacties zijn gesloten.