Onevenwichtig.

Permalink voor ingesloten afbeeldingGisteravond was hij nog naamloos.  Naamloos en verward.  We schreven bijna ‘zonder papieren’ maar dat zou de waarheid geweld aandoen, want als zoon van een Egyptische (of Tunesische?) vader en een Nederlandse moeder heeft hij waarschijnlijk méér papieren dan u en ik.

Kortom een slachtoffer van het onevenwichtigheidsvirus dat door onze contreien waart.

Omslagfoto facebookprofiel Tariq Zaza

 

Vandaag heeft hij een naam Tarik Zahzah (… of Zaza voor de vrienden) uit Pijnacker.  Die jongen zijn hoofd zit vol chemische formules.  Lid van een hackerscollectief verwardencollectief.

En dat hij verward is mag blijken uit het feit dat hij een rode staatszender uitkoos voor één minuut wereldbekendheid.

Dit is zijn epistel:

Wanneer u dit leest, raak dan niet in paniek. Ga niet schreeuwen en waarschuw uw collega’s ook niet. Doe alsof er niets aan de hand is. Ik ben zwaarbewapend. Als u gewoon netjes meewerkt dan zal u niets overkomen. Besef dat ik niet in mijn eentje ben. Er zijn er nog vijf plus 98 hackers die klaar zijn voor een cyberaanval. Bovendien zijn er in dit land acht zware explosieven geplaatst die radioactief materiaal bevatten. Als u mij niet naar studio 8 brengt om een uitzending over te nemen dan zijn wij genoodzaakt tot actie over te gaan. Dat wilt u niet op uw geweten hebben toch? Dus begeleid mij nu naar studio 8, de NOS studio.

Wij zijn gegijzeld door zwaarbewapende mannen. Er zijn er nog meer van hen in de rest van het land en ze hebben 98 hackers klaar staan voor een cyberaanval. Ook zijn er acht zware explosieven in het land geplaatst die radioactief materiaal bevatten. Zij willen een live uitzending doen om hun verhaal te kunnen houden. Als die live uitzending op enige manier verstoord wordt, zullen zij tot actie overgaan. Van buitenaf wordt in de gaten gehouden of de live uitzending in heel Nederland bekeken kan worden. Hun voorwaarden zijn daarom onder andere:
1. Dit gebouw wordt niet bestormd
2. De live uitzending wordt niet vertraagd, geen enkele seconde onderbroken en niet bewerkt.
3. Voor de duidelijk wordt er dus geen informatiebalk en ook geen ondertiteling aan de live uitzending toegevoegd.
Als aan de voorwaarden wordt voldaan, zullen wij vrij worden gelaten. Ik zal het nog een keer herhalen. [herhalen]

Het is wachten op een protestbetoging van gematigde hackers.

FT

6 gedachten over “Onevenwichtig.

 1. Dat komt ervan als je overgesuptieerd en tegen uw goesting een universitaire carrière mocht uitbouwen op kosten en druk van pa en ma, met gelden van de gemeenschap. Krijg dan nog een snelcursus marxischtisch lectuur en hang in uw kot een poster van Che Chevara en ge zijt klaar voor ‘t zothuis.
  NB. Wie het schoentje nu past, mag zich verdedigen zonder te schelden.

  • Tjenne, als gaga, pardon zaza, op zijn negentiende al een universitaire carrière had uitgebouwd moet hij toch niet helemaal gaga zijn geweest.
   Heb de man op de Nederlandse TV bezig gezien, een broekventje in vergelijking met…vul maar in, en zijn buitenwacht kwam helemaal niet in actie. Zaza was inderdaad gaga.

   • Juist. Moeten we nu een rechtzetting publiceren? Niet verward of onevenwichtig?

    • Natuurlijk was die ‘jongeling’ onevenwichtig, zelfs de portier zag dat, hij stond met beide benen op de grond,had niet de minste angst en kon rustig met hem praten. Ik wou maar zeggen als zijn blabla geen blabla was geweest zou zijn buitenwacht, als hij die had gehad en het geen grootspraak was geweest, wel in actie zijn gekomen.
     Voor het overige geef ik portiers de raad hun klassiekers te leren. Boerke Naas bijvoorbeeld. Dit voor het geval er voor hun neus een ‘jongeling’ met een neppistool staat te zwaaien, de vraag ‘schiet eens door mijn pet’ zou al veel oplossen.

   • Juist: uitbouwen dat moest beginnen zijn, gezien zijn jeugdige leeftijd. Ik dacht dat hij toch chemie studeerde?

 2. Dat zaakje stinkt naar publiciteit, het zou me niet verwonderen als die Egyptenaar ‘ingehuurd’ werd om de aandacht van een beerput af te leiden want die corrupte politiekers vertrouw ik voor geen mm.
  Als het niets met de islam te maken had was zendtijd tekort nu moet gezocht worden naar een slikbaar verhaaltje want het domme volk slikt toch alles ‘is het niet juncker?’.

Reacties zijn gesloten.