Van Sint-Jans-Molenbeek tot Allahs jihadgetto

     

Sint-Jans-Molenbeek, genaamd naar de heilige Johannes-de-Doper.  Sint Jan heeft er al lang zijn biezen gepakt.  De evolutie was blijkbaar niet tegen te houden.  Nochtans kan de gemeente bogen op een rijke geschiedenis.

“In pre-christelijke tijden werd een waterbron vereerd bij het gehucht aan een doorwaadbare plaats aan de Molenbeek.[1] De Germanen plaatsten haar onder de hoede van hun godin Freya, die zich bij de kerstening van de streek transformeerde tot Sint-Geertrui. Niet toevallig was dit de dochter van de stichtster van de Abdij van Nijvel, tot wier gebied de Molenbeekse nederzetting behoorde. Op zegels en andere afbeeldingen prijst ze het heilzame water uit haar putten aan met beker in de hand. Het werd op akkers gesprenkeld om ongedierte te verdrijven en aan pelgrims aangeboden om genezing te bieden. Molenbeek werd een etappeplaats op weg naar Santiago de Compostella. Bij hun vertrek kregen de pelgrims een “Sint-Geerte-minne” te drinken voor een behouden reis en terugkeer.

Sint-Jan-Baptist-kerk afgebeeld op Sint-Jansdansers in Molenbeek (Pieter Brueghel de Jonge, 1592)

In de middeleeuwen was Molenbeek een uitgestrekt landbouwdorp. De parochiegrenzen van zijn Sint-Jan Baptistkerk reikten tot aan de Zenne[2] en omvatten vanaf eind 12e eeuw een kapel gewijd aan Sint-Katharina.[3] Deze zou door de bouw van de twee stadsomwallingen afgesplitst raken en zich geleidelijk verzelfstandigen tot de huidige Sint-Katelijnekerk.[4] Ook het Brusselse Begijnhof, opgericht omstreeks 1250, hing af van Molenbeek. (Wikipedia)”

We vragen ons af of  “het heilzame water” nog zou helpen om het “ongedierte te verdrijven”?

Zo werd Molenbeek jihadgetto

door: Teun Voeten, cultureel antropoloog en oorlogsfotograaf,  woonde van 2005 tot 2014 in Molenbeek

Molenbeek kon de basis van islamitische terroristen worden door haar infrastructuur en door de onbestuurbaarheid en wegkijkcultuur van België.

Zaterdagmorgen stond ik in Parijs op de boulevard Voltaire bij de Bataclan naar een plas vers bloed te kijken en me af te vragen waar het met deze wereld naartoe ging. Ik hoorde geruchten over een auto met Belgische nummerplaten. ‘Waarschijnlijk Molenbeek’, dacht ik en richtte mijn camera weer op de gruwel. Ik heb negen jaar in Molenbeek gewoond, waar om de hoek de Thalysschutter bij zijn zus logeerde en enkele verdachten van het Parijse bloedbad vandaan kwamen.
Islamofascistisch addergebroed
Ik heb gezien hoe de jihadi dresscode in Molenbeek opmars maakte, alcohol nagenoeg verbannen werd, er steeds meer islamitische boekhandeltjes kwamen en het onmogelijk werd een fatsoenlijke krant te kopen.
Later die zaterdag werd de rol van Molenbeek bevestigd. Ik was niet verbaasd. Het was alleen maar verbazend hoe geschokt België was dat de terroristen uitgerekend Molenbeek als uitvalsbasis hadden. Hoe heeft het daar kunnen verworden tot uitvalsbasis van islamofascistisch addergebroed?                     Lees verder…

Golfbrekers: Oorlogsfotograaf neemt de benen

8 gedachten over “Van Sint-Jans-Molenbeek tot Allahs jihadgetto

 1. St Jan en St Katelijne hebben de kerk niet kunnen inspireren om het christelijk karakter vd gemeente te bewaren, integendeel, ze hebben er wsl alles aan gedaan om de mosliminvasie te steunen, de valse herders.

  • Wat een geluk, Frans, dat die achterlijke middeleeuwse gebruiken zoals begijnhoven bouwen en stadsomwallingen plus je daar bovenop nog met landbouw bezig houden en je hoop richten op heilzaam water, voor goed een einde hebben genomen. Gelukkig hebben de drie goden, broederlijkheid, gelijkheid en vrijheid onze ogen geopend.

   • Met ‘ze’ en ‘de valse herders’ bedoel ik de hedendaagse kerk. Ik geef volmondig toe dat de kerk in haar geschiedenis veel goeds heeft teweeggebracht.

   • sinds St Jan forfait geeft, heeft het heilzame water omgekeerde effect,ongedierte aantrekken ipv te bestrijden !

  • Dit gestook gaat nooit ophouden, en ook autochtonen worden erdoor besmet, ik heb een voorbeeld in mijn eigen familie. Daarom: Europa weer islamvrij! Weg met de duitsgedomineerde EU! D bij de OIC ipv bij de EU! Reconquista II!

 2. Wat voor Sint Jans Molenbeek geldt, geldt ook voor een groot deel voor de rest van Brussel. We zien hier de gevolgen van de door de belgische bezetter geïmporteerde vreemdelingen om de Vlamingen uit Brussel te verjagen, wat grotendeels gelukt is.
  Een belgische bezetter die in het brusselse vertegenwoordigd is, door Vlaams hatende francofielen en de rode & loge mafia’s.
  De “import” van vreemdelingen was dan ook geen toeval, maar gebeurde wetens willens. Deze “import” werd dan bovendien na een naturalisatiegolf , een belangrijk stemmenreservoir voor de franstaligen, socialisten en groenen. Een stemmenreservoir dat dan ook in de watten moet gelegd worden. Via de diversiteit infiltreerde dit stemmenreservoir(met vooral dan de islam) in het ganse overheidsbestel. Gezien het principe :”soort zoekt soort en soort verdedigt soort” is het dan ook normaal dat het brusselse gewest een draaischijf is voor alle mogelijke vormen van (georganiseerde)misdaad en een belangrijk logistiek centrum voor alle mogelijke terreurgroepen, maar ook voor buitenlandse geheime diensten die hier ongestoord hun gangen kunnen gaan.
  Corruptie bij de overheid(inbegrepen gerecht en politie) is de norm.
  De stemmenreservoirs mogen dan ook niets in de weg gelegd worden.
  Bekwaamheid en integriteit zijn een onoverkomelijke hindernis. Als men niet corrupt is, heeft men geen schijn van kans een verantwoordelijke functie te bekleden. Het ganse brusselse gewest is een “etterbuil” waar het wachten is op de ontploffing. Het gaat hier dan ook om een “etterbuil” veroorzaakt door de belgische ziekte, veroorzaakt door de belgische bezetting sinds 1830.
  Een uitgebreide analyse vindt men in het volgende bruggetje :
  http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/enthuellungen/udo-ulfkotte/manneken-schiss-der-terror-und-die-islamisierung-der-europaeischen-hauptstadt-bruessel.html
  Er is echter een MAAR….. Als het zover kunnen komen is, dan is dit door het werk van de verraders, saboteurs en collaborateurs, verkozen door de meerderheid van de bevolking!!!!!!
  Deze islam is in brussel niet uit de lucht gevallen, maar werd er wetens willens geïmporteerd door de verraders.
  Het zijn deze laatste die dan moeten worden aangepakt.
  Als Biedermann de Brandstifters binnenhaalt , dan moet hij nadien niet versteld staan dat het kot in brand staat!!!!!
  Jan Hesp gaat nu Molenbeek schoonvegen!!! Wat een uiting van onkunde en domme arrogantie. Er gaat helemaal niets gebeuren. Men zal wat komedie spelen, en nog wat meer geld verkwisten , maar daar zal het ook bij blijven.
  Hij gaat toch niet denken dat hij zijn poten zal mogen steken aan de stemmen- reservoirs van de PS mafia!!!(afgezien van het feit dat hij daar weinig wettelijke middelen heeft, gezien de heilige koe van de gemeentelijke autonomie).
  In brussel is er bovendien geen politie meer, die naam waardig. Alleen een zootje allerhande, in dienst van corrupte dorpspolitiekers.
  Zolang deze lokale politie onder de bevoegdheid valt van deze “dorpspolitiekers” is er niets mee aan te vangen. Dit geldt ten andere voor de rest van het land.
  Voor de rest geldt het principe :”Wat kan werkt niet, wat werkt kan niet”.
  Teuntje zit dan ook maar wat te lullen.. over de oorzaken zwijgt hij, en voor de rest is het steeds hetzelfde gezaag over islamofascisten!!! Deze islam heeft niets te zien met fascisme(waarvan hij blijkbaar niet de juiste betekenis kent) maar alles met “communisme, marxisme en socialisme”.
  Als er echter één verantwoordelijke moet aangepakt worden (naast de verraders), dan is het wel het laffe, valse, kruiperige klootjesvolk dat voor deze verraders heeft gestemd, en blijft stemmen!!! Hier wordt schijnheilig vals over gezwegen..ook door de rechtse en nationalistische middens!!!
  Zolang dat er een levensgroot probleem is om de volledige en juiste diagnose te stellen van de kanker, zal er dan ook niets veranderen.

  • De strijdkreet van die achterlijke, middeleeuwse Hertogen van Brabant: Edel Brabant, were di.

Reacties zijn gesloten.