Twijfel…

Zal ik het zeggen?…

Ik ga een klinker kopen…
De klinker A, de A van ‘angst‘.

Of zou ik een medeklinker nemen?
De medeklinker C, de C van ‘corrupt‘.

Vermoedelijk kopstuk bende ramkrakers gaat vrijuit
Het hof van beroep van Gent heeft donderdag de Franse zware jongen Abdelkader L. (30) vrijgesproken bij gebrek aan bewijzen. De man werd beschouwd als het kopstuk van de “Bende van Roubaix”, een zeskoppige bende ramkrakers die in 2012 terreur zaaide in West-Vlaanderen.
Dat melden Het Nieuwsblad, De Standaard en Het Laatste Nieuws zaterdag. De Franse gangster werd verdacht van betrokkenheid bij een reeks van twaalf homejackings, drie pogingen tot homejacking en vijf ramkraken in 2012 in de Frans-Vlaamse grensstreek. De Bende van Roubaix sloeg toe in onder meer Roeselare, Menen, Wevelgem, Wervik en Komen-Waasten.

Volgens het openbaar ministerie was de 30-jarige Abdelkader L. het kopstuk. De rechter in eerste aanleg veroordeelde hem dan ook tot veertien jaar cel. Maar donderdag oordeelde het hof van beroep dat er alleen maar indirect bewijs was tegen L. en dat dat niet volstond om hem te veroordelen. De auto die L. gebruikte was gezien bij een paar van de overvallen, maar de rechter achtte het niet bewezen dat hij er op dat moment ook effectief in zat.

Wes HardinWes Hardin

Geleend bij Clint

3 gedachten over “Twijfel…

 1. Belangrijk hierbij is dat Ladjali nieuwe advocaten had genomen :Hans Rieder en Sven Mary. Beiden zijn voor een doorsnee Vlaming onbetaalbaar.
  Zij poogden eerst het dossier uit Gent weg te halen, toen dit “mislukte” trokken ze zich terug. Vervolgens werd Ladjali vrijgesproken door het Gentse Hof van Beroep.
  Er is daar dan ook een” theaterstuk” opgevoerd, van een zelden geziene kwaliteit!!!.
  In zuiver juridische termen kan men dit omschrijven als “collusie”.
  In de bijbel staat dat de “paden van de Heer ondoorgrondelijk zijn”… bij de “broeders” geldt dit nog meer.
  Het gerecht in Gent is immers een bastion van de francofiele loges…
  Het Vlaams Blok kan daar van meespreken.
  Er werd dus eerst achter de schermen “geklapt!!!”.
  De vraag is dan ook :”Is er hier iets bij al deze misdaden, waarover de geheimhouding diende afgekocht te worden??.

 2. Het vlaams blok werd veroordeeld zonder reden en misdeed niemand, zij worden vrijgesproken omdat er zogezegd onvoldoende redenen waren, een justitie die zijn naam onwaardig is, zoals in de repressie tijd

 3. ‘De auto die L. gebruikte was gezien bij een paar van de overvallen, maar de rechter achtte het niet bewezen dat hij er op dat moment ook effectief in zat.’
  Als je geflitst wordt, acht de rechter het dan ook niet bewezen dat jij er op dat moment ook effectief in zat?

Reacties zijn gesloten.