Turkije, het meest betrouwbare NAVO-lid…

… én in de wachtkamer voor toetreding tot de EU

Lukraak enkele feiten over de laatste weken:

Gevangenenruil
Een IS-strijder  deelde mee  dat 180 IS-terroristen heimelijk door NAVO-lid Turkije vrij werden gelaten in ruil voor hun 49 consulaire medewerkers,  die tijdens de bezetting van Mosoel gevangen genomen werden in juni.

De IS terroristen zijn een bont allegaartje, sommige met een Brits of een ander Europees paspoort.  Turkije weigerde hierover uitleg te verstrekken aan de EU of de NAVO.  Het is één van de bevrijde IS-ers, Al-Meqdad al-Sharoury, een Jemeniet die opgroeide in Saoedi-Arabië, die het nieuws wereldkundig maakte in The Times.   Hij bevestigde dat hij samen met andere jihadisten in de zuidelijke Turkse stad Sanliurfa verbleef tot hij terug in de armen van de IS mocht weerkeren.
Er werden volgens al-Sharoury nogal veel IS-ers gevangen genomen; daarom werd besloten het Turks personeel van het consulaat te gijzelen opdat er druk kon gezet worden voor hun vrijlating.  De Britten waren tegen dit scenario omdat het de poort zou openen voor meer ontvoeringen en terrorisme.   Erdogan volgt echter zijn eigen agenda.

Wapenleveringen aan IS, samenwerking met Al Qaeda, IS-recruteringscellen, IS-olieverkoop aan Turkije: volg bruggetje.

ISIS-konvooien reizen beschermd via Turkije – Turken bedreigen EU-lid Cyprus: volg bruggetje.

Islamisering van Turkije gaat onophoudelijk verder: volg bruggetje.

Serena Shim, journaliste bij de Iraanse zender Press TV, stierf ‘onverwacht’ tijdens een auto-ongeval, nadat ze de actieve hulp van Turkije aan ISIS onthuld had.  Ze filmde o.a. hoe Turkije IS-terroristen vrije doorgang verleende naar Syrië, resp. Irak.  Ze had concrete bewijzen dat het om actieve ondersteuning ging.  Op 17 oktober gaf ze nog melding aan haar werkgever Press TV, dat ze door de Turkse geheime dienst M.I.T. als spion gemeld werd.  Minder dan 48 uur later sterft ze bij een auto-ongeval.

DailyMail

FT

 

4 gedachten over “Turkije, het meest betrouwbare NAVO-lid…

  1. werk aan de winkel voor mensenrechten organisaties en het Haagse gerechtshof om heel dat erdogan circus voor de rechtbank te slepen, te veroordelen en hem op te sluiten in een zwaar beveiligd verpleegcentrum voor gevaarlijke idioten. Zonder hulp of steun kan uiteraard die IS horde van maginale moordenaars niet blijven bestaan. Nu het zo goed als bewezen is dat die turkse prachtleider , een misdadige organisatie van het ergste soort knuffelt moeten onze moedige politiekers die beerput leegscheppen.Het groot probleem is waar vindt ge moedige politiekers ? Ze hebben wel een grote smoel als het om appelen en peren gaat , maar niet voor een geacht lid van de navo en kandidaad euro lid

    • In dat Haagse Hoog Gerechtshof zou ik maar niet al teveel vertrouwen stellen. In verband met het door Israël enteren van een humanitair schip in 2010 – laat nog in het midden of het dat inderdaad wel was – en het neerschieten van 19 opvarenden, velde het een merkwaardig arrest. Er zijn inderdaad misdaden gepleegd en vermoedelijk zijn er ook oorlogsmisdaden gepleegd, volgens dat Hof, maar ze zijn niet zwaar genoeg om ze te bestraffen. Misschien zou dat Hof een lijst kunnen opstellen van welke misdaden bestraft kunnen worden en vanuit welke hoek ze moeten komen.

  2. Geen wonder dat er zoveel lelijke toerkenwijven rondlopen… als er één mooitje tussen zit, laat men die dan omkomen in een verdacht auto-ongeval.

Reacties zijn gesloten.