GSM noodsituaties

Nuttige tips voor mobiele telefoons.

Vier dingen die je waarschijnlijk niet weet!

1ste noodgeval

Het alarmnummer voor alle mobiele telefoons is wereldwijd 112.

Als je merkt dat je uit het dekkingsgebied van je provider bent dan zoekt de telefoon automatisch net zo lang tot er een verbinding te maken is bij welke provider dan ook. Dit werkt op alle telefoons over de hele wereld en is gratis. Het is het equivalent van 999.

2de noodgeval

Je staat ergens en je wilt je auto in, maar de sleutels liggen binnen of de batterij van je afstandsbediening is leeg…. en… de tweede sleutel ligt thuis of heeft je partner bijvoorbeeld. Dus nu sta je daar en kan je twee dingen doen. Inbreken in je eigen auto en schade veroorzaken
of….bel naar de plek waar de tweede sleutel is, doe dat naar een mobiele telefoon daar.

Laat de andere persoon uw afstandsbediening indrukken bij de telefoon, houd de telefoon ongeveer 20 cm van de auto en …. het slot springt open. De afstand is zo geen probleem, de frequentie van de afstandsbediening is door het systeem van de auto te ontvangen. Probeer het maar.

3de noodgeval

Verborgen Batterij Power. Batterij leeg? U kunt nergens opladen? Activeer dan uw reserve energie.

Toets * 3370 # (denk aan de asterisk).

Je telefoon start opnieuw op en de batterij geeft aan dat hij nog 50% energie heeft. Deze reserve wordt gewoon weer opgeladen als je de telefoon weer aansluit op het elektriciteitsnet. Dit geheim wordt bij de kleine lettertjes in de meeste telefoonhandleidingen vermeld. Maar bijna niemand leest dit.

4de noodgeval

Hoe kan ik mijn gestolen telefoon uitschakelen en voor eeuwig blokkeren, zodat een dief er niets aan heeft.? Je belt je provider en geeft de zogenaamde Digit Code op. Zij maken de telefoon dan dood. Hij is dan niet meer te gebruiken, ook niet met een nieuwe sim of technische ingrepen. De meeste mensen weten niet eens dat zij een Digit Code hebben, laat staan dat zij het hebben genoteerd. Dus… zoek je Digit Code op als volgt: Toets: * # 0 6 # (Vergeet het sterretje niet voor de # 06 # ).

Het 15-cijferige Digit Code verschijnt op het scherm. Dit nummer is uniek. Schrijf de code op en bewaar hem op een veilige plek. Als je telefoon ooit gestolen wordt, bel dan met jouw serviceprovider en geef ze deze code. Zij zijn dan in staat om jouw handset te blokkeren zodat zelfs als de dief de SIM-kaart verandert, jouw telefoon totaal nutteloos wordt. Als we dat allemaal doen, zal de dievengilde stoppen met het stelen van mobiele telefoons. Dit geheim is ook in de kleine lettertjes van de meeste mobiele telefoonhandleidingen te lezen.

Met dank aan Jean G. voor de tip.