Steriele verpleging druist in tegen Allahs wil

U kent toch allemaal de vertrouwde beelden uit televisiereeksen waarin dokters en verplegers staan te schrobben vooraleer ze aan een operatie beginnen?

Niet zo in het Verenigd Moslim Koninkrijk. Daar moet het moslim verplegend personeel dat niet meer doen. Ze willen het gewoon niet want het zou tegen de wetten van ‘bescheidenheid‘ van de sharia indruisen.

En wij maar denken dat in het operatiekwartier alles steriel moet zijn. Niet alleen daar trouwens, de campagnes in de ziekenhuizen (en o.a. ook rusthuizen) alhier om zo dikwijls mogelijk je handen te wassen en/of de beschikbare anti-bacteriële vloeistof bij elk kamerbezoek te gebruiken, wordt toch – dachten wij – algemeen aanvaard. Ziekenhuisbacterie, herinnert u zich?

Hierbij een video met richtlijnen over het handen wassen die gebruikt wordt door de Universiteit van Leicester bij de opleiding:


Niet meer nodig, daar over het Kanaal. Ze willen hun moslim collega’s niet tegen de haren in strijken of Allah verontrusten. De Mohammedvolgelingen zouden nu plastic wegwerpmouwen mogen dragen. We zijn niet helemaal mee: wil dat nu zeggen dat de verplegend personeel wél nog hun handen moeten wassen en dat ze dat mogen beperken tot de pols of worden ze helemaal vrijgesteld en is het voldoende dat er plastic mouwen over de onderarm gestroopt worden?


Het Ministerie van Gezondheid ziet er geen graten in: “Het is een evenwichtsoefening tussen maatregelen om infecties tegen te gaan en het omgaan met culturele beleving.”

Wij zouden nog een stapje verder durven gaan en pleiten voor apartheid: geef moslim patiënten een moslim ziekenhuis met moslim artsen en dito verpleging. Laat ze daar hun gangetje maar gaan. Helemaal halal mét boerka en bacteriën.  En bovendien het liefst in hun eigen Prachtland.

Speisa

nurse3

Het begrip ‘spleetoog’ heeft een heel eigen definitie in medische kringen.

FT

27 gedachten over “Steriele verpleging druist in tegen Allahs wil

 1. Hoe zit dat met moslimverpleegsters . Mogen die bij een bedlegerige ongelovige zijn haram achter en voorwerk reinigen of is dat ook gebonden aan bepaalde rituelen en Koran-regeltjes

  • Zeg René, gij overschat onze mogelijkheden. Vraag eens iets plezants.

 2. Geachte Redactie,
  Nochtans is dit een heel normale vraag van onze blogvriend Rene hoor, en zèlf ben ik benieuwd hoé men zulk “geval” zou oplossen in ONZE verpleeginstellingen… een polygetraumatiseerd (méérdere verwondingen, bv. verkeersslachtoffer) patient krijgt men, helaas, bijna dagelijks binnen in onze hospitalen. 🙁

  • We hebben een tijdje geleden een artikel geplaatst over een project in Duitsland dat Tunesische leerling-verplegers/verpleegsters een opleiding aanbood met de quasi zekerheid van een job na de opleiding. Na een jaar werd heel het project opgegeven, o.a. omdat de ‘studenten’ niet bereid waren de edele delen en achtersten van de ongelovigen te wassen en/of af te vegen. En uiteraard omdat daar weer het probleem van de scheiding der geslachten opdook. Wij weten echter niet volgens welke criteria hier moslim artsen en verplegend personeel te werk gesteld zijn en hoe ze zich binnen de werkkring en bij de patiënten gedragen.

 3. Nietemin en daar moeten de Islamoslimmers eens goed over nadenken . Wij zijn allemaal , schepsels van een bepaalde God , of dat nu Allah is of Jahweh , Zeus , Wodan , Christus Koning ,of noem maar op , in het totaal , het zijn er meer dan honderd. Allemaal denken zij de enige ware te zijn . Maar het achterwerk en het speels atribuut vooraan tonen hetzelfde , akkoord de ene is wat groter , kleiner enz maar ze hebben allemaal hetzelfde kenmerk . Waar zit dan het verschil ! Het verschil zit in de geest en de geest is het product van een opvoeding. Wij zijn allemaal “mensen” of het nu negers , eskimo’s , indianen , Chinezen enz Die hebben in adamkostuum allemaal dezelfde atributen . Je hebt slecht 5 categorieen van mensen “goede” slechte” slimme” “domme” en de beschikkers over gezond verstand ” dat zijn de rechtse” . Ik vraag me af in welke categorie ik de Moslims moet plaatsen …. Ik weet het wel maar durf het niet schrijven , ik wil geen racist zijn

 4. Dewanand, is dat die extremistische hindoestaan die al jaren op het internet zit te schelden? Mijn virusscanner verhindert in ieder geval toegang tot zijn webstek.

 5. Prima toch! En nu maar hopen dat al die bacteriën bij de islamitische ziekenhuizen hun best doen! Dan zijn we vanzelf van ze af zonder iets te doen!

 6. Een kruisje rond de nek mag dan weer NIET omdat ‘het niet verplicht is’ in het geloof
  “Last night she said of the sleeve concession to Muslims: ‘I don’t believe my cross is a danger so this is double standards. What can you say? It seems that life is stacked up against Christians these days.’

  Politicians and Christian leaders, including former Archbishop of Canterbury Lord Carey, added that it showed the Government was prepared to accommodate minority faiths while Christianity was marginalised.

  Lord Carey said of grandmother Mrs Chaplin: ‘The Muslim voice is very strong, so politicians and others are scared of it. We can only deduce that the hostility aimed at her is because she is a Christian.’

  The revised rules, which health officials insist will not compromise hospital hygiene, were drawn up after female Muslim staff objected to exposing their arms in public.

  Since the original guidance was announced by the then Health Secretary Alan Johnson in 2007, many hospitals have insisted that staff involved in patient care wear short sleeves at all times.”
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1265136/NHS-relax-superbug-safeguards-Muslim-staff–just-days-Christian-nurse-banned-wearing-crucifix-health-safety-reasons.html

 7. “We hebben daar wel een suggestie, maar die is niet geschikt voor publicatie!”
  Hmmm, verdacht dat ik hier niet op kan antwoorden 😉

 8. Ek hou van die woord “apartheid”. Vriend en vyand het ons in Suid-Afrika in die verlede oor ons beleid van apartheid gekritiseer. Nou kan die leser beter verstaan waarom blankes in my land graag die beleid van apartheid ondersteun het.
  Duisende mense in Suid-Afrika het as gevolg van swak hygiëne gesterf. Die swartes ken nie so-iets soos hygiëne nie. Die blankes van die 17de eeu in Suid-Afrika was wel veel meer primitief as dié van vandag, maar ons voorouers was immers immigrante uit beskaafde Europese lande, waar hygiëne, goeie gesondheid, beskaafde gewoontes en lewenswyses deel van hul menswees was.
  Die verskil tussen beskawing en barbaarsheid, tussen wit en swart, was so geweldig groot, dat vermenging (integrasie) absoluut onmoontlik was – dit was selfmoord!
  Intussen het ‘n groot persentasie van die swartes moderne gewoontes aangeleer, en is hulle nie meer so barbaars as in die verlede nie, maar, terselfdertyd het die blankes hul standaarde sodanig verhoog, dat die verskil steeds daar is, en steeds groot is.
  Swart toordokters se raad aan swart mans met Aids (*HIV-positief) is om blanke meisies (maagde) te soek en te verkrag. Hoe meer geweld, en hoe meer traumaties vir die slagoffer, hoe groter die sukses. Daardie “sukses” is om die Aids van die swartman na die blanke meisie oor te dra. Die swartman sal dan volkome genees wees, en die blanke meisie sal dan sy siekte ontvang.
  * As dit nie vir blanke gesondheidswerkers, dokters, en verpleegpersoneel in Suid-Afrika se streng reëls oor hygiëne was nie, sou miljoene swartes reeds aan siektes – soos Aids – gesterf het.
  Siektes soos malaria (wat deur muskiete versprei word) en slaapsiekte (wat deur Tsetsie-vlieë versprei word), wat vollop in groot dele van Afrika voorkom, is deur Afrikaner-wetenskaplikes en gesondheidswerkers binne en buite ons land se grense uitgeroei. Die muskiet is verantwoordelik vir die grootste aantal sterftes in Afrika, en die Suid-Afrikaanse swart bevolking sou waarskynlik al uitgesterf het as dit nie vir die blankes in Suid-Afrika was nie.
  Prof. Dr. Christiaan Barnard, ‘n Afrikaner-dokter, was die wereld se eerste hartoorplanting-chirurg. Deel van sy sukses was omdat hy fanaties oor hygiëne was. Tydens orgaanoorplantings kan swak hygiëne nie geduld word nie. Die pasiënt sal verseker sterf. (My eie skoonmoeder het in ‘n hospitaal in Bloemfontein gesterf omdat die hygiëne in die hospitaal nie na wense was nie. Sy het ‘n oogoperasie ondergaan. Sy het nie geld gehad om na ‘n private hospitaal te gaan nie, en moes na ‘n staatshospitaal oorgeplaas word, waar sy erge infeksie ondergaan het. Alle staatshospitale in Suid-Afrika is – weens die algehele verbod op apartheid – veelrassig, en word dus deur swartes oorstroom. Nie slegs die personeel nie, maar ook die pasiënte en besoekers, is sowat 95% swart. Daar bestaan geen hygiëne in die swart-kultuur nie).

 9. En de apartheid, waar het Westen zo tegen was, installeren ze nu enthousiast zelf in Europa. Zot zijn doet geen zeer nietwaar.

Reacties zijn gesloten.