Spionnencentrum steekt kop in het zand

Naar aanleiding van de herdenking van Kristallnacht, publiceert het Europees Bureau voor de Grondrechten een studie over antisemitisme in acht EU-lidstaten, waaronder België. Opvallend is dat in de reactie van CGKR-directeur Jozef De Witte met geen woord gerept wordt over de evidente oorzaak.

Uit de studie blijkt dat de dertigduizend in België gevestigde Joden steeds meer het slachtoffer worden van haatboodschappen of geweld. Niet minder dan 77 procent van de Joodse respondenten noemt het een groot probleem, 88 procent vindt dat het antisemitisme in de voorbije vijf jaar is toegenomen. Jozef De Witte van het CGKR steekt bij dezen natuurlijk de neus aan het venster en eist een sterk politiek en juridisch antwoord op het antisemitisme en meer controle op facebook en andere internetfora.

Wat de heer De Witte evenwel niet doet, is de plegers van voornoemde discriminerende daden bij naam noemen, iets waarin hij anders excelleert. Integendeel: hij slaagt er in te verzwijgen dat de meerderheid van de anti-joodse feiten gepleegd worden door moslims.

Toch is het Engelstalig rapport van het Europees Bureau meer dan duidelijk:

“For the most serious incident of physical violence or threats, the most frequently mentioned categories or perceived characteristics of the perpetrators are: ‘someone with Muslim extremist view’ (40 %); ‘teenagers’ (25 %); ‘someone else’ (a person or persons who could not be described using the listed categories) (20 %); ‘someone with a left-wing political view’ (14 %); ‘someone with a right-wing political view (10%)’.

Moslims en de welbekende “jongeren” zijn dus verantwoordelijk voor twee derde van de feiten, iets wat De Witte blijkbaar liever verzwijgt. Wellicht om zijn droombeeld van een multiculturele samenleving niet te verstoren. Niets sluit tevens uit dat de aanwezigheid van anti-Joodse personeelsleden op het Centrum hier voor iets tussen.

PM Filip De Man, volksvertegenwoordiger VB

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1576003/2013/02/08/Een-op-drie-stadsjongeren-niet-tolerant.dhtml

http://www.mensenrecht.be/node/2173

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/583783/2008/12/31/Joden-durven-niet-meer-op-straat-komen-in-Antwerpen.dhtml

En dat het geen lokaal fenomeen is kan hieruit blijken:

http://www.trouw.nl/tr/nl/4720/Jodendom/article/detail/3541396/2013/11/08/Joden-niet-neonazi-s-maar-moslimextremisten-zijn-bedreiging.dhtml

http://euobserver.com/social/122040

1 gedachte op “Spionnencentrum steekt kop in het zand

  1. Deze persmededeling van het Vlaams Belang getuigt toch echt wel van onwil.
    Snappen ze bij het VB dan niet dat de Joden niets bijgebracht hebben aan onze economie met hun diamanthandel ( vooral in Antwerpen ). Snappen ze bij het VB niet dat de Joden hier regelmatig de boel op stelten zetten, dat zij onze sociale zekerheid onderuithalen. Snappen ze bij het VB niet dat onze toekomst in handen van de islamieten ligt. Snappen ze bij het VB niet dat de islamieten hier hard komen werken, zich aan alle regels houden, zich blauw betalen aan belastingen. Snappen ze bij het VB dan niet dat de islamieten voor ons pensioen gaan zorgen, dat ze er voor gaan zorgen dat we op 55 jaar op pensioen kunnen gaan. Snappen ze bij het VB niet dat De Witte in het snuitje heeft dat de Joden het probleem zijn, dat de islamieten niets te verwijten valt.
    Snappen ze bij het VB niet dat bij het eerstvolgende proces tegen hun partij De Witte met zijn CGKR 100 % aan hun zijde zal staan. Snappen ze bij het VB dan niet dat de islam de oplossing is voor alles wat hier mis loopt. Of wel snap ik het niet meer, dan mijn nederig excuus.

Reacties zijn gesloten.