Ons vir jou: boer Joost in Z-A

Voortrekkersmonument

Voortrekkersmonument

Veel goed nieuws valt er in ons geliefde Zuid-Afrika niet te rapen.  Het gesprek met boer Joost in Zuid-Afrika zegt meer dan honderden geschreven artikels.  Het dateert van begin 2012 maar de situatie zal er intussen niet op verbeterd zijn.

Het getuigenis is in het Nederlands; dat maakt het de bezoeker van Golfbrekers iets makkelijker om het te verstaan.  Alhoewel wij van mening zijn dat Afrikaans perfect te begrijpen is als u het fonetisch uitspreekt.  De video dateert van bijna twee jaar geleden.

Vijf jaar geleden werden de ouders van Joost en Wim van den Bosch op hun boerderij in Zuid-Afrika in koelen bloede vermoord. De buit; wat kleingeld en 2 mobiele telefoons. Sinds die tijd zit er de schrik goed in bij Joost en heeft hij zijn boerderij in Donkerhoek in Zuid-Afrika omgebouwd tot zwaar beveiligde vesting.
Niemand komt zomaar binnen. En mocht dat toch gebeuren, dan is een druk op de walkie-talkie genoeg om alle buren te alarmeren. Een boerderij als vesting, tegelijkertijd een gevangenis voor de mensen die erin wonen?

FT