Shariahuwelijk als alibi voor veelwijverij

Het aantal Britten dat volgens de sharia trouwt is scherp gestegen. Veel jonge moslims trouwen liever volgens de islamitische wet dan in een Brits gemeentehuis, meldt The Times vandaag. Naar schatting 100.000 stellen zouden op die manier zijn getrouwd, veelal ook in polygame huwelijken.

Aina Khan, een islamitische familieadvocaat waarschuwt dat achter de groei van shariahuwelijken onder de 2,7 miljoen moslims in het land ‘geheime polygamie’ schuilt, waarbij een man meerdere vrouwen heeft. Vanuit haar professionele ervaring stelt ze dat ca. 25% van alle koppels in een polygame relatie zit, met een enorme stijging de laatste jaren: moslims kunnen op die manier een geheime niah (moslim huwelijk) leiden zonder dat er bij de overheid iets over bekend is.  Zij verwacht dat vrouwen en kinderen het slachtoffer zullen worden als de relatie spaak loopt of bij nalatenschappen.

Polygamie is – eigenlijk – verboden.

5 gedachten over “Shariahuwelijk als alibi voor veelwijverij

  1. Sodomie heet vandaag huwelijk. Veelwijverij heet vandaag huwelijk. Men kan er nog verschillende kanten mee uit, met dat huwelijk. Broer en zus wensen te trouwen? Vader en dochter? Mits een kleine aanpassing van de wet en dan heet incest huwelijk.

  2. Het heeft wel een groot nadeel . Meerdere vrouwen ! meerdere schoonmoeders . Op den duur heeft die vent niets meer te zeggen , sharia of gene sharia !

  3. Geloof het of niet, maar in D is iets aan het veranderen, en nog wel TEGEN de grote meerderheid der duitsers, de zg Gutmenschen, in. Het parlement heeft zopas besloten dat ‘asielzoekers’ die niet op de juiste manier het land zijn binnengeraakt, dus bv zonder papieren, of met leugens, of mbv mensensmokkelaars, of stiekem, zullen worden uitgewezen. Dat is dus ongeveer iedereen. Als compensatie komt er een regularisatie voor iedereen die er al jaren woont, duits spreekt, en een job heeft. Dat zijn er tienduizenden.
    Links, Der Spiegel (‘Im Zweifel links’, maar ze twijfelen blijkbaar altijd) op kop, is uitzinnig.

  4. Veelwijverij is toegelaten in de i****, want mo gaf het voorbeeld.

Reacties zijn gesloten.