IWF zoekt en vindt nieuwe bodemloze put

IWF zoekt en vindt nieuwe bodemloze put

Oekraïne heeft dringend geld nodig.  Het IWF staat  gereed om toe te schieten.  Het IWF heeft al een akkoord bereikt met Oekraïne over het dringend nodige krediet van 1.7 miljard dollar.  Het maakt deel uit van een tweede gedeelte van het “hulppakket” met een totale waarde van 17.5 miljard dollar.  De eerste tranche werd al verstrekt.

Over de daaraan verbonden voorwaarden gaf het IWF geen details vrij.  Als aan de niet bekend gemaakte voorwaarden voldaan wordt, dan moet het IWF nog nagaan hoe hoog laag de draagkracht van de schuldenlast van het land wel is.  Pas dan en als de IWF-leiding zijn fiat geeft kan al het beloofde geld uitbetaald worden.
Oorspronkelijk had het IWF de hulpkredieten van een vermindering der schuld bij privé schuldeisers afhankelijk gemaakt.  Deze zouden hun vorderingen in de volgende vier jaar voor een slordige 15 miljard dollar moeten inkrimpen.

Niet te vergeten dat wij met z’n allen enthousiast – met goesting – getekend hebben voor een hulppakket van 11 miljard euro.


 

 

4 gedachten over “IWF zoekt en vindt nieuwe bodemloze put

 1. Volgens mensen die aardig wat studies achter de rug hebben zoals bv Leterme gaan we aan die leningen zeker en vast verdienen Het zijn allemaal specialisten in de economie , bankologie , Eurologie , sociologie , leugologie , klootologie en fantasie ! Geen twijfel mogelijk , als wij terugbetalen aan een bank die ons geld leende voor een nieuwe auto bv , dan heeft die bank behoorlijk wat winst gemaakt . Als je niet meer kunt betalen , dan zwaait er wat.
  Dus lieve menschen slaap op uw twee oren , het komt allemaal in orde . Trouwens er staan nog landen in financiele nood te wringen om bij de Europese Unie te kunnen komen . Europa wordt “rijk” en zijn inwoners plukken de vruchten !

  • Ge hebt gelijk, René, we hoeven ons geen zorgen te maken. Geld tekort? De ECB drukt gewoon wat bij.

   • Wees er maar zéker van, geachte Redactie, maarrrr…
    het èrgste is nog het feit dat er géén tegenwaarde voorzien is voor die miljarden papiergeld dat er bijgedrukt wordt. 🙁

Reacties zijn gesloten.