Rechtvaardigheid op z’n ‘belgisch’

Permalink voor ingesloten afbeeldingWe hebben al vermeld dat er moet worden bespaard op (bijna) alles. Op het vlak van justitie is dit niet anders. Ondanks het chronische tekort in personeel door de werkoverlast moet ook justitie significante middelen afstaan. Naast het personeelstekort heeft het Belgisch filiaal van dame Justitia ook nog eens een grote gerechtelijke achterstand en meer dan 100 miljoen euro open staan aan onbetaalde rekeningen. Het budget voor justitie gaat van 2 miljard euro naar 1,6 miljard euro. Dat is een besparing van maar liefst 20 %. Een zure pil voor een patiënt die er al niet te veel suiker gewend is.

Lees verder bij Doorbraak.

4 gedachten over “Rechtvaardigheid op z’n ‘belgisch’

  1. Het grootste budget zal wel naar het gevangeniswezen gaan, waar de klanten gepamperd worden zoals op een cruiseschip. Er werkt (per klant) trouwens meer volk in een gevangenis dan op een cruiseschip.

    • Er worden zelfs suggesties gedaan om cruiseschepen te charteren om de potentiële drenkelingen aan de kust te gaan afhalen en ze aan boord te houden tot hun ‘papieren’ in orde zijn. Het zou de goedkoopste oplossing zijn. De Mid. Zee vol met cruiseschepen, voor anker, met xxx aantallen vakkrachten aan boord. Wedden dat de cruiserederijen onmiddellijk met een personeelstekort zullen kampen?

      • Als ze maar niet op het idee komen om ook de Rohingya-moslilms naar hier te zeulen met een cruiseschip.

  2. Justitie garandeerde dat de wet zou worden gerespecteerd . Vredelievende burgers te beschermen tegen de snoodaards . Daders straffen ! opsluiten hen laten voelen dat ze verkeerd bezig waren . Dat alles is verleden tijd . Als je meer wilt weten over de werking van het gerecht , hun uitspraken , hun procedurefouten , hun rechters , de advocaten . Gelieve U te abonneren op “Sprookjes van Moeder De Gans ” alles zal duidelijk worden , over het hoe en waarom van de rechtspraak

Reacties zijn gesloten.