Herdenking moord Henri Reyns

17 mei: 11 – 17 uur

In het raam van de honderdste verjaardag van de onterechte executie door de Belgische staat van Vlaams soldaat Henri Reyns organiseert de Vlaamse Volksbeweging een herdenking aan de Henri Reyns in het bijzonder en zijn tien lotgenoten in het algemeen. Henri Reyns werd geëxecuteerd wegens ‘desertie’ terwijl hij psychologisch ongeschikt werd geacht door de veldarts (shellshock). Zijn proces verliep eentalig in het Frans.

De locatie van onze activiteit zal precies die plaats zijn waar de executie plaats vond: Oostvleteren. De VVB legt een bus in vanuit Antwerpen, Gent en Kortrijk. In de voormiddag is er de serene hulde, gevolgd door een ode in de vorm van een lied en gedicht. We vragen de deelnemers om zich niet opzichtig te profileren en vlaggen en organisatiesymbolen thuis te laten. Aansluitend is er een lunchmaaltijd, inclusief een trappist van Westvleteren. In de namiddag volgt er een historische rondtocht in de streek met een professionele historicus en gids rond het thema van (onterecht) geëxecuteerde soldaten en shellshock.

Meer info bij VVB

3 gedachten over “Herdenking moord Henri Reyns

 1. De enigste rechtvaardigheid dat nog bestaat in het gekkenhuis dat wij aarde noemen is …We moeten er allemaal aan geloven . De dood kent geen genade ook niet voor diegenen die indertijd verantwoordelijk waren voor de dood van Henri Reyns . De grootste schurken en mensenslachters die later nadat een zaadcel zich had verslolten met een eicel , hun onmenselijke carriere begonnen , zijn herschapen tot wat knoken . Het bestaat slechts een minderheid aan “helden” die hun medemens iets gegeven heeft maar die worden in aantal fel overschaduwd door “krapuul en uitschot”

 2. Het gaat hier in feite niet om de “shellshock”, maar om het ontvluchten van de gedwongen dienstneming in het leger van de belgische bezetter… de zo gezegde “desertie” is dan ook een daad van verzet.
  Ruim een eeuw daarvoor deden duizenden Vlamingen ook al hetzelfde toen ze gedwongen ingelijfd werden in het leger van de franse bezetter.
  Toeval of niet : achter beide bezetters gaan dezelfde francofone loge mafia’s schuil.
  Een eerherstel voor Henri Reyns, en al de anderen, kan dan ook alleen gedaan worden door een onafhankelijk Vlaanderen, en dus niet door de belgische bezetter en de collaborateurs in Vlaanderen.
  Het VVB heeft het over een “onterechte executie”…wat in feite een “politiek correcte” omschrijving is. De juiste omschrijving is gewoon :”Moord….”.
  Al de officieren in het belgisch leger waren immers franstalige vrijmetselaars met een diepe haat voor alles wat Vlaams was.
  (zie onder meer de generaal Bernheim!!).
  Volgens de geldende “politiek correcte” opvattingen was deze “moord” dus ook een daad van racisme (=een anti- Vlaams racisme!).
  Het is dan ook van belang steeds het juiste taalgebruik aan te wenden in de strijd tegen de bezetter.(zie Sun Tzu!!!), met daarbij een juiste diagnose van de kanker.
  Henri Reyns is dan ook een slachtoffer van de belgische bezetting, van Vlaanderen.
  Moest Reyns een “donkere of vuurrode” geweest zijn..was hij al lang een “icoon” van links geweest, waarmee dag en nacht werd rondgezeuld.
  Als ik dan het bericht lees van de VVB.. om zich niet “opzichtig te profileren….”…is het duidelijk….!!!
  Bij de roden is een dergelijke “zelfvernedering” immers ondenkbaar.. Als men ziet welk “krapuul” daar allemaal wordt opgevoerd en aanbeden als het gouden kalf..zonder dat daar vragen worden bijgesteld…dan is het hoogtijd dat men aan Vlaamse kant ,ook zijn tanden laat zien.(en dat men ophoudt met willen heiliger te zijn dan de paus).
  Ik citeer Machiavelli :
  “Het is veiliger om gevreesd dan om bemind te worden”.

  • De Vlaamse culturele verenigingen kunnen niet anders dan zich ‘voorzichtig’ uit te laten, want anders gaat de subsidiekraan toe.

Reacties zijn gesloten.