Pegida Vlaanderen: ooggetuigenverslag

Pegida VlaanderenPegida manifestatie : uw verslaggeefster ter plaatse, Anna Bijns.

‘Om 19.45 uur kwam ik op het Concienceplein. Daar waren een 300tal aanwezig. Ze scandeerden: ‘wij zijn het volk‘. Hadden leeuwenvlaggen bij zich en spandoeken tegen de islamisering. Er werden liederen gezongen. Sommigen hadden kaarsen aangestoken. Theelichtjes stonden op de grond.
Toen nam L.V een man op zijn schouder die de aanwezigen bedankte voor hun komst en hen zegde even vredevol naar huis te gaan als ze gekomen waren.

Dat was buiten de politie van Bart De Wever gerekend, die om 20 uur plots opdoken langs de verschillende toegangsstraatjes naar het plein . Wie het plein nog op wilde werd de toegang versperd. Ze waren in gevechtskledij met getrokken matrakken. Niemand kon het plein nog af. Nadien verschenen opgeleide agenten in burger die enkelen vastgrepen en meenamen. Enige tijd later gebeurde hetzelfde met een jongen uit het VNJ die rustig stond te praten. Het aantal politiemannen bedroeg circa 80 mannen, degene die in burger waren niet meegerekend. Je kon het plein niet meer af als je je identiteitskaart niet toonde, die ijverig genoteerd werd. In de Wolstraat stonden 16 overvalwagens. Boven het plein circuleerde een helikopter. Antwerpen was een belegerde stad op maandag 2 maart 2015.’

“Je mag iemands hoofd afsnijden, maar geen Vlaamse Leeuw uithangen.”

Volg bruggetjes:

HLN: 200 – 250 betogers

DM: 200 betogers

GVA: 227 betogers met video

Nullenzender: 200 betogers met video

Nvdr: Met de N-BA aan het roer is er in Antwerpen geen nood aan een moslimpartij.  De intimidatie herinnert ons aan de mijnstakingen in Limburg en de wandelingen in Voeren.

40 gedachten over “Pegida Vlaanderen: ooggetuigenverslag

 1. Was het niet BDW die ooit de gevleugelde woorden sprak: ‘Het VB is een draak waarvan de kop moet worden afgehakt’?

   • Met vorige reactie lijkt iets verkeerd gelopen te zijn.
    Wat er eigenlijk had moeten staan was: “Maar dat verstond ik niet altijd”.

 2. Merci voor je verslag Anna, ik heb het doorgestuurd aan al mijn E-post kontakten.

 3. BdW wordt blijkbaar meer een meer dhimmi !
  Ik dacht dat het de plicht was van de burgemeester om vreedzame betogingen te beschermen tegen gewelddaden van het krapuul. BdW denkt daar blijkbaar anders over, nu ja, de moslims zouden eens kwaad kunnen worden op zijne majesteit Bartje …

  • Merkwaardig dat hij bij de zgn. overbelasting van het politieapparaat toch zoveel agenten kon optrommelen. Goed uitgerust alsof ze een terroristische aanslag gingen neerslaan…

 4. Voor een eerste keer is dat niet slecht; ook in Dresden is het klein begonnen!
  Dit moet dus van week tot week, of van keer op keer groeien. Volgende keer ben ik er dus ook……en breng nog wat vrienden mee!

  • @ Beste Golfbrekersvriend Eddy Luyten,
   “Petje àf” voor Uw moed, maar.. ‘k heb wél enige bedenking, hoor, WANT… volgens hln/binnenland, zal iedereen-van-de-gecontrolleerden een “gasboete” te wachten staan van… 250 euro
   TWEEHONDERDVIJFTIG EURO… dàt is verdomme
   TIENDUIZEND OUDE BEFKENS…
   Groeit het geld dan op Uw rug ? (vermits U zinnens bent om die “aanwezigheid” volgende maandag nog een over-te-doen).
   Wat een schande van ward de bever (verdient géén hoofdletters meer) die wél toelating gaf aan “oehoe-dada”, een Libanese oproerkraaier, maar véél liever rustige Autochtonen beboette.
   Judas was géén verrader, maar wdb ogenschijnlijk wél. 🙁

   • “Fikken” ge zit er een tikje naast, want gisteren was ik er (nog) niet bij…en dus heb ik die 250 eurokes nog niet besteed! Anderzijds zal het aan de GAS-ambtenaar zijn om te bewijzen dat men betoogde; aanwezigheid alleen is niet voldoende gezien er geen samenscholingsverbod was.
    Hopelijk is het in Sintniklaas op hun Grote Markt te doen…
    om die af te sluiten zullen ze wel met meer “dienders” moeten komen.

   • Fikken, de kleintjes niet verwaarlozen!
    250 euro zijn 10.083,47 vroegere befkes 🙂

   • Het land b noch de stad Antwerpen heeft nooit Vlamingen kunnen tegenhouden door het uitdelen van boeten.
    Ik herinner even aan de protesten tegen de Franse preken in de H. Geestkerk en nadien in de St Josefkerk te Antwerpen. Die protesten begonnen klein en zijn uitgegroeid tot duizenden deelnemers. Wie werd opgepakt en uit de kerk gehaald – de agenten in burger wisten niet eens dat bij de voorlezing uit het evangelie de mensen recht stonden, bijgevolg grepen ze hen dan al vast – kreeg niet alleen een boete van 1000 frank, een bedrag dat in verhouding de huidige 250 euro overschrijdt, maar moest ook nog voor de correctionele rechtbank verschijnen waar kwistig effectieve gevangenisstraffen van 1,3 en 6 maanden werden uitgedeeld. Idem bij een betoging tegen de fraternellen, idem bij een betoging voor amnestie, idem bij de marsen op Brussel, idem bij IJzerbedevaarten, idem bij Voerwandelingen. Met die idem kan ik nog een tijdje voortgaan, maar hou het hierbij.

  • + de enkele tientallen die na de omsingeling van de politie het plein niet meer op geraakte.
   Verder lees ik bij Knack – dat ik voor de duidelijkheid niet koop maar die wel artikels doorstuurt op de e-post van mijn man – dat 227 personen werden geïdentificeerd en een gasboete van 250 euro krijgen. Ook een methode om toekomstige deelnemers af te schrikken.
   Verder lees ik dat van de 12 opgeleide personen er enkelen zullen vervolgd worden omdat ze zich verzet hebben tegen de politie en de openbare orde hebben verstoord. Waar ze zich verzet hebben weet ik niet maar zeker niet op het plein. De mensen die werden opgeleid waren te verwonderd omdat ze plots werden opgepakt, niemand wist waarom.

   Ik raakte op het plein in gesprek met een dame met haar zoon uit Menen, niet naast de deur, maar ze zag niet tegen die moeite op.

   Als BDW het waagt om die gasboetes te laten uitreiken dekt dat al 56.750 euro in zijn kostenplaatje voor het inzetten van politie en helikopter.

   • Over helikopters gesproken. Ik herinner mij uit de tijd dat Bartje nog in de oppositie zat, een tussenkomst waarin hij pleitte voor het veel minder inzetten van helikopters omdat de kosten te hoog opliepen.

   • Anna, ik las ergens, ik denk op de webstek van GvA, dat van de 12 opgepakte personen er 4 Pegida-deelnemers waren en 8 “tegenbetogers”…

 5. Geef ons Patje Janssens terug. Hij durfde de optocht niet verbieden, de vraag zou van meerdere partijen komen en de druk zou te hoog geweest zijn.

 6. Onze alom geeerde burgervader heeft toch rare kronkels in zijn hersenpan.
  Enerzijds is er een terreuralarm , door en van de Islam en anderzijds is er een verbod om daartegen te manifesteren

 7. Wie betrouwt deze man nog. De opgefokte TV-vedette die in een vroeger leven Marie Rose Morel uitmaakte voor een hoer (om haar daarna in zijn partij op te nemen om het Vlaams Belang ene loer te draaien) en ook verkondigde het Vlaams Belang te kelen naar referentie met de Islam. Weg met die gepa. tateerde leugenaar en nestbevuiler. Ik verkneukel mij nu al om verkiezingsnederlaag bij de volgende kiesbeurt. .

 8. Nvdr : …herinnert ons aan de mijnstakingen in Limburg

  tijdens één der stakingen was ook de VMO onder leiding van Wim Maes aanwezig. Aan het hoofd van de muziekkapel liep de tamboer major, Erik Jacobs, huidig N-VA burgemeester van Kontich. Toen de Rijkswacht de optocht van de VMO trachtte te stoppen trommelde Erik Jacobs duchtig verder en doorbrak de Rijkswacht linie en die Rijkswacht week voor de VMO.
  Hoe zou hij, diep in zijn hart, die actie van zijn partijgenoot beoordelen? Zelfde vraag kan gesteld worden aan Erik Broeck, N-VA burgemeester van Mortsel en broer van Ledy Broecks, bij het opleiden van die VNJ knaap.

 9. Hmmm…net wat ik altijd al dacht. Bart De Wever is een nestbevuiler, een collaborateur, en een hoer.

 10. Jan Jambon vandaag in Joods actueel : graag wil ik hier wel aanstippen dat het antisemitisme waar we nu mee te maken hebben niet vanuit onze samenleving ontstaan is. Het fenomeen waar we nu mee geconfronteerd worden, is geïmporteerd vanuit het midden oosten.
  Als er dan mensen op straat komen om hun protest te uiten tegen dat fenomeen waar we mee geconfronteerd worden, en dit uiteindelijk ook zijn vruchten zal afwerpen voor een bevolkingsgroep waarvan de synagogen en scholen door para’ s bewaakt worden, worden zij als misdadigers omsingeld.

  T.a.v de redactie : JJ in datzelfde Joods actueel : er is nu voor het eerst een regeerakkoord waarin scannen van het internet wordt besproken.

  • Dank voor de tip. We zullen het bekijken. Dat zou dan in het verlengde liggen van de EU-plannen.

 11. Als Blankenbergenaar nam ik samen met mijn vrouw deel aan een vreedzame betoging, ik die dacht als staken mag en bij de stakingen wordt er van alles vernield, dan mag men toch vreedzaam betogen zonder het minste te vernielen. Ik denk dat er ook leden (niet te veel)van de NVA aanwezig waren en ik vind dat al die leden hun lidkaart zouden moeten terugsturen naar BDW stadhuis Antwerpen.
  Bdw toont zijn ware gelaat hij reageert tegen de eigen bevolking en blijft die islamieten koesteren, een ding is zeker ik weiger die gasboete te betalen ik zit nog liever een aantal maanden in de bak; dan dat te betalen

  • De zeldzame N-VAers bij Pegida waren dan toch wel bijzonder moedig. Eerst kregen de afdelingen een waarschuwing, vervolgens werden de ‘likes’ van het facebookprofiel van Pegida nagegaan op lidmaatschap van de N-VA, die dan gesommeerd werden als de vliegende bliksem hun ‘like’ te ‘unliken’. Voor wie niet met de facebookjargon vertrouwd is: wie uiting van goedkeuring gegeven had werd aangemaand dit onmiddellijk teniet te doen.

 12. Enkele losse bemerkingen :
  1. Bartje is geen dhimmi maar een schurftige verrader en collaborateur.
  2. Na het “exploot met M.R.M.” ,de mol van de loge binnen het Vlaams Blok, waarbij Bartje haar salonfähig maakte via de NVA, is hij nu op zijn beurt de gevangene van de loge mafia’s, en zijn bevelen komen nu uit de “werkplaatsen”.
  Het tragische lot van Ward Beysen indachtig, die geliquideerd werd door de “broeders” , zal Bartje dan ook aan zijn plaatsje gedacht hebben!!!
  3.Bartje werd gelanceerd via de door de linkse en loge mafia’s gecontroleerde VRT, dit zegt genoeg,
  4. Bartje gaat er prat op het Vlaams Blok geneutraliseerd te hebben,
  5. Vergeet ook de rol niet van de korpschef van Antwerpen: zie bruggetje :
  http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1710087/2013/09/23/Serge-Muyters-ondanks-klacht-voorgedragen-als-Antwerps-korpschef.dhtml
  http://zizo-online.be/2711-serge-muyters-nu-officieel-en-definitief-korpschef-lokale-politie-antwerpen
  Gezien zijn aard is het dan ook “normaal” dat hij een afkeer heeft van wat normaal is, en opkomt voor het overleven van onze beschaving.
  6. Na aanleiding van de betoging van 06.11.2014 verklaarde Bartje dat hij niets kon doen tegen het vertrek vanuit Antwerpen van “beschaafde betogers” zie bruggetje :
  http://www.knack.be/nieuws/belgie/de-wever-kent-geen-enkele-wet-die-vertrek-naar-betoging-kan-verhinderen/article-normal-511033.html
  T.a.v. van de juridische dienst van Pegida (die wel zullen meelezen) is het belangrijk te verwijzen naar deze uitspraak van Bartje zelf!!! (op een commentaar van Yves Mayeur).
  7.In Brussel organiseerde het Vlaams Blok ook al eens een anti-islambetoging op het Schuman plein waar ook brutaal werd tegen opgetreden door de politie. Toen was het nog Freddy Tielemans van de PS mafia!!
  Of de PS mafia en de Nieuwe verraders alliantie =één strijd!!! (=onder het motto = soort zoekt soort).
  8. Met dit politie optreden werd dan ook bevestigd dat er voldoende personeel was om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen.
  Er waren ten andere geen tegen betogers.De argumenten van gebrek aan personeel en gevaar uit linkse en moslimhoek waarmee de weigering werd gemotiveerd zijn dan ook zonder grond.
  Pas wel op : moest de volgende keer de bijeenkomst van Pegida wel toegelaten worden , dan zal het linkse en moslim schuim van de straat wel aanwezig zijn, cfr de opdrachten van de linkse en logemafia’s (zoals ook in Duitsland ook het geval is, waar het antifa krapuul betaald wordt door de overheid!!).
  Bij een toegelaten actie en met gewelddadige tegen betogers, zal de politie deze keer wel de andere kant opkijken!!!
  10. Hier ziet men opnieuw hoe Gas boetes een gevaarlijk wapen zijn in handen van corrupte dorpspolitiekers. Het is dan ook noodzakelijk deze zo vlug mogelijk af te schaffen.
  11. Pegida komt hier dus op tegen de islam en dus ook tegen de bron van het anti-semitisme waarover het “uitverkoren volk” steen en been klaagt.
  Wat denken Gantman en Marinower dan van het politieoptreden en de houding van Bartje???

  • Over Marinower gesproken. Bij de twee reizen van FDW naar Israël, verweet hij FDW dat toevallig gedaan te hebben voor de verkiezingen, met als ondertoon zo de stemmen van de joodse gemeenschap binnen te halen.
   Nu Netanyahu een thuismatch speelt met zijn speech in het Congres, uiteindelijk wonen in NY meer joden dan in Israël, en die hebben met hun dubbelpas stemrecht in Israël, heeft Marinower geen commentaar.
   En had Netanyahu gaten in zijn geheugen toen hij uitriep dat Israël de enige joodse staat is? Was hij de Joodse Autonome Staat vergeten in het verre Oosten, tegen de Chinese grens? Die bestaat nochtans sinds 1929. De hoofdstad is Birobidshan en haar krant Birobidshaner Shtern. Als Netanyahu het Jiddisch machtig is kan hij zich daarin eens verdiepen.

    • Ik leerde dat joodse autonome gebied pas kennen in 2011, toen een kennis uit Birobidzhan een krant meebracht Ejnikajt (Enigheid)van 29.05.2011. Ze herinnerden hun lezers aan het feit dat in de jaren zeventig enkele duizenden onder hen uitweken naar Israël. Maar daar waren ze niet gewenst. Zij spraken daar niet over het nationaal-socialistisch Duitsland maar over de NKWD, het volkscommissariaat en de volkscommissarissen, niet over Auschwitz maar over de Goelag en daar wilden de Israëli niets over horen Naar eigen zeggen zaten ze daar tussen hamer en aambeeld en keerden teleurgesteld terug naar van waar ze gekomen waren. In die krant zwanzen ze op de volgende manier : Lenin, Stalin, Breschnew, Schirinowski en ook Netanajahu -alle zijn ze tegen ons. Alleen Adolf Hitler heeft ons geen schade berokkend. Wie moeten we dan lief hebben? Duitsland natuurlijk.
     Omdat er veel handel gedreven wordt met China en Japan zijn er momenteel ook vele niet-joodse inwijkelingen, zoveel dat ze in de meerderheid zijn. En dat zou in deze reactie dan ook de enige link met Pegida Vlaanderen kunnen zijn, met dat verschil dat die zich blijkbaar weten te gedragen.
     Hoe dat joods autonome gebied er momenteel uitziet kan je zien in de video van Ross Perlin. De man spreekt Jiddisch maar het is verrassend hoe goed je dat traag gesproken Jiddisch kan verstaan, tevens zijn er Engelse ondertitels.
     http://www.youtube.com/watch?v=dOX_cXoil2g

     Misschien kan de redactie de video op het blog plaatsen, het moet niet altijd Israël zijn.

  • “Pegida komt hier dus op tegen de islam …”
   Klopt niet Lovenaar. Op hun Facebook-blad zegt Pegida Vlaanderen uitdrukkelijk NIET tegen de islam te zijn maar wel tegen de islamisering van het Avondland en de massale instroom van ‘gelukzoekers’.

   • Ropie,

    Kies eens Google english en typ dan A New York Jew in China – Birobidshan in, of report from Ross Perlin.

    • Heb er alles over gevonden. Morgen volgt vertaling en bruggetjes.

   • Ropie,
    Ik had het intussen ook al ontdekt op de webstek van Rechts Actueel :
    http://rechtsactueel.com/2015/03/05/pegida-vlaanderen-even-alles-op-een-rijtje/
    Men is dus niet tegen de Islam, maar enkel tegen uitwassen ervan…!!!
    Hoe men het ook draait en keert, de islam zelf is het probleem en het gevaar.. en de uitwassen ervan maken daar een wezenlijk bestanddeel van uit.
    Zonder islam zijn er geen “uitwassen”.
    Men is hier blijkbaar opnieuw het warm water aan het uitvinden, en rond de pot aan het draaien om toch maar niet te moeten zeggen wat er te zeggen valt.
    Als men dan zegt dat men niet tegen de islam is, maar wel tegen de islamisering van Europa..en dus een onderscheid maakt tussen de islam en de islamisering van de EUSSR,dan dient men ook kleur te bekennen en duidelijk te zeggen wie er de “rode loper” heeft uitgerold voor de islam in Europa. Het zijn dan diegenen die deze rode loper hebben uitgerold die dan moeten ontmaskerd en aangepakt worden.
    Het gaat hier ook trouwens niet alleen om de islamisering, maar ook om de massale vreemdelingen invasies in de EUSSR, wie ze ook zijn en waar ze ook mogen komen.
    Het zijn dus de “multiculturele toestanden” in hun geheel die moeten aangeklaagd worden, en vooral diegenen die er de drijvende krachten achter zijn.

 13. ‘Pegida Vlaanderen komt op tegen de islam en dus ook tegen de bron van het ant-semitisme waarover het ‘uitverkoren volk’ steen en been klaagt’.

  Juist. Laat ons zeggen dat één en ander mij stilletjes op de zenuwen begint te werken. Er gaat geen dag voorbij of het lijkt wel dat wij Vlamingen en andere Europese volkeren ons dagelijks bezig houden met joden het leven onveilig te maken, ze te molesteren en ze allerhande benamingen naar het hoofd te gooien. Of je nu een joodse krant uit Israël, Amerika, Duitsland of waar ook leest, in allen komen die beschuldigingen tot uiting. Wat op zich meer dan vals is, want die schrijvers weten beter dan wie ook vanwaar de wind komt.
  Maar hier eindigt het niet bij, onze boosheid kent geen grenzen. Wij roepen ook luidkeels op tot grootschalige deportatie van moslims, waarbij ik eerlijk moet toegeven dat ik persoonlijk geen bezwaren heb tegen een terugkeer naar het land van herkomst.
  Verder zijn ze door ons slachtoffer van geweld en intimidatie.
  Roepen we op tot genocide.
  Loven we een beloning uit voor het doden van moslims en kladden de muren vol met de allerliefste verwensingen die we maar kunnen bedenken.
  Je hoeft mij niet te geloven, je kan het nalezen bij Movement X, dat hier eindelijk paal en perk wil aanstellen, daarin gesteund door ons aller Bert Anciaux, die bij al dat onrecht nauwelijks de ogen droog kan houden.
  Mocht je de moeite doen om de lectuur van Movement X te lezen – het zou kunnen dat je niet genoeg hebt aan de dagelijkse vuilspuiterij van onze waarheidlievende pers – laat je dan door de titel niet misleiden : twee maten en gewichten bij de Antwerpse politie : onbeantwoorde vragen van bezorgde Antwerpenaren.
  Het gaat hier niet over de bezorgde Antwerpenaren bij het Pegida protest en het in vraag stellen van het politie optreden, het gaat hier over…juist.

  • Had het niet bij direct bij de hand, maar het meest smerige artikel tegen het Vlaams Belang las ik in 2006 onder de titel :
   2006 National befreites Flandern
   Für die jungsten rassistischen Morde in Antwerpen wird der rechtsextreme Vlaams Belang verantwortlich gemacht.
   Dit verscheen in Hagalil.com Jüdisches Leben online.
   Mijn reactie hierop werd nooit gepubliceerd, laat staan dat die aantijging ook maar werd recht gezet.

 14. Te vroeg vertrokken.

  Ik vrees dat de 227 geïdentificeerde personen moeten gederadicaliseerd worden. Waarom? Omdat ik in ‘t Pallieterke 11.03.2015 las dat voor de betoging enkel de radicalen gemobiliseerd werden. Onder de radicalen stonden ook twee medewerkers van het blad – die bij mijn navraag het artikel niet geschreven hebben – en de zoon van de oprichter, Bruno De Winter. Moeten die mee het bad van ontradicaliseren in?
  Misschien zou de huidige hoofdredacteur de artikels van Bruno nog eens moeten overlezen om terug, zoals Bruno, durf en humor in zijn blad te brengen.
  Wat me nog bijblijft uit het artikel is dat BDW gescoord heeft en dit in tegenstelling tot de betogers.
  We kunnen niet eindigen zonder positieve noot, hij ontmaskert het artikel in GvA over de Nederlandse nazi’s als een verzonnen artikel waarvoor klacht is neergelegd.

  • Waarde Anna,
   ik begrijp uw ontgoocheling omdat ‘t Pallieterke geen lovend en juichend verslag over de Pegida-bijeenkomst gepubliceerd heeft…
   Nergens schrijft ‘t Pallieterke echter dat de radicalen moeten gederadicaliseerd worden maar toch, vind ik, heeft de verslaggever ergens wel een punt.

   Vanzelfsprekend waren het “de radicalen” die aanwezig waren!
   Had u echt de grote massa verwacht op een verboden bijeenkomst nadat de burgemeester duidelijk had gezegd dat “de politie in dat geval haar werk zou doen”?

   Waarom koppig volhouden om de bijeenkomst, ondanks verbod, toch in Antwerpen te houden en bijvoorbeeld niet in Sint Niklaas waar het zonder problemen kon? Of waarom niet in Mechelen of Gent waar nu de tweede betoging in april zal doorgaan?

   Om meer mensen te mobiliseren, en niet enkel de “radicalen” , zullen de Pegida-mensen zich toch ‘n beetje moeten bezinnen en misschien ook in de leer gaan bij Pegida Dresden..
   Hopelijk zullen ze ook niet meer de beginnersfout maken om een (verboden) betoging te laten plaatsvinden in een echte muizenval zoals het Conscienceplein.
   En laat de betogers ‘n zaklamp of ‘n GSM met verlichting meebrengen in plaats van theelichtjes en kaarsen want wat gebeurt er met de rommel als de lichtjes en kaarsen opgebrand zijn…?
   Nee Anna, ik ben niet anti-Pegida, Sturm und Drang moet het gebruik van de grijze cellen niet uitsluiten en overmoed brengt niet altijd succes.

   • Het Conscienceplein was inderdaad de meest ongunstigste plaats in Antwerpen.

Reacties zijn gesloten.