Nederland wijst de weg

RACISME! Museum zoekt Marokkaanse medewerkers

Lezen we mee, Meldpunten van Nederland? We hebben er weer een. Gevalletje loepzuiver racisme van de ergste soort. Pure uitsluiting. Een flagrante schending van Artikel 1 van onze prachtige Grondwet.

Het Tropenmuseum in Amsterdam heeft een vacature voor 10-15 tentoontentoonstellingsmedewerkers. Part-time (4-20 uur per week), voor de duur van 1 tot 2,5 jaar. Ha mooi, zult u wellicht denken. Prima bijbaantje voor naast/bij de studie, en het is in een museum dus wellicht steek je er nog wat van op ook. Maar. Ho wacht stop. Solliciteren gaat zomaar niet. Daar moet u wel een bepaald kleurtje cq afkomst voor hebben. Namelijk: Marokkaans.   

Lees verder…

3 gedachten over “Nederland wijst de weg

  1. Mss moeten die ook als decor fungeren, zoals de 267 congolezen in 1897 in het negerdorp op de wereldtentoonstelling in Brussel? Pas op, daarvan stierven er 7 van de kou (in juli en augustus). Het heeft de rest van Afrika er niet van weerhouden om toch in massa naar hier te emigreren.

  2. Ik denk dat er ergens een misverstand is ontstaan . Het heeft niets te maken met art 1 ! Het betreft immers een “Tropisch Museum ! ” De Marokkanen moeten daar rondlopen als bezienswaardigheid Een blanke man of Eskimo past niet in dat kader

Reacties zijn gesloten.