Over een muur,discriminerende verdachtmakingen en rassenhaat

lovenaarA2Er zijn ook goede “muren”…
De franse gemeente Wattrelos gaat een muur bouwen op de grens met de belgische gemeente Moeskroen, en dit op verzoek van de bewoners  van Moeskroen die zich op die manier willen beschermen tegen zigeuners, die er een “opvangplaats” hebben juist aan de belgische grens.

“Volgens de burgemeester van Moeskroen, Alfred Gadenne (cdH, de partij van Madame Non), gaat het om een vraag van de bevolking, die ‘ongerust is’ over een toename van het aantal diefstallen in de regio”.  DS

Moeskroen laat muur bouwen tegen woonwagenbewoners

De vraag is of het Spionnencentrum nu ook tegen hem een proces gaat inspannen voor discriminatie, opruiende taal en rassenhaat.

Maar ook de importsecretaris, Theooke Francken, bezondigt zich:  hij viseert nl. de zwaksten der maatschappij,  ‘de mensen zonder papieren’.  Die zouden nogal eens het verschil tussen “mijn en dijn” verwisselen.  De actie Gaudi in steden moet waarschuwen voor zakkenrollers.  En hij zal proactief optreden: met gerichte controles op treinen die festivalgangers naar de festivalweide brengen. Hij verklapte echter nog niet hoe hij de zakkenrollende mollen wil identificeren.  Theo klopte zich stoer op de borst: hij wil de illegale zakkenrollers repatriëren.  De legale mogen van onze gastvrijheid blijven genieten.  Moedig, die Theo.   Ga naar video van VTM nieuws.

Als er even veel zou uitgevoerd worden als Theooke wil, wenst, droomt, voorspelt: …van de 542 betrapten werden er zeggen en schrijven 89 “al” het land uitgezet.

Wij vragen ons af of dit zomaar kan.  Dat is toch doelgericht een bepaalde mensengroep in een slecht daglicht stellen.  Zouden de onverlaten misschien een partijkaart van het VB hebben?

Komen we terug op die Muur.  Het opent perspectieven voor de toekomst.  Het is in alle geval een goed voorbeeld om na te volgen met het oog op de bouw van een muur rond Brussel, om de Vlaamse rand te beschermen tegen krapuul dat van daaruit op strooptocht vertrekt naar Vlaanderen.

Tenslotte is heel de grote miserie in Europa begonnen na de Val van de Muur.

Lovenaar

4 gedachten over “Over een muur,discriminerende verdachtmakingen en rassenhaat

  1. De cdH, linkser dan links, gaat dat nooit toelaten. Hij moet dat zien te verkopen als een muur om de zigeuners te beschermen tegen de inwoners van Moeskroen. Communicatie is alles.

    • Beste Frans,
      Deze communicatie blijkt regelrecht te komen uit een handboek van Joseph Goebbels. lol

Reacties zijn gesloten.