Orban in ‘t verzet tegen de EU

Afbeeldingsresultaat voor orban resist eu
De waarheid mag niet gezegd worden…

“Elke natie, elke lidstaat heeft het recht hun eigen leven te organiseren in hun eigen land. Wij zullen onze grenzen beschermen en wij zullen beslissen met wie we willen samen leven. We hebben grenshekken geplaatst. We hebben illegale immigranten tegen gehouden – honderdduizenden. We hebben Hongarije verdedigd en we hebben EUropa verdedigd. Het is voor het eerst dat grenswachters veroordeeld worden.

Mijnheer de voorzitter, laat ons eerlijk met elkaar zijn: Hongarije wordt veroordeeld omdat het Hongaarse volk beslist heeft dat Hongarije geen land van immigranten zal worden. Met alle respect, maar ik wijs de bedreigingen, de chantage, de lastercampagnes door de immigrantenlobby en migranten tégen Hongarije en het Hongaarse volk uitdrukkelijk van de hand.

Ik bevestig dat – wat uw beslissing ook moge wezen – Hongarije niet zal toegeven aan deze chantage. Hongarije zal zijn grenzen verdedigen, illegale immigratie tegen houden en zijn rechten verdedigen waar nodig. Wij gaan ook tegen u in ‘t verzet.

Wij zijn gereed voor de verkiezingen in mei, tijdens dewelke het volk over EUropa’s toekomst kan beslissen en de democratie in de EUropese politiek herstellen.”

Orbans volledige toespraak in de EU-praatbarak:

Hungary Orban: Europe’s centre-right EPP suspends Fidesz

Orban vatte begin april het programma van zijn partij Fidesz in 7 punten samen:

  1. Migratiepolitiek moet uit de handen van de Brusselse bureaucraten (EU) genomen en teruggegeven worden aan de nationale regeringen.
  2. Geen enkel land mag verplicht worden immigranten op te nemen tegen hun wil.
  3. Niemand zou toegang tot EUropa mogen krijgen zonder geldige identificatie en papieren.
  4. Vooraf betaalde kredietkaarten en visa moeten verboden worden.
  5. Brussel (EU) mag geen fondsen meer geven aan NGO’s die door Soros gefinancierd worden.
  6. Niemand mag in EUropa gediscrimineerd worden omdat men christen is.
  7. De EUropese instellingen moeten geleid worden door anti-migratie politici.

Intussen richt hij zijn blik op het oosten. Of Pompeo dat nu goed vindt of niet. Hij was deze week te gast in Kazachastan. Orban ziet de veranderende evenwichten als een kans, i.p.v. een probleem. Hij wil de relaties met landen ten oosten van de EU uitbreiden. “Vroeger was het vanzelfsprekend dat het men ervan uitging dat het Westen ‘s werelds sterkste krachten i.v.m. technologie, economische ontwikkeling en succesrijke politieke systemen bundelde,” zo stelde Orban, “maar de situatie is veranderd, het Oosten wordt steeds sterker. De volgende tien jaar zullen in het raam van de verschuiving van de evenwichten staan.”

Ook in de algemene vergadering van de VN blijft de Hongaarse vertegenwoordiger, buitenminister Péter Szijjártó, op dezelfde nagel kloppen: “De internationale gemeenschap zou zich moeten richten naar de repatriëring van migranten in plaats van immigratie aan te moedigen en te organiseren. ” (…) 

Hungary wants to bolster ties with Eastern countries, says Orbán in Kazakhstan – UPDATE