Opsporing verzocht in Ikealand

Zo is het verboden!

Zo moet het!

“Persoon (m/v/xxx),  lengte: ?, lichaamsbouw: ?, teint, ogen- en haarkleur volgens lichtinval, gekleed in lange broek en jas, verdacht van te vriendelijke toenaderingspogingen en vingervlugheid.    Wie meent deze persoon te herkennen, wende zich tot het dichtstbij gelegen politiebureau.”

De Zweedse politie kreeg in september 2015, vlak na massa-aanrandingen door allochtone jongeren tijdens een concert te Stockholm, van de afdeling communicatie het bevel beschrijvingen van verdachten waardoor hun afkomst kan afgeleid worden achterwege te laten.

Als de politie de hulp van de bevolking  inroept om gezochte verdachten te kunnen vinden, dan mag daar voortaan slechts in het algemeen over gecommuniceerd worden.  Zelfs noodzakelijke beschrijvingen zoals huidskleur, lengte en figuur mogen niet meer genoemd worden. Kwestie van bepaalde groepen niet te stigmatiseren en niet de indruk te laten ontstaan dat de Zweedse politie racistisch is.

zwarte schaduwDit bleek uit een intern schrijven dat bij de Zweedse media en The Independent belandde:
“Er is veel kritiek op de politie omdat we huidskleur van verdachten benoemen. We worden gezien als racistisch. Omdat we niet zo willen worden gezien, en dat ook niet zijn, geldt vanaf heden deze nieuwe richtlijn.”

Recent nog kwam aan het licht dat de Zweedse politie de massa-aanrandingen door allochtone jongeren tijdens het b.g. concert te Stockholm onder de mat geschoven heeft met medewerking van de Zweedse media.

 

2 gedachten over “Opsporing verzocht in Ikealand

 1. Dat is nogal straffe Zweedse kost. Hoe is dat godverd…..mogelijk. Binnen afzienbare tijd ….Opsporing verzocht
  Vermoedelijk een manspersoon
  In bezit van hoofd , romp , armen en benen!
  Bijzondere kenmerken , lange vingers
  Normale niet opvallende kleding
  Pleegde verscheidene winkeldiefstallen
  Diegene die aan de hand van de beschrijving inlichtingen kan geven om de identiteit van deze aardbewoner te achterhalen gelieve U te wenden tot de dichtsbijzijnde politiepost …of vertel het aan uw “bomma”

Reacties zijn gesloten.