Onze (Anne)man(s) in de EU-praatbarak

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is vluchtelingen-welkom-het-einde-van-europa.png

In juli klonk Gerolf Annemans nog zo in het EU-parlement, d.w.z. toen de Afghaanse crisis nog aan het sluimeren was… Het ging van kwaad naar erger…

“Ik breng u even bij eerste van enkele studiedagen van onze Europese fractie in Trieste, de terminus van de fameuze Balkanroute. Getuigenissen die ons perplex achterlaten. De meest pakkende en indrukwekkende getuige was hier Fausto Biloslavo die de bronnen van de Balkanroute zeer goed kent.

Hij was reeds in de vorige eeuw gevangene van de Russen in Afhanistan. Hij is bekend van verschillende televisiereportages ter plaatse in Afghanistan maar ook in Bosnië waar de “gekleurde mannen” in kleine of grote groepen na maanden stappen de buitengrenzen van de EU bereiken. Hij toont er enkele van.

Dappere betogingen in Kabul die weliswaar op het eind uit elkaar geschoten worden door wild uitziende taliban. Ook een schrijnend verslag van de wijze waarop het Westen de mensen van de Pansjirvallei in de steek heeft gelaten zelfs toen de Pakistaanse luchtmacht de dappere strijders van de zoon van Massoud uit elkaar kwam schieten. Geen No-fly-zone deze keer, maar een gruwelijke uitlevering van Pansjir aan de schurken van het nieuwe regime.

En dan de reportages over de laatste fase van de Balkanroute op enkele kilometers van hier. Migratie is een miljardenbusiness. En ze komen nu vanuit Pakistan en Bangladesh. Met vervalste verhaaltjes over Afghanistan die hen door NGO’s worden ingefluisterd als excuus om hier beter in het asiel te kunnen binnenglippen. Ook de Afghaanse jeugd zélf komt nu hierheen. Ze verlaten tegen betaling van vele duizenden dollars hun land dat voor lange tijd een zwart en hopeloos gat dreigt te zullen worden.

Fausto Biloslavo stapt met hen mee. Tijdens hun pauzes op weg naar het Eldorado West Europa reciteert een jongeman uit Bangladesh zijn koranverzen. Als ze in Bosnië door politiemensen te veel worden gehinderd, komen ze van hun onverharde voetpaden naar beneden om de doorgang te beletten voor auto’s. Ze leggen zich massaal over de weg en scanderen luid “Allahu Akbar”. Iconische beelden.

De laatste Bosnische stad voor de grens met de Europese Unie is Bihac, waar de problemen met de ononderbroken stroom migranten immens zijn. Mensen in Bihac organiseren zich om te protesteren. Ze protesteren tegen de hypocrisie van de Europese Unie die enerzijds grenzen hanteert maar anderzijds de migratiestromen welkom heet en hen dus eindeloos blijft aantrekken.

De Balkanroute wordt “The Game” genoemd, een cynisch spel. Theoretisch is asiel aan voorwaarden gebonden maar tegelijk wakkert de EU een hele neven-industrie aan van NGO’s die de Pakistanen en Afghanen begeleidt in de procedure, ook hen leert met welke leugens over hun afkomst ze de meeste kans maken in de procedure. Ook al zijn de meesten al van veel langer dan de Afghaanse machtsovername onderweg : ze zijn nu plots allemààl Afghanen die “de hel van de taliban zijn ontvlucht”.

Sinds ze hoorden dat minderjarigen van Europa nu niet meer mogen worden uitgewezen, zeggen ze allemaal dat ze minderjarigen zijn. De NGO’s, zo beklaagt tijdens onze ontmoeting Pierpaolo Roberti, de LEGA-minister voor Migratie van de regio Trieste zich, hebben onlangs nog een verdrag dat hij met Slovenië had afgesloten over verplichte terugname van illegalen, door rechtbanken laten vernietigen op basis van Europees Recht. Hij vreest daardoor het ergste voor de komende maanden.

Illegalen, ongewenst langs beide zijden van die grens zijn het voorwerp van een cynisch spel en een cynische miljardenbusiness van mensenhandelaars, NGO’s en de Europese Unie. De Europese Unie is niettemin ten aanzien van al die illegalen dus bijzonder hypocriet en dus zowel de protesterende Bosniërs als de NGO’s geven interviews waarin ze voor het einde van de hypocrisie pleiten door gewoon de grenzen onbelemmerd open te zetten.

Hypocrisie langs alle kanten met andere woorden. De redenen liggen voor de hand. De Europese Unie is bezig ons continent, ieder van u, onder te dompelen in een migratie waar wij niks mee te maken willen hebben.”

Gerolf Annemans vanuit Triëste – (20+) Gerolf Annemans | Facebook

Bihac: bevolking protesteert tegen aanhoudende toestroom landverhuizers:

De nieuwe Balkanroute via Albanië:

Een kennismaking met b.g. journalist Fausto Biloslavo:

Nigel Farage bevestigt dat elke landverhuizer zich nu een Afghaan noemt… zoals elke Marokkaan, elke Libiër, elke Egyptenaar…. zich na Merkels welkomboodschap een Syriër noemde:

https://www.thetimes.co.uk/article/nigel-farage-embarrasses-priti-patel-by-finding-migrants-in-essex-hotel-dsfgk5x39

Onze redactie struinde op het www op zoek naar “Afghanen-die-de-hel-van-de-taliban-ontvlucht-zijn”:

Deze video over een gerenommeerd hotel in Scarborough, waar de Britse regering de Afghaanse gasten ondergebracht heeft, laat weinig of niets aan de verbeelding over. Schakel ondertiteling + vertaling in via icoontjes onderaan.