Ondanks alles leeft de hoop in Syrië

 • Afbeeldingsresultaat voor I love syriaDe Tsjechische buitenminister, Martin Stropnicky, kondigde zes humanitaire projecten in Syrië aan, goed voor omgerekend 1.137 miljoen euro. De vice-voorzitter van het Tjechische defensiecomité stelde dat een politieke oplossing de enige manier is om de Syrische crisis te beëindigen en kloeg de Turkse agressie aan in de Afrin Regio. (Sana)
 • Vice premier, tevens minister voor buitenlanders en Syriërs in de diaspora, Walid al-Moallem, ontmoette dinsdag de voorzitter van het inernationale comité van het Rode Kruis (ICRC), Peter Maurer en zijn begeleidende delegatie.
  De gesprekken gingen over de blijvende samenwerking tussen Syrië en het ICRC, de mogelijkheden om de humanitaire situatie te verbeteren en hulp te bieden aan de Syriërs getroffen door de terroristen en de opgelegde sancties. Walid al-Moallem benadrukte de dankbaarheid voor de hulp van het ICRC en samenwerking met hun Syrische collega’s van de Rode Halve Maan (SARC) en bevestigde de wil van de Syrische regering voor samenwerking met beide b.g. hulporganisaties.
  Op zijn beurt dankte Maurer de Syrische regering voor de samenwerking om humanitaire hulp te verstrekken waar nodig en uitte zijn waardering voor de lange verstandhouding. Minister Fayssal Mikdad had ook een gesprek met Peter Maurer, waarbij ze bilaterale samenwerking én de mogelijke uitbreiding bespraken. Mikdad stelde dat Syrië bereid is verder samen te werken met het ICRC in het kader van neutraal en transparant werk, waarbij hij de constante ontwikkeling van de samenwerking aan beide kanten loofde. Intenties die door Peter Maurer bevestigd werden. (Sana)
 • Merkwaardig.  Als burgers uit Oost-Ghouta kunnen vluchten, dan wordt steevast in de poco media de rol van het Syrische leger / regering ‘vergeten’.  Men verwijst telkens naar het éénmansobservatorium, het filiaal der ‘rebellen’,  in Londen als bron.  Onze redactie heeft herhaaldelijk kunnen vaststellen dat wij dit publiceerden dagen vooraleer de nullenzender (of enige andere pers) er gewag van maakte.

 • Getuigenis: “We leefden niet in Oost-Ghouta.  We leefden in een gevangenis.”

 • “Gematigd” moet plaats maken voor… “radicaal”… niet te verwarren met “extreem” of “terroristisch”.  De media hebben de bocht nog niet genomen.

 • Ontwikkeling: De Syrische first lady, echtgenote van president Assad, filosofeert over de ontwikkeling van Syrië.  Ze kijkt terug in het verleden en richt haar blik naar de toekomst.

 • Het sportcentrum in Latakia (badstad) bruist van leven:

 • Nieuwe kraampjes, sommige eerder amateuristisch: het leven gaat voort:

 • Men vierde ‘lerarendag’:

 • Aleppo. Vrede.  Rust.

 • Sportfestival

 • Tot slot stemde de EU-praatbarak een niet bindende resolutie, waarbij Turkije vriendelijk doch dringend verzocht werd zich terug te trekken uit Syrië.  Erdogan kreeg prompt een lachkramp.

 

5 gedachten over “Ondanks alles leeft de hoop in Syrië

 1. Voor enige dagen hebben politici van AfD het gewaagd om het door de oorlog verwoeste Syrië te bezoeken. Ze zagen, helaas voor de waarheidlievende media, een heel ander Syrië. Noch Aleppo noch Homs zijn verwoest. Daar wordt hier en daar een ruïne ijverig terug opgebouwd. Negentig procent van de infrastructuur is intact. Honderdduizend rebellen werden door Assad begenadigd en terug in de maatschappij geïntrigeerd. Gevochten wordt er nog in Oost-Goutha. De overwegende meerderheid van de bevolking is tevreden met de regering -hoor je dat Michel- .
  Waarom in Europa nog 700.000 ‘vluchtelingen’ zijn? Waarvoor wil men hen hier beschermen? Voort het werk van de wederopbouw? Voor een land waar men graag vier vrouwen en twintig kinderen heeft maar daar door eigen arbeid moet voor zorgen?

  Intussen worden de AfD politici als zwijnen door het dorp van de Waarheid gejaagd. Ze hadden maar hun mond moeten houden tegen de politiek correcten.

  • Blij dat je toch nog eens een keertje toegang hebt gekregen ondanks de wiskundige opdracht! Over het bezoek van dr. Christian Blex hebben we uitvoerig bericht in twee artikels. Na zijn terugkeer in Duitsland kreeg de AfD inderdaad de wind van voren… kwestie van de ‘vluchtelingen’ in huis te houden…

   en in ‘t Pallieterke deze week de reacties van een paar goedgeïnformeerde Vlamingen-aan-de-haard, die alles menen beter te weten dan de inwoners van Syrië.

Reacties zijn gesloten.