“On the move”…

… “vluchtelingen” mogen zich verspreiden in alle richtingen, zolang ze maar niet naar het V.K. willen trekken.

Homepage - On The Move

Move. Scheer u weg. Trap het af. Da’s de boodschap die de Britse webstek “Migrants On The Move. Informing migrants in transit.” wil overmaken aan potentiële landverhuizers.

De webstek geeft als eerste indruk weer dat het V.K. zich open en gastvrij opstelt. Tot je iets verder kijkt dan een dompelaar, op zoek naar een gouden toekomst aan de andere kant van het Kanaal, zich realiseert.

De Britse regering heeft een webstek laten ontwerpen die zich speciaal richt tot illegale immigranten. Na de Brexit kan het V.K. zelf bepalen wie welkom is en wie niet. De webstek “On the move” is niet het hulpverlenende uitnodigende internetcontact dat men in de EU zou verwachten. Op de webstek staan er duidelijke boodschappen zoals “Wij sturen je terug” of “Je kan je niet verstoppen”

Volgens The Independent heeft het binnenministerie een gecamoufleerde organisatie met de naam “Migrants On The Move” opgericht, met het doel “Migranten die onderweg zijn van gratis, betrouwbare en relevante informatie te voorzien”. De contactgegevens van de webstek werden in het kader van een sociale mediacampagne aan migranten in Frankrijk en België , die het Kanaal willen oversteken, verdeeld en… konden op 5 maanden tijd 23.000 £ aan giften optekenen.

De webstek gebruikt de domeinnaam “.org” omdat deze door de meeste hulporganisaties gebruikt wordt en geeft geen verband met het Britse binnenministerie weer. Volgens opzoekingswerk van The Independent zou de webstek in april 2020 zodanig ontworpen zijn dat de persoonlijke gegevens van de eigenaar verborgen blijven. De webstek moedigt asielzoekers aan hun vragen per e-mail te stellen aan “Migrants On The Move”, waarbij ze niet te weten komen dat ze zich eigenlijk tot de Britse regering wenden.

… Want to know more about the risks of continuing your migration journey or safe and legal alternatives? Contact us at info@migrantsonthemove.org

De webstek informeert de lezer dat het V.K. regelmatig illegale immigranten naar de EU terugstuurt, hoewel het dit sinds 1 januari als gevolg van de Brexit niet meer mag doen. De webstek, die opgericht werd als reactie op het groot aantal zoetwatermatrozen die elke dag het Kanaal oversteken (zie beeldmateriaal onderaan), of proberen over te steken, toont overduidelijke slogans zoals “Breng je leven en dat van je kind niet in gevaar”, “We sturen je toch terug” en “Je kan je niet verstoppen”.

Niet naar de zin van Labours schaduw-binnenminister Nick Thomas-Symonds, die de regerings-binnenminsterin Priti Patel beschuldigt haar ministerie chaotisch te leiden en duizenden ponden over de balk te gooien aan een “foutieve, schandelijke en vernederende” reclamecampagne. Hij vindt dat er veilige en legale immigratiemogelijkheden moeten aangeboden worden om de mensensmokkelaars de wacht aan te zeggen. Bovendien, zo vindt hij, druist de regeringspolitiek in tégen de asielconventie.

Bezoekers van de “Migrants On The Move”-webstek worden eerst gevraagd of ze een illegale komst naar het V.K. plannen. Als men deze vraag positief beantwoordt, worden ze naar een pagina verder geleid, die over de gevaren van de reis, de juridische risico’s en de realiteit van het leven in Europa moet inlichten. De webstek omvat ook een pagina over “veilige en legale alternatieven”, die echter geen info geeft hoe men in het V.K. asiel kan aanvragen of legaal het land kan betreden. In de plaats daarvan wordt er info gepubliceerd over de ontvangst in Frankrijk, België of een andere EU-lidstaat en hoe men vrijwillig naar het resp. thuisland kan terugkeren.

„Migrants On The Move“ – Illegaler Einwanderer, wir schicken dich zurück! |

Voor het eerst gepubliceerd bij het Hongaarse: https://2022plusz.hu/2021/08/02/illegalis-migrans-vissza-fogunk-kuldeni/

Dat een ontradingscampagne wel degelijk nodig is, mag blijken uit onderstaande recente beelden: