Tinneke’s groene dromen botsen met de dagdagelijkse realiteit

Zoals haar mening over kernuitstap én dé oplossing: gascentrales!

Gascentrales zijn blijkbaar niet zo geliefd bij haar kiezers & groene achterban:

… De komende jaren worden in België 2 à 3 nieuwe gascentrales gebouwd. Dat heeft de ministerraad vrijdag beslist. Millieuorganisaties noemen de beslissing ‘onaanvaardbaar’, de elektriciteitsbedrijven vinden dat de regering ‘te krap’ zit met hooguit drie gascentrales…

… Febeg, de federatie van Belgische Elektriciteits- en Gasbedrijven, vindt de bouw van 2 à 3 nieuwe gascentrales dan weer ‘te krap’ om de uitstap uit kernenergie te compenseren.

‘Het vervangen van 6 GW aan nucleaire capaciteit door 2,3 GW aan gascentrales is krap’, zegt Marc Van den Bosch, topman van Febeg. In 2024 wordt wel nog 1,4 GW extra capaciteit geveild. ‘Maar dan is het laat voor de bouw van grootschalige productie’…

Uit: regering-keurt-bouw-van-twee-tot-drie-gascentrales-goed-onaanvaardbaar-voor-milieugroepen/

Gascentrales zijn evenmin geliefd bij de provinciale overheid: provincie-vlaams-brabant-weigert-vergunning-gascentrale-vilvoord/

Of in gemeentes zoals Wondelgem en Tessenderlo: De vergunning voor een uitbreiding van de gascentrale in Wondelgem is geschorst: opnieuw-onzekerheid-over-vergunning-gascentrale-kernuitstap-in/

Ook in Tessenderlo groeit protest tegen komst gascentrale

Na Rotem groeit nu ook in Tessenderlo protest tegen de komst van een nieuwe gascentrale. “We hebben in Tessenderlo al genoeg gas”, klinkt het. (…)

Een terechte vraag over het beleid van Groen Tinneke door het VB i.v.m. sluiting kerncentrales:

Moet Vlaanderen binnen enkele jaren niet alleen stroom kopen uit Frankrijk (kernenergie) maar ook uit Wallonië (gascentrales)??? Lees: Wallonië bouwt wél gascentrales: al vier projecten hebben vergunning op zak

Intussen heeft de N-VA haar groene inborst ontdekt (… als nazaat van de groene randjes van de ter ziele gegane Volksunie, jàren vooraleer Agalev nog moest uitgevonden worden) met de goed van tongriem gesneden Zuhal Demir. Zij laat zich door een groentje als Tinneke niet uit haar Koerdisch lood slaan en mept vol overgave terug:

“… Demir is overtuigd dat Van der Straeten bewust de schuld naar haar schuift omdat ze zou weten dat twee kerncentrales open zullen blijven.“Gelukkig maar, overigens. Dat scheelt in CO2- en stikstofvervuiling. Maar laat het duidelijk zijn: dat kalf verdronk in de Vivaldi-vijver. Niet in Vlaanderen.”

Uit: zuhal-demir-minister-van-der-straeten-groen-neemt-een-loopje-met-de-waarheid/

https://www.knack.be/nieuws/belgie/zuhal-demir-over-tinne-van-der-straeten-blij-dat-ze-bocht-aan-het-nemen-is/article-news-1760713.html

1 gedachte op “Tinneke’s groene dromen botsen met de dagdagelijkse realiteit

 1. Van belang hierbij is de ware aard van de Groenen. Het gaat hier om crypto – communisten, groen van buiten, rood van binnen, en in België een wapen in handen van de logemaffia’s. Het is dan ook geen toeval dat de “Groenen” deel uitmaken van de Vivaldi bende.

  De Groenen (sic) zijn uiteindelijk in dienst van de “banksters”(=met de 2 Olifanten in de kamer) om het Coudenhove Kalergi plan – Covid 19(84) en Agenda 21 – 30 uit te voeren. Dit laatste krijgt nu vorm in het beruchte “klimaatplan” van de EUSSR. Een nooit geziene ramp :
  https://www.xandernieuws.net/algemeen/hongarije-dreigt-absurd-en-verwoestend-communistisch-klimaatplan-eu-te-blokkeren/
  met citaat : “Green Deal veroorzaakt economische en maatschappelijke ondergang van Europa – Uitvoeren van zelfs maar een kwart van de ‘Groene Deal’ betekent de absolute economische en daardoor ook maatschappelijke ondergang van Europa, waarschijnlijk al ver vóór 2030. Zelfs de Deutsche Bank waarschuwde begin dit jaar voor een ‘mega crisis, een eco-dictatuur en een groot verlies van welvaart’ als Timmermans in ook maar iets zijn zin krijgt…. “ (=einde citaat).

  De bedoeling is dus om de Westerse maatschappij en beschaving te vernietigen, en uit die puinhoop, cfr. het principe “ordo ab chao”, dient dan een communistische NWO dictatuur en dito terreurregime op te stijgen, zoals de duivel uit een Lucifersdoosje. In België hebben de “Groenen” nog een bijkomende opdracht : de oorlog tegen “les flamins””, op wiens kosten ze ondertussen wel parasiteren. Met de afbouw van de kernenergie, dient Vlaanderen afhankelijk te worden van dure Franse kernenergie, waarmee de Groenen geen problemen hebben. En onverdachte bron :
  https://www.nation.be/2021/08/03/un-nouvel-exemple-du-delire-des-talibans-verts/
  met citaat : “Entre octobre 2022 et décembre 2025, nous allons fermer 7 centrales nucléaires qui produisent environ 50 % de l’électricité consommée en Belgique et sans émettre de gaz à effet de serre.
  De ce fait, en 2026, nous dépendrons largement des importations d’électricité des pays voisins. Ceux-ci l’ont bien compris et s’en réjouissent, en premier lieu les électriciens français et allemands.
  Ainsi fin mars, Claude Fischer Herzog, la directrice française de l’ASCPE écrivait: “Notre balance commerciale énergétique présente un solde négatif de 41 milliards d’euros (dont 76 % sont liés aux importations de
  pétrole et 21 % de gaz). L’électricité constitue la seule énergie qui présente un solde positif de 2 milliards, permettant de réduire la facture de 2 %. La décision de la Belgique de fermer ses centrales nucléaires dans l’attente de les remplacer par des centrales au gaz (!) l’obligera à acheter l’électricité nucléaire française: il faut donc prévoir plus de production en France pour honorer une partie de la demande belge, et envisager de pouvoir à terme doubler nos exportations. Tout le monde le sait: les objectifs climatiques et de relance ne pourront pas être réalisés sans le nucléaire: c’est notre avenir et celui de la planète qui sont en jeu.“
  Le comble de l’ironie, c’est que nous allons remplacer de l’électricité nucléaire bon marché produite en Belgique, d’une part par l’importation d’électricité nucléaire produite en France à un prix plus élevé (notamment en hiver), et d’autre part par des centrales à gaz qui émettent du CO₂ tout en étant largement subsidiées, ce qui est l’inverse du principe du “pollueur-payeur” prôné par le gouvernement. Selon une étude anglaise indépendante, nous serons avec la Pologne le pays ayant la proportion d’électricité produite à partir de combustible fossile la plus élevée d’Europe: 59% en 2030 contre 37% en 2019…. “ (=einde citaat).

  Dit citaat maakt veel om niet te zeggen alles duidelijk, met betrekking tot de sluiting van kerncentrales in België en de verborgen agenda’s die er achter schuil gaan. Een van deze verborgen agenda’s is bovendien het inzetten van deze Franse kernenergie als wapen tegen Vlaanderen.

  De “Groenen” zijn dus niet bezig met het klimaat maar wel met een energie & economische oorlog tegen het land, en vooral tegen Vlaanderen, in dienst van buitenlandse vijandige machten. Dit zijn daden van “hoogverraad”. Na WO II = de dood met de kogel !!

  Het zijn dan ook de voormelde verborgen agenda’s die dienen aan bod te komen in de Kamer tijdens de interpellaties van de Groene “Pasionaria” !!!
  Het “klimaatprobleem” speelt hierbij geen enkele rol, en dient enkel als dekmantel.

  Waar zit de “Grote Lijder” ?? Heeft hij al nagedacht over dit aspect ? Het zou een ideaal onderwerp kunnen zijn voor een “bouwstuk”. Met het oog op een hereniging van Vlaanderen met Nederland is dit toch een fundamenteel probleem, waarbij de laatste “clan” perikelen op het “Schoon Verdiep” in het niet verzinken.

Reacties zijn gesloten.