Oekraïne, anders bekeken

Oekraïne staat in brand. En hoewel sommige schrijvers hier nog in de ontkenningsfase verkeren: die brand is – zoals eerder opgemerkt – toch echt aangestoken door het Westen.

De EU zorgde voor de brandstof door het land los te weken uit de Russische invloedssfeer, en de VS hebben de boel in de fik gestoken door vervolgens een pro-westerse staatsgreep te orkestreren. De Amerikanen gingen bij deze regime change niet al te kieskeurig te werk. Sommige putschisten in Kiev hebben een onmiskenbaar neonazigehalte. Hier lijkt haast wel sprake van een patroon. Eerder hielpen de VS in Kosovo de maffia aan de macht, en in Libië de aan Al Qaida gelieerde islamistische milities.

“Zo zou het de VS goed uitkomen als de Europese NAVO-bondgenoten hun defensie-uitgaven eens een flinke boost zouden geven.”

“Het is een geluk bij een ongeluk dat de opbouw van een EU-leger vooralsnog is blijven steken in de formatie van een tweetal battlegroups, elk ter sterkte van 1.500 man. Je moet er toch niet aan denken wat er zou kunnen gebeuren als de EU wel over een significante troepenmacht zou kunnen beschikken.”

Lees verder…

De onderstaande video is waard bekeken te worden.  De voorgestelde feiten en cijfers kunnen wij niet nagaan.  U zal zelf wel uw mening hierover gevormd hebben, maar het lijkt ons een redelijk objectief verslag.  Heel iets anders dan de opgeklopte verontwaardiging bij de ‘kwaliteitsmedia’.

Ondertiteling en geautomatiseerde vertaling via rechthoekje onderaan of via transcript.

FT

1 gedachte op “Oekraïne, anders bekeken

  1. Hoe meer de EU verzwakt, hoe beter, economisch en politiek gezien, voor de VS.
    Een oorlog tussen Rusland en de EU zou voor de VS het beste uitkomen.
    WW1 en zeker WW2 hebben de VS aan hun latere machtspositie geholpen, die nu tanende is. WW3 kan hun mogelijk terug aan de top brengen.

Reacties zijn gesloten.