In Frankrijk mag het tenminste nog gezegd worden…

De zegeningen van het vrij verkeer van personen binnen de EU

Paris (VIe), hier. Les familles roms se sont récemment installées en nombre dans cet arrondissement huppé de la capitale.

De Roma in de betere buurten van Parijs moeten er weg.  Zo schreef ‘Le Parisien’: ” le commissariat du VIe arrondissement veut “evincer”les Roms “.  Het is geen zicht, he, hoe ze daar met pak en zak op straat kamperen.   Niet uitsluitend een ethisch probleem.  De ‘omgang’ met de bewoners werd problematisch – als u begrijpt wat we bedoelen?  Het verschil tussen mijn en dijn moet aan de Roma nog eens haarfijn uitgelegd worden.  Cultuurverschil, nietwaar?

Ze moeten dus ‘systematisch uit het land gezet worden’.  Bijna schreven we ‘gedeporteerd‘.  Waarschijnlijk was de linkse pers ons al voor.

https://i0.wp.com/www.geennieuws.com/wp-content/uploads//2014/04/a2.jpg?resize=584%2C352

Ze worden dus uit het land gezet, zelfs met gratis bussen en een handgift, maar die leidt er slechts toe dat ze gestaafd worden in hun hardnekkigheid.  Waarom zouden ze het niet nog eens proberen?  Telkens ze teruggebracht worden krijgen ze er nog een vertrekpremie bovenop.
De arrondissementsburgemeester geeft meer uitleg.  Hij heeft het over maffieuze netwerken:

Roms à Paris: “il s’agit de filières mafieuses… door BFMTV

De zigeuners doen het goed in de EU

FT

 

 

3 gedachten over “In Frankrijk mag het tenminste nog gezegd worden…

  1. De uiteindelijke oplosssing bestaat erin ze terug te sturen naar waar ze vandaan komen: Indie.

  2. Inderdaad , zoals hier en NL , ” voorlopig ” mag het nog gezegd worden . Met de tijd zal het minder minder , minder , worden !

Reacties zijn gesloten.