Nord Stream 2 – vervolgserie 2021, 2022, 2023…

Op 22 november werd het project Nord Stream 2 nogmaals gestraft door de VSA. En we mogen dat niet als straf zien. Het gaat immers volgens hun logica om een beschermingsmaatregel, m.a.w. de tik is niet bestraffend, maar wel om de goede richting aan te duiden. De opvoedende Amerikaanse richting. U leest hieronder onverkort hoe dit in de VSA gecommuniceerd, resp. aan het Congress ter goedkeuring voorgelegd wordt:

The Department of State has submitted a report to Congress pursuant to the Protecting Europe’s Energy Security Act of 2019 (PEESA), as amended.  The report lists two vessels and one Russia-linked entity, Transadria Ltd., involved in the Nord Stream 2 pipeline.  Transadria Ltd. will be sanctioned under PEESA, and its vessel, the Marlin, will be identified as blocked property.
Today’s report is in line with the United States’ continuing opposition to the Nord Stream 2 pipeline and the U.S. Government’s continued compliance with PEESA.  With today’s action, the Administration has now sanctioned 8 persons and identified 17 of their vessels as blocked property pursuant to PEESA in connection with Nord Stream 2.
Even as the Administration continues to oppose the Nord Stream 2 pipeline, including via our sanctions, we continue to work with Germany and other allies and partners to reduce the risks posed by the pipeline to Ukraine and frontline NATO and EU countries and to push back against harmful Russian activities, including in the energy sphere.

In verstaanbaar Nederlands: het gaat om de Amerikaanse wet, de PEESA, afkorting voor “De wet ter bescherming van Europa’s energiezekerheid – 2019” Met deze aanpassing: twee schepen en een Russisch-gerelateerde entiteit, Transadria Ltd., allen betrokken bij de aanleg van Nord Stream 2. Het zou gaan om 8 personen en 17 schepen die door de VSA op de geblokkeerde lijst toegevoegd worden.

https://germany.liveuamap.com/en/2021/23-november-the-statedept-sanctioned-the-marlin-owned-by

De derde alinea toont een bizarre zin van zwarte humor: “Ongeacht het feit dat de regering (Amerikaanse) zich tegen de Nord Stream 2 pijplijn blijft verzetten, ook via onze sancties, blijven we samenwerken met Duitsland en andere geallieerden en partners om de risico’s, gevormd door de pijplijn naar Oekraïne en frontlijn NAVO en andere landen, en om de beschadigende Russische activiteiten terug te dringen, deze van de energiesector inbegrepen.”

U leest het goed: als de VSA verkiezen hun LPG gas tegen een hogere prijs aan Verre Oostenlanden verkopen, waardoor “bondgenoten en partners in de Baltische Zee” in de kou blijven staan, als de VSA verhinderen dat er gas geleverd wordt aan Duitsland en bijgevolg aan de EU, uit Rusland, dan is dat goed voor onze veiligheid… Weliswaar koud maar wel veilig.

Het Congress moet het bovenstaande nog goedkeuren. Merkel probeert intussen de plooien glad te strijken. De VSA willen per se aantonen dat Oekraïne in “high alert” verkeert: volgens Zelinsky zouden Russische troepen op 2 of 3 december een poging wagen om het land te bezetten en een coup te plegen. Merkel waagt het zelfs te argumenteren dat de bijkomende sancties de VSA geloofwaardigheid zullen “onderuit halen” en “uiteindelijk de transatlantische eenheid beschadigen” (ter staving: bekijk document). Lees ook deze analyse: https://www.axios.com/germany-nord-stream-sanctions-congress-ukraine-4d28940b-dc3b-4b19-9d16-c122da6d113c.html

https://www.hln.be/buitenland/vs-leggen-extra-sancties-op-wegens-nord-stream-2~ad18c164/

Zelensky heeft zijn eigen agenda. De VSA hebben hun eigen agenda. De NAVO luistert naar “his masters voice”. En de westerse media kijken niet verder dan hun zelfingenomen neus lang is. CNN toont dagelijks “bezorgdheid”… Op YT vindt u talrijke video’s over dit thema. We plaatsen als tegengif slechts deze reactie:

Raar maar waar. De VSA kopen zelf olieproducten in Rusland. Gevolg van de sancties, waardoor er geen olie meer ingevoerd wordt uit Venezuela. … als ze een kans hebben, pikken ze zelfs de olietankers én de Syrische olie … De olievoorraden bereikten een alarmerend peil. Dus werd er uitgeweken naar Rusland… (zie artikel onderaan voor meer duiding en cijfers “De wereld is een schouwtoneel”)

Al weken wordt de toestand in Oekraïne, in de Zwarte Zee, opgeklopt zonder dat er in het westen nagegaan wordt in hoever de waarheid geen geweld aan gedaan werd.

We beweren niet dat er geen grote troepenaanwezigheid op Russisch grondgebied in de grensstreek is. Russische soldaten op Russisch grondgebied. Dat wordt ook niet ontkend. Dàt die pas daarheen verplaatst werden als gevolg van de NAVO manoeuvres op de drempel van de Russische toegangspoort, dàt wordt gemakshalve verzwegen.

En we hopen dat zowel het westen als het oosten ons niet in een derde wereldoorlog doen belanden omwille van een pijplijn die nu als pasmunt misbruikt wordt door een corrupt Oekraïne dat poogt uit de schulden te geraken door te manipuleren en uit de westerse ruiven te eten …