Nog meer huwelijks(on)geluk

Ismail C uit Waiblingen bij Stuttgart, 28 jaar, sinds 6 jaar getrouwd met een “Zwaabse vrouw”, schafte zich d.m.v. een islamitisch huwelijk een tweede eega aan.  Ze sloeg tegen.  Daarom sloeg en ontsloeg hij haar.  Terug naar haar familie.  Maar sloeg dat even tegen.

Ismail is niet recent uit de bomen komen vallen; hij woont sinds zijn 9de in Duitsland.  Zijn eerste vrouw trouwde hij volgens Duitse geplogenheden officieel in het stadhuis.  Het tweede huwelijk werd volgens de moslim folklore voltrokken.  Eigenlijk werd het een LAT-relatie,want Frau Nummer 2, Ayshe P, werd in een andere woning geparkeerd.  Er werd ruzie gemaakt.  Hij sloeg haar.  En nu is Ayshe naar haar ouders in Mainz teruggekeerd.  Met de complimenten van meneer: “Jullie kunnen haar terug hebben.”

Eerder gezegd dan gedaan.  Met een islamitisch huwelijk valt niet te spotten.  Volgens de islam wetgeving volstaat het eigenlijk dat hij drie keer “Ik verstoot je” zegt en automatisch is hij dan ervan af.  Blijkbaar heeft bij de islam ook de moderne tijd toegeslagen.  Een echtscheiding is geen lachertje, vooral als er kinderen zijn, wat hier niet het geval was.  Maar dan is er nog het heikele punt van het bruidsgeld.  Dat is een bedrag, een waarborg, die de bruid ontvangt voor het geval de liefde snel over is.   Als er overeen gekomen is dat dit bedrag pas nà de scheiding aan de bruid zal uitgekeerd worden, dan kan ze er meestal naar fluiten.  Het is niet onmogelijk dat de vader van de bruid dit bedrag scheef geslagen heeft en het niet wil terug geven aan Ismail.

Ismail moet wel al 1400 euro afdokken voor slagen en verwondingen.   Men kan zich afvragen wat er mis was met Ayshe.  Welke normale mens accepteert een dergelijke huwelijksformule?  Ze zou een vak geleerd hebben en bovendien zelf geld verdienen in haar  baan.  Wat doet vermoeden dat ze niet goedkoop op de huwelijksmarkt aangeboden werd.Men kan ook zich bovendien afvragen wat er mis is met de “Zwaabse echtgenote”?  Wie accepteert een dergelijke vernedering?

Wordt zonder enige twijfel vervolgd op de rechtbank want Ayshe heeft tegen haar voormalige echtgenoot meermaals klacht ingediend wegens verkrachting en seksueel misbruik.

Stuttgarter Nachrichten

1 gedachte op “Nog meer huwelijks(on)geluk

  1. De trend in de EU is duidelijk: moslims moeten berecht worden rekening houdend met hun andere cultuur, niet alleen in shariarechtbanken.
    ‘Verkrachting en seksueel misbruik binnen het huwelijk’ gaat dus al zeker niet weerhouden worden, want die overtreding bestaat niet in het islamitisch recht.

Reacties zijn gesloten.