Nigel Farage: genoeg is genoeg!

EUSSRNigel Farage trekt andermaal van leer in het Europees Parlement

De Britse politicus Nigel Farage heeft zwaar uitgehaald naar het immigratiebeleid van de Europese Unie. Farage spreekt van ‘Russische roulette’.

Zoals bekend krijgen Roemenen en Bulgaren vanaf 1 januari vrije toegang tot de Europese arbeidsmarkt. En dus ook toegang tot gratis zorg, onderwijs en sociale zekerheid. Nigel Farage ziet, net zoals het Vlaams Belang, het Franse Front National en de Nederlandse PVV van Geert Wilders de bui al hangen en zegt dat de EU de deur openzet voor “criminele bendes en moderne ‘Fagins’.” Fagin’ was de sinistere figuur uit ‘Oliver Twist’ van Charles Dickens, die jonge kinderen de stiel van het zakkenrollen leerde… Farage wijst er op dat 92 procent van alle bankkaartfraude in Londen gepleegd wordt door Roemenen.

Verleiding is groot

Farage stelt dat het vrije verkeer van personen in Europa rampzalige gevolgen kan hebben, omdat de welvaartverschillen nu eenmaal heel groot zijn. Farage maakt dat met een simpel voorbeeld duidelijk: een Roemeen die in Londen werkt, maar in Roemenië twee kinderen heeft. De kinderbijslag die hij in Groot-Brittannië krijgt is hoger dan het gemiddelde loon van een Roemeen.

Daar hoeven we geen tekening bij te maken. De verleiding om te immigreren wordt dan wel heel groot. Farage voorspelt dan ook dat Roemenen en Bulgaren massaal naar West-Europa (of Engeland) zullen afzakken. Dat leidt hier tot lagere lonen, hogere jeugdwerkloosheid en toenemende maatschappelijke spanningen. “In een land met 1 miljoen jonge werklozen is het waanzin om te zeggen dat iedereen zomaar naar hier kan komen. Deze Russische roulette moet stoppen. Genoeg is genoeg.”

FT

 

2 gedachten over “Nigel Farage: genoeg is genoeg!

  1. Vlaanderen, belgie, Europa, het Westen moeten alle dagen incasseren, incasseren, en nog eens incasseren. Hoe lang nog voor correcte politici doorhebben dat je met altijd incasseren geen enkel gevecht kan winnen, geen enkel.

  2. Ik vind dat hij zich kandidaat zou moeten stellen om de functie van Barosso over te nemen, en als enige serieuze tegenkandidaat van de schijnheilig aard Verhofstad te staan.

Reacties zijn gesloten.