“Neem de ondergrondse, dat gaat zoveel sneller!”

Tunnelnetwerk van Hamas momenteel de grootste nachtmerrie van het Israëlische Leger

tunnel-undergroundDagje uit in Gaza. Blokkade? Hoezo? Neem toch de ondergrondse, dat gaat zoveel sneller! Directe verbindingen met Israël!

De omvang van het tunnelnetwerk in de Gazastrook van Hamas en van het dozijn gelieerde terreurgroepen die allen onder het algemeen commando van Hamas opereren, verbaast zelfs het IDF commando. Jarenlang moet daar in stilte aan gewerkt zijn. Sommige tunnels werden zelfs volledig gebetonneerd, hoewel er volgens de Palestijnen (en hun westerse aanhangers) “geen bouwmaterialen de Gazastrook binnen mogen”.

Volslagen onzin natuurlijk. Maar het klopt wel dat Israël geen cement levert rechtstreeks aan Hamas maar laat anderzijds wel toe dat de honderden NGO’s, de UNRWA en de landenprojecten die in Gaza bouwen, hun materialen krijgen.

Leugens en misleiding zijn troef, als het om Gaza en de Palestijnen gaat. Wie zich afvraagt waar al die bouwmaterialen dan wel naar toe zijn, moet gewoon het tunnelnetwerk van Hamas binnenstappen en die ziet en weet het wel.

Lees verder…

Nvdr: Hoort u hier iets over bij onze media?  Gisteren werden door Israël vijf vrachtwagens met 20 ton medisch materiaal (antibiotica, intraveneuze vloeistoffen, eerste hulppakketjes en dekens) aan de burgerbevolking van Gaza geleverd.  Vandaag volgen nog vrachtwagens met voeding.

4 gedachten over ““Neem de ondergrondse, dat gaat zoveel sneller!”

 1. ‘Jarenlang moet daar in stilte aan gewerkt zijn’. Dat komt ervan als bijna niemand moet werken. Gratis eten voor iedereen sinds mensenheugnis deugt niet.

 2. Wat kan men eigenlijk vertellen over die situatie ginder (?)…Dat, indien er véél geld in het vooruitzicht is… zèlfs de grootste luiaard bereid is om kortstondig “z’n nikkel af-te-draaien”.
  Bewijs: In vele landen staat de doodstraf op het “be/ver-handelen van drugs… en TOCH zijn er een massa luierikken te vinden die hun nek riskeren met de productie, vervoer, smokkel, détail-verkoop ervan. —>àlles heeft z’n prijs èn risico-waard.

 3. Hoezo ondergrondse tunnels?
  Unesco plaatst het hele gangen- en tunnelstelsel onder de Tempelberg in Jeruzalem op de Werelderfgoed lijst. Het werd gegraven door de joodse rebellen om zich tegen de Romeinen te verdedigen. De Kruisridders vonden ze voor hun gevechtstrategie ook zeer handig en maakte er gretig gebruik van.
  Kom me nu niet vertellen dat de tunnels van Hamas iets nieuw zouden zijn voor de Israëli waardoor ze uit de lucht komen vallen.

  • Tunnels graven in een zandberg lijkt mij bovendien niet zo moeilijk.

Reacties zijn gesloten.