Komt WO III dichterbij?

De VS heeft Oekraïne, Georgië en Moldavië een NAVO-light lidmaatschapmajor non-NATO ally status, toegekend. Uitwisseling van militaire assistentie, waaronder afweersystemen en klein geschut, en intelligentie moet daarmee makkelijker worden.

In de buurt van Warschau zouden Nederlandse, maar vooral Amerikaanse, militairen zich  voorbereiden op een invasie van de regio waar het vliegtuig van Malaysia Airlines neerkwam.  Gesteund in de lucht door de Nederlandse F 16’s, die normaal patrouille- vliegen boven de Baltische staten.

Parlementsvoorzitter Oleksandr Toertsjinov heeft de internationale gemeenschap opgeroepen om Oekraïne te helpen met wapens en voertuigen. Hij schrijft dit op zijn Facebookpagina. ”We doen een beroep op de gehele beschaafde wereld: het is tijd om niet enkel sympathie te hebben voor de Oekraïners, maar help ons op militair-technisch terrein! Natuurlijk zijn we dankbaar voor de steun en sympathie die spreekt uit de economische sancties, maar het is tijd om een einde te maken aan alle geweld. Het is tijd voor de beschaafde wereld om samen met Oekraïne de terroristen te verslaan, waar ze ook zijn, en ons te helpen aan moderne wapens en militaire voertuigen’.

Yulia Tymoshenko deed er een schepje bovenop en vergelijkt de Oost-Oekraïners met Al Qaeda.  Zij wil dat de NAVO de regio “uitzuivert” om “het leven van burgers van vrije en onafhankelijke landen in de wereld te beschermen”.  Tja, de lieve dame maakt van haar hart geen moordkuil.  Eerder verklaarde ze dat ze liefst heel de Russische bevolking van de Krim zou uitroeien.  En volgens een geluidsopname van een telefoongesprek zou ze het gebruik van nucleaire wapens tegen “8 miljoen Russen in Oekraïne” niet ongenegen zijn.

NieuwsOekraïne

 

3 gedachten over “Komt WO III dichterbij?

  1. Toertsjinov kan zich best rechtstreeks richten tot Merkel. Duitsland levert al jaren helikopters, u-boten en ander oorlogstuig aan Israël met daarbovenop de nodige miljoenen. Ook Obama is best aanspreekbaar. Ook hij is leverancier voor Israël en daarbovenop betalen zijn burgers 25 dollar/kop als steun aan dat land.
    IMijn raad aan Toertsjinov is gratis in de hoop dat hij ons gerust laat met bedelbrieven. Wij hebben al Walen, koningen en prinsessen, een hoop nutteloze volksvertegenwoordigers, leefloners, werkonwilligen, derde wereldlanden enz, enz te onderhouden.

    • … en de EU… die het welwillend verderleidt aan Oekraïne en co.

  2. Hecht die Russischsprekende streek toch gewoon aan bij Rusland, desnoods als autonome regio als ze zelf niet willen. Of hebben wij er liever 10 onbeschofte, eeuwig dronken, Russische europarlementariers bij in Brussel?

Reacties zijn gesloten.