Moskeeënkadaster

Een belgische islam met Nederlands- en Franstalige preken.  Een moskeeënkadaster.  Met plaats voor vrouwen. Financieringsplannen. Imams met een academische graad.

Tja, als we dat horen dan gaan onze nekharen rechtop staan.  Bij een dergelijk plan gaat er telkens een doos van Pandora Allah open, die niet veel goeds voorspelt. Een multicul wensenlijst met desastreuze gevolgen.  Wat kan er erger zijn dan een combinatie van ‘belgisch’ en ‘islamitisch’?  Twee zaken staan vast: de islamisering wordt er niet minder op en de plannen zullen geld kosten.  ‘Ambitieus’ noemt men dat in poco taal.  Vooral in Brussel.

We worden verondersteld luid hoera te schreeuwen.  Zie je wel, de islam kan wel degelijk ‘gematigd‘ zijn,  ‘Europees‘, zelfs ‘belgisch‘ worden.  Valt het niemand op dat alle drie onbestaande begrippen zijn?  En dan zullen we even heel mild zijn over de academische graad van imams.  Waar wordt die uitgereikt?  In de Blokkendoos?

Niet iedereen ziet de plannen zitten.  Kwestie van liever in de luwte van de onzichtbaarheid te kunnen opereren.  En geld?  Och, zolang de sjeiks uit het M.O. blijven financieren, is er geen probleem.

Lees het artikel van BrusselNieuws “Radicale voorstellen voor belgsche islam doen stof opwaaien”.

FVE

 

6 gedachten over “Moskeeënkadaster

 1. En wat gaan ze doen met het haatboek bij uitstek, de koran ? Herschrijven zeker? Het zijn onnozelaars die geloven in de mythe van een Europese, gematigde islam. Eender welke religie die zich baseert op dergelijke geschriften, dient verboden. Punt aan de lijn. Geen tolerantie voor de intolerantie ! Ginder doen ze wat ze willen. Hier willen wij als beschaafde mensen hiermee niets te maken hebben. Dat is ons goed recht.

 2. Besparend en goed voor onze veiligheid is “die barbaarse smeerlapperij” verbieden en verbannen uit ons land, dat heeft resultaat zowel op gebied van veiligheid als leefbaarheid.
  Gelukkig zijn we steeds op onze qui vive als we barbaren zien in het straatbeeld, een zeer kwetsend beeld dat onveiligheid oproept laat dat duidelijk zijn.

 3. Hoe gematigder de islam, hoe heviger de weerstand ertegen door de radicale islam. Er is geen oplossing, behalve Europa weer moslimvrij maken, zoals men in 1492 ook moest vaststellen (met de Reconquista)

 4. Imams met een academische graad.
  Als ik me niet vergis moet zelfs in de kunstacademie elke leerling een rist algemene vakken volgen en een bepaalde quota halen om zijn diploma te behalen. Denk je dat er één imam het zo ver zou kunnen schoppen?
  Bruggetje naar Godsdienstonderwijs KUL http://theo.kuleuven.be/nl/toekomstigestudenten

 5. Betreffende de mosselketen, kadaster is niet nodig want elke mosselkeet is een mosselkeet te veel.

 6. Toch lijkt het idee voor een Belgische Islam niet zo slecht ! Het lijkt mij de enigste manier om de Islam te doen uitgroeien in een “Folkloristische Islam”
  De Antwerpse Islam , de Islam van Zottegem , De Islam van Zichem Zussen Bolder …….enz met ieder jaar een groot volksfeest , een fancy fair met optredens van Eddy Wally , Margriet Hermans , de Strangers ….voorafgegaan met een dankmis in de parochie-kerk voor al die verrijking !

Reacties zijn gesloten.