Justitie, niet ‘just’.

Filmen: wat mag, wat mag niet?

Minderjarigen begluren en filmen zonder hun toestemming: geen probleem, het staat niet expliciet vermeld in  het strafboek.  Vrijspraak.

Inbrekers filmen met een bewakingscamera aan je voordeur: strafbaar, want tegen de privacywetgeving.
Zouden die advocaten van de begluurde meisjes niet beter terug naar de universiteit gaan?  Ze hadden in plaats van of bovenop de “aanranding van de eerbaarheid” ook als argument “schending van de privacy” kunnen invoeren.
Kafka op justitie.

“Begin 2011 vonden speurders op twee computers van de trainer van een basketbalclub in Diepenbeek 23 mappen vol foto’s en video’s van jonge meisjes van wie hij coach was. Hij bleek ze stiekem gefilmd te hebben door een sleutelgat. Er zaten naaktbeelden bij, gemaakt terwijl de meisjes nietsvermoedend stonden te douchen.

De Hasseltse correctionele rechtbank veroordeelde de man tot 18 maanden cel met uitstel. Maar hij ging niet akkoord met die straf en lijkt nu gelijk te zullen krijgen voor het Antwerpse hof van beroep. De verdediging bracht een recent arrest van het Hof van Cassatie aan. Het stiekem filmen van een naakte persoon, zonder diens toestemming en medeweten en zonder fysieke of morele dwang, kan volgens dat arrest niet leiden tot het misdrijf “aanranding van de eerbaarheid met geweld of bedreiging”.

Lees meer

Video van de nullenzender hier.

– Een voorbeeld van een ‘peeping Tom’ aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

– In Indië kreeg er eentje te maken met de justitie van het volk: hij werd levend verbrand.

– Tijdens een vlucht is het moeilijk vast te stellen onder wiens jurisdictie de gluurder valt.

FVE

4 gedachten over “Justitie, niet ‘just’.

  1. Ongeloofelijk ! Ik zou bijna durven veronderstellen dat die vetzak zijn filmpjes ter beschikking gaf aan die hogere beroepsrechters , zodat die ook zouden genieten van jonge meisjes in hune blote , in ruil voor vrijspraak . Hem levend verbranden, zoals in Indie is wat overdreven maar toch een optie ! Als die ooit mij zou filmen als ik een douche neem , ten behoeve van een seniorfielennetwerk en dan er bovendien nog veel geld zou voor krijgen ! Dan zal ik het recht in eigen handen nemen

  2. Filmen aan je voordeur strafbaar? En die deurbellen met ingebouwde camera dan?

  3. Het is veel gevaarlijker een Pegida bijeenkomst in je stad te hebben als burgemeester.
    Deelnemen aan die vredelievende bijeenkomst kost je al vlug een GAS boete. Moet er nog zand zijn???

  4. Ik herinner mij een paardenvisser die mij wilde aanklagen omdat ik tijdens de gemeentelijke verkiezingen, de garnaalstoet van Oostduinkerke gebruikte ter illustratie. Volkomen wettelijk , maar om commotie te vermijden weggelaten. Hoe verdraagzaam kunnen wij Vlaams-nationalisten nog blijven.

Reacties zijn gesloten.