Moedwillig, tendentieus, oneerlijk… politiek-correct!

Centraal Afrikaanse Republiek

Klik voor vergroting
Studio Rony

Christenen worden overal waar de volgelingen van Mohammed in de meerderheid of in opmars zijn, vervolgd.  Dit is niet slechts in het Midden Oosten het geval maar vooral ook in Afrika.  De selectieve berichtgeving over de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR) is gewoon immoreel,  oneerlijk en tendentieus.  De oorzaak en de redenen  worden met de mantel der politieke-correctheid toegedekt.
Moslims lokken een conflict uit.  Als de aangevallen groep zich verdedigt of terugslaat, zijn zij voor de media de agressor.  Moslims zijn slachtoffers, geen daders.

Wij gaan hier niet beweren dat de christenen in het gebied onschuldige lammetjes zijn.  Als je existentie bedreigt wordt, zit er in ieder van ons een roofdier.  Als het om leven en dood gaat, dan zijn er geen grenzen meer.  Menselijkheid wordt dan een luxe.

Hier kan u naar een film zien waarbij de reporter een stapje terug in het verleden zet naar het begin van het conflict.  En hij stelt dat er andere redenen meespelen.  Dat het om macht gaat.  Om politiek en economie. ‘Een zwart gat in het bestuur’. Eén der armste landen ter wereld ofschoon de CAR over diamanten en andere waardevolle grondstoffen beschikt.  Over armoede en de corruptie die elke verbetering in de hopeloze situatie van de bevolking onmogelijk maakt.

Over-vereenvoudiging door de politiek-correcte media lokt een verkeerde internationale reactie uit. En maakt heel de toestand alleen maar erger.

Wij kunnen heel de tekst niet vertalen, maar u kan wel de ondertiteling inschakelen via het rechthoekje onderaan het scherm en vervolgens een computervertaling naar het Nederlands.
De beelden zijn zeer expliciet.  Schokkend, verschrikkelijk.

Terwijl gaat het moorden o.a. in Nigeria ongehinderd voort.  Waar blijft de internationale verontwaardiging?  Meer hierover

FT

4 gedachten over “Moedwillig, tendentieus, oneerlijk… politiek-correct!

  1. Waarom zouden de politiek correcten die zo begaan zijn met “den mensch” niet proberen om daar in een land volop in ontwikkeling een hof voor mensenrechten op te richten naar Europees model .Vervolgens heel dat hof vol stoempen met een hoop specialisten en edelachtbaren . Allemaal verkleden in rode toga’s met hermelijnen kraag , om indruk te maken op heel die troep “zwarte Pieten” , zoals ze dat kunnen in Engeland .Ik vrees echter dat die waakhonden van de mensenrechten binnen de kortste keren hun carriere eindigen in een grote kookpot

Reacties zijn gesloten.