Menutips van het World Economic Forum

Als het van het WEF (World Economic Forum) afhangt, dan zullen wij in de toekomst grassen en insecten eten om de klimaatverandering te bestrijden en het voedingspatroon der mensen duurzaam om te vormen.

In een nieuw artikel raadt het WEF (World Economic Forum) het eten van grassen aan. Naar verluidt zijn ze zeer voedingrijk en lekker.

Man Eating Grass GIFs | Tenor

De menutip maakt deel uit van de Great Reset – de Nieuwe Schepping volgens economische hogepriesters – : wij moeten met z’n allen leren “anders” te eten. VN – gen. secr. Antonio Guterres: “Het is niet aanvaardbaar dat er meer en meer honger op de wereld is terwijl we elk jaar meerdere miljarden tonnen levensmiddelen verspillen. Het wordt tijd dat we de wijze waarop we levensmiddelen produceren en consumeren veranderen. Een nieuwe vorm van het globale levensmiddelensysteem dringt zich op om onze duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.”

Het WEF wijst erop dat onze voedselketen verantwoordelijk is voor 37% van door mensen geproduceerde broeikasgas. De gevolgen zijn “verwoestend”: de biodiversiteit neemt af en akkers worden onvruchtbaar. Het WEF biedt daarvoor dé oplossing: winst en efficiëntie moeten plaats maken voor andere criteria; vooral ook bij de te verwachten wereldbevolkingsgroei de volgende decennia. … Neemt de biodiversiteit af? Ga maar eens wandelen in onze steden…

Het ouderwetse dieren fokken en vetmesten voor consumptie is een doorn in het oog van de duurzaamheidskerk; er moet meer in laboratoriumvlees geïnvesteerd worden. Ziet u het Marx VR al uitleggen op tv? … Uw biefstuk gekweekt uit eiwitrijke cellen … 100% puur laboratoriumvlees… goed voor de lijn…

We keren terug naar het WEF. De vormers van onze toekomstige maatschappij zijn niet alleen ontevreden over de producenten maar ook over de verbruikers. In een recent artikel beval het WEF o.a. de vermindering van vleesconsumptie aan én een plantenrijke voeding (met o.a. noten en zaden) en uiteraard minder verkwisting.

De nieuwste aanbevelingen liggen ons echter nog zwaarder op de maag. Misschien worden daarom – buiten de veronderstelde voedzaamheid en de verleidelijke smaak – ook nog andere argumenten voor het eten van grassoorten verspreid. Met stip staat het “feit” dat grassen relatief veel kooldioxide absorberen. Met een (goed)gestuurde grasteelt zou men dus tegelijkertijd de wereldhonger bestrijden en de klimaatcrisis oplossen. Plus daarbij het neveneffect dat de verbruiker zijn voeding succesrijk “gediversifieerd” heeft.

Wat bedoelen de Nieuwe Wereldscheppers met de “diversificatie” van de voeding? Willekeurig alles te eten wat men (nog) niet in de supermarkt kan kopen is geen goed idee. Belangrijk zijn de voedingsstoffen en de verteerbaarheid voor ons lichaam.

Voedingsrijkheid wil echter ook zeggen dat er volgende bestanddelen moeten in zitten: calcium, magnesium, vit. C, omega 3 vetzuren. Wie deze ten volle wil genieten moet accuraat gekookte en bereide brandnetels eten. Alles goed en wel, maar een mens heeft voor zijn energieverbruik (de grootste afnemer is de verwarming van het lichaam) echte energiebommen nodig, vooral koolhydraten en proteïnen.

Als ons menu volgens de WEF-regels samen gesteld wordt, dan komen in de toekomst niet alleen brandnetels maar b.v. ook algen en cactussen op tafel. Grassen en de meeste groene planten bevatten echter ook gifstoffen, die hen voor de mens – vooral in grote hoeveelheden – totaal ongeschikt maken. Problemen met de spijsvertering is dan nog het kleinste kwaad. En dat alles voor enkele voedingsstoffen die op een andere manier – met duidelijk meer eetvreugde – kan binnen krijgen.

Alle gekheid op een stokje, met de vegetarische/veganistische voeding is het eten van alles wat groen is dé poco eetreligie geworden.

Wie dus helemaal politiek correct “groen” wil eten, die kan al de b.g. suggesties in een mixer gooien en daar bv. de aardappelschillen nog bijvoegen. Naar verluidt zit immers de grootste voedingskracht in of net onder de schil. U krijgt dan een lekkere groene smoothie. Op eigen risico te drinken. Voor zover u het binnen krijgt. Probeer het liefst niet. Uw maag en darmstelsel zou u de “gediversifieerde” menukeuze bijzonder kwalijk nemen.

SOYLENT GREEN and the Starbucks Solution | Film Daddy

En het kan nog erger. Onderstaande menutips zijn niet geschikt voor beginnelingen. Men moet zich al een tijdje een “andere” levensstijl eigen gemaakt hebben. Bepaalde kringen moedigen vandaag al het nuttigen van insecten aan en het hergebruik van vervuild water. Uiteraard om de planeet te redden…. maar dat had u al begrepen. Verleden jaar viel een Zweedse gedragswetenschapper, Magnus Söderlund, op door zijn extreem voorstel als oplossing voor de klimaatproblemen: nl. het eten van mensenvlees. Hij stelt voor dat men beetje bij beetje eraan went, eerst eens proeven, zoals een kind leert spruitjes te eten.

Human Flesh Looks Like Beef, But the Taste Is More Elusive | Smart News | Smithsonian Magazine

DWN