27 gedachten over “Menselijkheid

 1. Die joden hebben wel aanleg voor muziek…
  Hebben moslims ooit al muziek geproduceerd? (puur instrumentaal dus). En als ze dan al eens zingen is het ofwel jihad ofwel rap. En moslima’s doen zelfs dat niet.
  Hebben moslims eigenlijk ooit al eender wat geproduceerd? Behalve ergernis, oorlog en ellende?
  Alle moslims uit Europa, voor het te laat is. De wereld buiten Europa is niet onbewoonbaar.

  • Ik moet je tegenspreken beste Raymond . Ze hebben wel een gave voor muziek “”” en dat we toffe moslims zijn dat willen we wee-eten , daarom komen wij …daarom komen wij…enz enz …..en ze voeren woord bij daad .

 2. Vandaag een artikel van Gideon Levy gelezen in Haaretz, het doorbreekt de pro-zionistische gevoelens die ik hier al een hele tijd lees.
  ‘Israel does not want peace. In fact, it can be said that Israel never wanted peace – a just peace, that is based on a just compromise for both sides”
  http://www.Haaretz.com/news

  • Ter aanvulling : volgens internationaal recht zijn de joodse nederzettingen illegaal.

   • Volgens internationaal recht , zijn terreurorganisaties zoals Boko Haram , Hamas , Isis enz verboden . Folteren executeren van onschuldigen , vervolgen van anders denkenden en bepaalde religies , zijn ook al verboden . Die feiten lijken me veel erger dan een beetje grond bezetten om er bloemkolen op te kweken . Internationaal recht heeft twee gezichten , het ene heeft veel praat , het andere kijkt in de lucht en begint te fluiten.

    • Ook justitie in het land b heeft meerdere maten en gewichten, zoals we al mochten ondervinden.

 3. Ik durf eerlijk te bekennen dat ik benauwd ben als ik overal ter wereld die fanatieke Arabieren/moslims bezig zie maar als ik zie en hoor hoe die joden er nu tegen aan gaan dan krijg ik pas echt kippenvel: een stelleke massamoordenaars die alle wetten tegen de menselijkheid met hun voeten afvegen. En dan te bedenken dat ze al sinds 1948 (uit zogezegd medelijden) land hebben terug gekregen waar ze evenveel recht op hebben als bij ons de Walen op stukken van Vlaanderen. 900 dode Palestijnen tegenover 30 joden staat in geen enkele verhouding. Los hiervan ben ik even benauwd van Isis, Boko Haram en veel van die ander losgeslagen gekken. Ik moet er echter stillekes aan Netanjahu en zijn bende moordenaars gaan bijrekenen.

  • Beste Jos . Het is een oorlog Israel – Hamas en niet zozeer Israel -Palestina . Hamas staat geboekt als een terroristen-organisatie. Israel bestrijdt dus terroristen zoals ieder land dat doet. Hebt ge dat TV kinderuurtje van Hamas gezien op Golfbrekers en fotootjes van “snotapen” met wapens en gekleed als militair. Medemensen leren haten is een deel van hun opvoeding. Heb je nooit gehoord dat , met de regelmaat van een klok , raketten worden afgevuurd op Israel .Heb je nooit dat You-Tuubeke gezien waarbij Hamas “helden” op een motorfiets een lijk achter zich meesleuren door de straten. Heb je dat ooit in een “beschaafd” land zien gebeuren .Dat is het volk dat zoveel sympathie oogst , waar blijkbaar iedereen een traan wegpinkt voor hun “lijden” en met gulle hand mogen rekenen op financiele steun . Denk je echt dat Israel zomaar voor de lol een beetje gaat rommelen . Het is mijn overtuiging dat er langs beide zijden genoeg mensen zijn die in vrede met elkaar willen leven . Spijtig van al die onschuldige slachtoffers zoals kinderen , waarvan de “lijkjes” in bepaalde gevallen nog dienst doen als propaganda-materiaal . In mijn ogen beste Jos zijn die verantwoordelijken , lees Hamas , geen mensen maar beesten. Je schrijft daar 900 dode Palestijnen tegenover 90 joden , dat is voor mij het verschil in waarde ! Je had het, vrees ik , misschien liever anders gehad. Israel heeft mijn morele steun omdat ik het volledig eens ben met een uitspraak van een Joodse leider . Als morgen de terroristen hun wapens neerleggen is er geen geweld meer . Als morgen Israel de wapens neerlegt , is er geen Israel meer !

  • maar Israël houdt de islam tegen en mochten hamas geen raketten afschieten zou Israël ook niet reageren

   • Volledig akkoord! Bovendien is Israel de enige democratie in het MO en onze enige verdediging tegen een niet ontziende vijand. Zonder Israel was Europa al lang een kalifaat.

   • Ik heb mijn VB archief doorlopen. Het spijt me maar nergens vond ik voor december 2010 ook maar enige zinspeling op het feit dat Israël de voorpost van Europa was en de Islam tegenhield.
    Die stelling kwam er pas na het tekenen van de Jerusalem Overeenkomst op 7 december 2010 door de partij van Wilders, de FPÖ en VB.

    • Ben het volledig met Foxy eens, indien Israël vandaag valt, wordt de islamitische aanval totaal toegespitst op Europa.
     Blijkbaar zitten er nogal wat gaten in het VB archief.

  • Israel probeert zo weinig mogelijk burgers te doden, Hamas zoveel mogelijk. Dat hen dat niet lukt kun je hen niet als verdienste aanrekennen.

 4. Michael Freilich van Joods Actueel is boos. Hij veroordeelt de boycot van joodse producten uit de illegale joodse nederzettingen. Moet je dan alle producten boycotten van landen die onderling bekvechten, vraagt hij zich af.
  In het artikel ‘In de naam van God, Gaza in Frankrijk’ haalde ik woordelijk de wereldwijde boycot van de joden aan tegenover Duitsland in 1933, hoewel daar geen onderling bekvechten aan de orde was.
  Ik stel nu ook vast hoe hij de situatie in Israël beoordeelt : bekvechten. Verder vindt hij dat er geen bezette gebieden zijn, maar betwiste gebieden. Ja, de Fransen bezetten einde 1700 onze gebieden niet het was een kwestie van betwisten. Alles hangt er van af hoe je het bekijkt.

 5. Als ik de reacties hier lees dan moet ik zeggen dat hier een overdreven haat tegenover Joden als een rode draad door sommige teksten loopt. Ik zal honderd keer liever onder Joods of Israëlisch bestuur willen leven dan onder moslim of islam of enig andere aanverwante smeerlapperij. Anna Bijns van u verwacht ik meer dan Israël en Joden met zoveel verachting te omschrijven en begin ik te vermoeden dat hier een persoonlijke ervaring uw oordeel benevelt.

  • Foxy,

   ik denk niet dat ik joden met verachting omschrijf, ik heb zelfs al benadrukt dat ik hun samenhorigheidsgevoel en het opkomen voor elkaar benijd (benijd in de goede zin dan). Langs de andere kant hou ik niet van eenzijdige berichtgeving of dat nu over de Palestijnen (waarbij men altijd de christelijke Palestijnen vergeet) of over de Israëli gaat. Dat Freilich de gebeurtenissen in Israël als bekvechten beoordeelt vind ik een brug tever. Voor het overige heb ik feiten aangehaald die op dit blog niet weerlegd werden mochten die fout geweest zijn. Ik zou dat waarderen want ik hou van communicatie.
   Om alle misverstanden te vermijden, ik haat geen joden. Maar ik weet wel dat ze zeer gevoelig liggen en je al vlug de stempel opgedrukt krijgt van jodenhater als je ook maar iets negatiefs zegt.
   Voor alle duidelijkheid hieronder een opsomming van de leren die ik verwerp, met de nadruk op de leer.
   marxisme
   liberalisme
   islam
   nihilsme
   vrijmetselaarij
   tot zover geen probleem, ik kan dit in alle vrijheid zeggen. Voor de twee volgende ligt het al een pak gevoeliger en God mag weten waarom, nl
   judaïsme
   en het internationaal zionisme.

   Randopmerking : als niet prakiserende katholiek mag ik het Vaticaan (toch ook een staat) onder de loepe nemen zoveel ik wil. Geen haan die erom kraait. Geen kat die me gaat beschuldigen van katholiekenhaat.

   • marxidme en islam:
    zijn op onderwerping en/of vernietiging gebaseerd en laten geen persoonlijke vrijheid toe alhoewel ze dat zullen betwisten. Ze steunen ook op leugens, zowel flagrante als zeer bedekte en geslepen verdraaiïngen die de doorsnee mens niet altijd door heeft of begrijpt.
    Deze verdorven ideologiëen zouden door iedereen moeten verworpen worden en door iedereen met alle middelen bestreden worden
    Vrijmetselarij is een leer die gesticht werd door hen die zich de “verlichte (geesten)” noemden of de illuminati en waarvan de meesten wetenschappers waren, vandaar de symbolen: een passert en een meetinstrument in de vorm van twee latten die een hoek va

    • sorry, verkeerde toets ingedrukt… dus
     een passer en een meetinstrument in de vorm van twee latten die een hoek van 90° vormen, ook een driehoek met daa

     • stom maar heb juist hetzlefde gedaan, ik probeer nogmaals voort te schrijven:
      met daarboven een oog, het “alziend oog”.
      Als men het koninklijk park in Brussel vanuit de lucht bekijkt kan men deze vormen duidelijk zien in de aanleg ervan. Brussel is dan ook een bastion van vrijmetselaarij. De illuminati waren oorspronkelijk wetenschappers die tegen de belachelijke overtuigingen van kerk ingingen.

      Liberalisme leunt volgens mij aan bij de vrijmetselarij en over het nihilisme weet ik zoveel.
      Dan is er het Judaïsme. Er kunnen geen Joden zijn zonder judaïsme. Het woord Jood of Jude (in het Engels en het Duits) is afgeleid van judaïsme. Judaïsme zijn de boeken van de Torah en daarin staan de wetten van Moses die voor een groot deel werden overgenomen door de christelijke kerk.
      Onze huidige beschaving en cultuur zijn gebaseerd op de judea-christelijke leer waarvan enkel grondregels nog altijd van kracht zijn, zoals het gebod niet te moorden bvb. De Grieks-Romeinse cultuur is ons pas veel later bijgebracht.

      Het zionisme is de harde kern maar een die ik nog steeds verkies boven islam of communisme.
      De Israëlische bevolking bestaat voor het grootste deel uit seculiere Joden met een kern van zionisten. Zelfs seculiere Joden kan men niet scheiden van Judaïsme want dat was en is hun oorsprong maar als hun mini-landje wordt aangevallen door hun bloeddorstige buren staan ze allen samen.
      Palestijnen bestonden niet tot Engeland na de eerste wereldoorlog het gebied dat nu Jordanïe is en het gebied van het huidige Israel met de Westbank erbij de naam Palestina heeft gegeven.
      De Arabische stammen die er leefden zijn zich na de onafhankelijkheid van Israel Palestijnen gaan noemen en met de hulp en de oliedollars van de OPEC landen willen ze de Joden vernietigen. Tot driemaal toe hebben ze oorlog gevoerd en driemaal dik op hun donder gekregen van Israel. Dus nu voeren ze een guerilla oorlog.
      Dit alles om mijn onvoorwaardelijke steun aan Israel te verklaren met Judaïsme en al.

   • Beste Anna …………………Het doet me genoegen dat “Golfbrekerlaarlei” niet op uw lijstje voorkomt.

  • Foxy, uw keuze om liever onder een Israëlisch dan onder een Islamitisch bewind te leven deel ik ten volle
   .
   Wat ik verder lees doet mij vermoeden dat u met name Anna Bijns een overdreven haat tegenover de Joden verwijt.
   Welnu, ik heb niet dezelfde indruk.
   Eerder denk ik dat Anna Bijns terdege beseft dat er aan elke medaille twee kanten zijn. En dat het bovendien niet mogelijk is het gehele plaatje te zien als slechts een zijde van de medaille wordt belicht en de andere zijde wordt verdoezeld.

   Dat heeft niets met overdreven haat of met voorkeuren te maken maar misschien wel met de drang om, zonder paardenbril, het probleem in zijn geheel te kunnen bekijken.

   Slechts mijn mening, hoor! (Voor wat het waard is…)

   • Ik weet dat er twee kanten zijn aan elke medaille. Ik weet ook dat iedere tekst een zekere bias inhoudt want het is zeer moeilijk om volledig neutraal te blijven en zijn eigen voorkeuren te negeren. Daarom kan men niet alles wat men leest voor volledig waarheidsgetrouw aanvaarden. Maar tenzij men het zelf ervaart is dat alles waarop we ons kunnen steunen.

  • ‘en ik begin te vermoeden dat een persoonlijke ervaring uw oordeel benevelt’

   Mocht u hiermee insinueren dat ik door een jood verkracht, opgelicht, bedrogen of bestolen ben geweest kan ik u geruststellen. Niets van dat alles is mij overkomen. Wel overvallen door een Noord-Afrikaans type voor mijn handtas en bedrogen met een wisseltruc. Maar dat is in onze huidige samenleving een akkefietje. Het vermelden niet waard.

 6. Door de onderbrekingen in mijn tekst staat er nog een foutje, het moet zijn: “van nihilisme weet ik niet zoveel”

 7. OEFffff… dàt waren een paar “heftige dagen” hier, op het Golfbrekersblog … het leek wel de tijd van de “koude oorlog”.
  Dààrdoor kunnen we nù de vraag van onze Golfbrekersvriend Raymond (reactie 26 juli, om 08:36) beantwoorden.
  “Hebben mos*** eigenlijk ooit eender-wàt geproduceerd…behalve oorlog en ellende ?”. ANTWOORD : “Ja, beste Raymond, zij waren er zelfs, (op enkele centimeter-nà) BIJNA in geslaagd om tweedracht te scheppen onder de “blogvriendinnen & blogvrienden van Golfbrekers”.
  :-(… gelukkig… heeft “la raison” gezegeviert.
  ZE… zijn het NIET WAAR om erdoor “in strubbelingen” te raken, beste Golfbrekersfans !!!
  Raymonds’ ander vraagje was: “Hebben mos**** ooit al muziek geproduceert ?” ANTWOORD: “NEE, beste Raymond, want… HARAM omdat de tijd van componeren, het lied spelen, de tekst ervoor schijven, het complete lied dan zingen, en… eventueel op dat lied dansen… PURE tijdverlies is dat die baardmanetjes dan niet zouden besteden aan degene die “alle aandacht” waard is: A**** 🙂 ”
  Héél ànders gaat het eraan toe in BESCHAAFDE LANDEN:
  Placide Cappeau, den Franse VRIJDENKER, schreef een liedjestekst tijdens een rit met de “dilligence de Paris” (op 3/12/1847 !) om een vriend-PASTOOR een pleziertje te doen.
  Een paar dagen làter, had componist Adolphe Adam er reeds een lied op gecomponeerd, zodat….Emilie Laurey het reeds kon zingen op 24/12 gedurende de Kerst-middernachtmis.
  Hier kunnen de liefhebbers het beluisteren, mèt de specificatie dat dit super-christelijk lied (van een vrijdenker), gezongen wordt door… Russische (ongelovige ?) communisten.
  “Minuit, Chrétiens – Choeur de l’Armée Rouge”

Reacties zijn gesloten.