Men zegge het voort

Aankondiging FreddyStraffeloos “lullen” is hun handelsmerk geworden !

Het is werkelijk niet meer te geloven hoe weinig de meeste kiezers nog nadenken en met welk gemak ze de
meest zinloze praat blijven geloven.

Een voorbeeld.

In ons land moet de belastingbetaler jaar na jaar hogere bedragen ophoesten om een steeds groeiende bende profiteurs te onderhouden. Deze profiteurs werden door de beroepspolitiekers aan een riante job geholpen als dank voor diensten die ze aan deze beroepspolitiekers hadden bewezen. Lees wel: aan deze beroepspolitiekers en NIET aan de gemeenschap.

Zo is het een traditie geworden, hoe oneerlijk dit ook moge zijn, dat bij het wisselen van een regering de kabinetschefs van de vroegere ministers een duurbetaalde en levenslang benoemde plaats mogen uitkiezen bij een of andere vennootschap of instelling van de overheid. Op zichzelf is dat allemaal schandalig te noemen en zouden de kiezers de beroepspolitiekers, die op deze wijze de belastinggelden oneigenlijk gebruiken, moeten afstraffen. Maar weinig kiezers liggen daar nog wakker van.

Van die zogenaamde politieke profiteurs hoort men doorgaans nog weinig. Ze kunnen voor de rest van hun leven genieten van een super wedde en hoeven zich verder geen zorgen meer te maken. Maar sommigen onder hen kunnen het maar niet nalaten om regelmatig , via de nog steeds bevriende en politiek correcte pers, nog eens in het nieuws te komen. Ze doen dat dan met verklaringen die men meestal als idioot kan beschouwen en die steeds volledig te vergelijken zijn met de onzin die ze uitkraamden toen ze nog politiek actief waren. Luc Coene, de vroegere kabinetschef van Guy Vrhfstd, is zo een prachtig voorbeeld van deze vreselijk ondemocratische gewoonte.

Hij werd geparachuteerd tot Gouverneur van de Nationale Bank! En wat weet deze politieke krachtpatser deze week aan onze pers te vertellen? Wel, volgens Lukske heeft hij eens in zijn glazen bol gekeken en kwam tot de vaststelling dat er dit jaar nog 12.000 jobs zullen bijkomen en volgende jaar 21.500 !!
Neen, geen 21 of 22.000 maar 21.500 !

Heeft hij dan vreselijk hard gewerkt en is hij bij duizenden bedrijven gaan nakijken hoeveel medewerkers er dit jaar nog met pensioen zullen gaan en hoeveel er nog dit jaar zullen aangeworven worden of aan de deur worden gezet? Of heeft hij dit enorme werk laten uitvoeren door een schare medewerkers? Niets daarvan.

Wereldwonderen zoals Luc Coene danken hun kennis aan het toepassen van zeer ingewikkelde formules waarvan de doorsnee kiezer zelfs het bestaan niet kent. Zo is het best mogelijk dat hij aan dit getal is gekomen door het aantal dodelijke verkeersongevallen In Limburg tijdens de voorbije maand mei te vermenigvuldigen met het gemiddelde van de dagtemperatuur om 10 uur ‘s morgens in de provincie Antwerpen en dit getal dan te delen door het aantal begrafenissen van het eerste trimester van dit jaar in de stad Brugge. Het is echter eveneens mogelijk dat hij nog een moeilijkere formule heeft gebruikt en zijn studiemateriaal nog heeft verfijnd. Wij willen alleen maar zeggen dat dergelijke onzin ons bedroeft en dergelijke prietpraat van dhr. Coene alleen maar bewijst hoe laag we zijn gevallen. Dergelijke verklaringen zijn totaal zinloos en een slag in het gezicht van de kiezer. De kans dat er tijdens de eerste maanden van het jaar 2016 één enkele journalist, van onze politiek correcte pers, zal zijn die hem er zal op wijzen dat zijn voorspelling van de maand juni 2014 totaal verkeerd was is nul komma nul. Zo weet onze Luc ook nog te vertellen dat het begrotingstekort volgend jaar 2,8% zal bedragen! Hoe durven die kwakzalvers toch dergelijke zinloze praat blijven verkopen. Het juiste cijfer van het begrotingstekort in 2015 zal men vanaf aanvang 2016 kunnen berekenen. Punt aan de lijn.

Niemand heeft in dit land enige behoefte aan de voorspellingen van een paar volksbedriegers die juist zoals Afrikaanse dorpstovenaars hun omgeving voor de gek houden met idiote uitspraken. We geven de raad aan dhr. Gouverneur om iedere maand zijn overdreven hoge wedde verder in zijn zak te steken maar de bevolking te behoeden voor verdere onzinnige en totaal waardeloze praat.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever