Coburger nieuws

omgekeerde kroonHet Paleis / Le Palais zorgt steeds voor verrassingen.  Er wordt daar de laatste tijd weinig gelachen.  Albert, die men van dag tot dag ziet vermageren, Paola die moeilijk kan wennen in de serviceflat, de zorgen om de Lorre.  Sinds de troonsbestijging van Flup valt er weinig goed nieuws te rapen.  Er is zelfs wijd en zijd geen nieuwe zwangerschap in zicht.

Krachtdadig zoals we hem kennen, heeft Flup de Taaie  beslist zijn koninklijke huishouding uit te breiden met een hofnar.  M/V. Deeltijds. Tenslotte mag Het Hof / La Cour zich niet te opvallend amuseren op kosten van het gepeupel.

Er waren nogal wat grapjassen die zich aanboden.  Zoals daar zijn Bert Anciaux, Miet Smet, Freke Piryns… maar het Paleis / Le Palais gaf de voorkeur aan iemand uit de beroepssector ‘licht amusement’.  U raadt het: de rechtop staande komediant Bert Kruismans afkomstig uit de carnavalsstad Aalst. Hij gaf zijn debuut bij de bescheiden feestelijkheden n.a.v. de 80ste verjaardag van Albert.

Dat er meer dan één haar in de koninklijke boter zit, mag voor ieder duidelijk zijn.  Zelfs de kleuterzender meldt bij herhaling dat de Coburgers een stormachtige periode meemaken.  De nullenzender durft zelfs te stellen “dat wij ‘onderdanen’ wellicht nooit zullen te weten komen hoe de verhoudingen écht liggen”. Behoorlijk stout, toch?  En wij maar denken dat de tijd van de ‘verhoudingen’ passé is!  Zou de Flup…?

Bert Kruismans hofnar

Klik voor grotere hofnar – Alle rechten voorbehouden aan Studio Rony

Terug naar Bert Kruismans.  Die man zag onmiddellijk de mogelijkheden voor zijn carrière.   Tenslotte is hofnar geen beroep dat perspectieven biedt.  Nihil promotiekansen.  Maar een kroontje op zijn naamkaartje doet wellicht deuren open gaan in Hollywood.

Gezien op tv

5 gedachten over “Coburger nieuws

  1. En,… volgens het getoonde fragment, gaf die hofnar z’n speech in het “François-à-papa”.

  2. Het moet al een knappe humorist zijn om zelfs maar een glimlach te toveren op de gezichten van heel die koningklijke poppenkast . Flup is zich ervan bewust dat niet iedere Belg hem liefheeft , Niemand van het VB vindt hem echt sympathiek en wil hem liever kwijt dan rijk . Daarentegen in een peiling die genomen werd in diverse psychiatrische instellingen over heel het land is de populariteit van Flup overweldigend . Wat kan zij majesteit doen om zijn persoon te laten schitteren , zodat zijn schoonheid ontdekt wordt door “iedereen” .De Franse zonnenkoning , Louis de zoveelste had daar een truk voor ! Hij liet zich omringen door gedrochten , mismaakte en lelijke mensen , zodoende kwam zijn “mooi-heid ” beter tot uiting . Fabiola en De Lorre kunnen hun Vorst alvast een dienst bewijzen . Ik ken er nog maar die zitten volop in de correcte politie en hebben geen tijd.

  3. Allemaal goed en wel, maar daar mee weten we nog altijd niet wie er meespeelde in de film, waarvoor de intussen overleden vastgoed tycoon Charly De Pauw ,en “partner in crime” van Polle Pens, in de jaren 80, de ronde som van 150 miljoen belgische franken wou betalen!!!
    Gezien dit astronomische bedrag moet daar wel het één en het ander te zien geweest zijn. Iets voor de liefhebbers van jong vlees????
    En nog belangrijker : wie heeft die film nu?? Organisaties waarvan de benaming begint met de letter C. en M.????
    De hofnar heeft dus al een eerste belangrijke taak : Een vertoning organiseren met die bewuste film.

Reacties zijn gesloten.