14 gedachten over “Speciaal voor vaderdag…

 1. En dan nog live gezongen, een reuzemeevaller wegens mijn aangeboren afkeer voor playback, dank u Redactie. Het zal denk ik het laatste zijn wat ik, samen met 99% van de vaders, zal horen over Vaderdag vandaag, dit in schril contrast met moederdag.
  Op het vrt journaal werd overigens als promotie voor Vaderdag een …homokoppel met stiefZOONTJE voorgesteld als de nieuwe standaard.

  • Graag gedaan, Raymond. Dat wansmakelijk gedoe met een geadopteerd kind hebben we ook gezien… en er ons zoals jij aan geërgerd. Gelukkig zijn talrijke ontwikkelingslanden nog niet geëvolueerd en willen ze hun kinderen niet laten adopteren door de nieuwe standaard.

 2. En ik die dacht dat Vaderdag op 19 maart viel, feestdag van St Jozef. Had die ook geen adoptiezoon?

  • Liefste Anna
   In dit land hebben we alles dubbel. Twee moederdagen, twee vaderdagen, Dierenbeschermingsdag en dierenslachtdag…
   Officiële moederdag is tweede zondag van mei. Antwerpse moederdag is 15 augustus. Vermits Antwerpen de spil van de wereld is, geldt dit ook als officiële moederdag. In Antwerpen, welteverstaan. Vaderdag heeft ook twee versies. Eentje op de sterfdag van de H. Jozef, 19 maart, en eentje op de tweede zondag van juni.
   Over een adoptiezoon is ons niets bekend. Over een onwettige zoon of dochter ook niet. Noch minder over nog een ‘voedsterzoon’…
   Steeds tot uw dienst!

   • Het was de buitenechtelijke zoon van zijn vrouw……Zou de H. Jozef dat verhaal van de H.Geest geloofd hebben?

    • Je hebt het mis, Foxy. Maria is niet vreemd gegaan: haar viel een onbevlekte ontvangenis ten deel. De moslims hebben alle reden om jaloers te zijn, want zij kon een kind baren, met een man samen leven en tegelijkertijd levenslang maagd blijven.

     • Fout redactie. De onbevelkte ontvangenis wil zeggen dat Maria zonder erfzonde was en haar moeder haar dus niet met de erfzonde bevlekt, ontvangen heeft. Heeft dus nets met haar maagdelijkheid te maken.

   • Ja, en zelfs twee versies van het Belgisch Volkslied. Datgene dat werd aangeleerd in de katholieke scholen:
    O dierbaar Belgie o heilig land der Vaadren,
    waaraan ons hart en onze ziel aan gewijd zouden zijn.

    En datgene dat aangeleerd werd in het officiële onderwijs:
    Juich België juich in brede vol’akkoorden
    en dat juichen zouden we moeten volhouden van Haspengouw tot aan het Noordzee strand.

 3. Geachte Redactie,
  Tot mijn spijt, moet Fikken Jullie “tegen de schenen trappen”, want… volgens “het nieuwe testament” van de bijbel, kwam ooit een zwerver-met-zijn-gevolg aan in Betlehem.
  Een gedeelte van “het jonge volkje” eerde hem als de “nieuwe profeet”, maar… de volwassen bevolking èrgerde zich aan die hulde, verits zij zich afvroegen —> en nù “sic” de woorden zoals zij in de bijbel* staan: “Is deze niet de timmerman, de broeder van Jacobus en Josus, van Judas en Simon, en… zijn zijn zusters niet onder ons ?”, en zij werden aan hem geêrgerd
  Voilà, het is al vèr gekomen dat Fikken, die àlle godsgeloof over-boord-geworpen heeft in 1956, Jullie er moet op wijzen dat een zekere Maria… 5 (benoemde) zonen had, PLUS nog minstens 2 dochters (cfr: zusterS !)
  *) Bijbel van de Nederlandse Staten-generaal.

  • Fikken
   wij hebben maar tot onze plechtige communie bij een katholieke school school gelopen. Nadien zijn we verhuisd en de dichtbijzijnde school was er eentje van het officieel onderwijs. Vijf kilometer verder rijden om een katholieke instelling te bezoeken was er te veel aan.

 4. In de godsdienstles kregen wij de bijbel niet te zien. Het was een aangepaste versie van het oude testament, met allemaal brave profeten uitgenomen dan die stouterik die zijn broer vermoordde. Het komt in de beste families voor.
  Later heb ik dan de bijbel gelezen. Was dat even schrikken. Persoonlijk vind ik het een handleiding voor gangsters. Nogal wiedes dat ze daar de kinderen niet bang mee wilden maken, we hebben al onze Dutroux.
  En wat die Jahweh met zijn uitverkoren volk heeft afgezien. Hij moest zich voortdurend duchtig kwaad maken en het was niet van : ga nu maar even in de hoek staan. Nee, hij verdronk ze met stortvloeden, behalve de brave Noah met zijn vrouw en hun dierentuin. Hij strafte ze met sprinkhanen plagen, verwoeste hun steden en liet de vrouwen stenigen omdat ze naar Moshe geloensd hadden. Wat die Jahweh allemaal moest verzinnen om ze in de pas te laten lopen.
  Na het begin van onze tijdrekening is zijn woede wat bedaard. Tot ca het midden van de vorige eeuw. Wat zijn uitverkoren volk dan weer heeft uitgespookd weet ik niet, het moet erg geweest zijn want hij liet ze in Buchenwald en Dachau terecht komen. Dit maal met de hulp van een andere Farao.

  • Te laat nagelezen maar het staat er : uitgespookd Moet natuurlijk met T zijn.

Reacties zijn gesloten.