Toppunt van decadentie

“Toppunt van decadentie”

De voetbalploeg van Kameroen weigerde af te reizen naar het wereldkampioenschap in Brazilië. Het vliegtuig stond  al vertrekkensklaar.
Het probleem = de vergoeding was te klein.
Het gaat hier dan wel om 104.000 dollar per speler, voor de deelname aan het wereldkampioenschap.  Een gemiddeld maandloon bedraagt er 150 dollar.
Uiteindelijk werd dan toch een akkoord getroffen waarvan de modaliteiten niet werden bekendgemaakt.

Het illustreert de decadentie waarmee dit kampioenschap gepaard gaat, niet alleen in de deelnemende landen maar ook in Brazilië zelf.
Of het Oude Rome met zijn brood en spelen, in al zijn  glorie.
We kennen intussen  wel de afloop van een dergelijk decadent systeem.

Met dank aan Lovenaar voor de tip.

Deutsche Wirtschaftsnachrichten

Vertaling via rechthoekje onderaan met ondertiteling of via transcript.

6 gedachten over “Toppunt van decadentie

  1. De decadentie van de tegenwoordige voetbalgekte heeft (onrechtstreeks) ook veel mensen in dit onland aangetast: Het sparen van Panini-prentjes.
    Wie zéker zou willen zijn dat het “spaarboek” compleet is, moet toch diep-in-z’n-zakken schieten : MINIMUM 95 euro volgens een berekening door een Universiteit. En dàt… voor een boekje dat volgend jaar… reeds làng “passé” zal zijn.
    Zot-zijn doet geen pijn, het bezorgt wél een diepe snee-in-de-portemonnee.

    • Het is moeilijk aan kinderen ‘neen’ te zeggen. Je kan dat niet uitleggen en daar rekenen ze op. Het is gewoon commerce.

  2. In geval ze kampioen worden, krijgen de Spanjaarden €720.000 per speler, dat moet ca $1.000.000 zijn…En dat in volle crisis…Niet alleen hun koning en zijn kinderen hebben een gat in hun hand…

  3. Dat is inderdaad niet veel maar 104.000 dollar per speler . De Kameroense regering , of wat daarvoor moet doorgaan, heeft genoeg geld in kassa , dank zij ontwikkelingshulp , om die sportievelingende voetbal-krakken toch te laten vertrekken onder betere financiele voorwaarden . Voetbal op hoog niveau is al lang geen sport meer maar een multinational . Ik heb zoveel interesse in voetbal als een socialist in een zak geld !

  4. Ook bij de nationale ploeg speelt geld de hoofdrol en spelen voor de eer zit er absoluut niet in .Het enige dat telt zijn de centen

Reacties zijn gesloten.