‘Obsceen racistisch’

Afbeelding weergeven op Twitter

Niet onze woorden.  De kop van de Volkskrant. Die meldt nadrukkelijk dat “Super Mario” Balotelli een Italiaan is. Dat hij dus gelijk is aan alle andere Italianen. Al ziet hij er niet uit zoals we ons een Italiaan voorstellen.  Tenslotte hebben wij kennis van zaken: we hebben een premier-met-Italiaanse-migratieachtergrond.  Al is hij nu ook niet bepaald het schoolvoorbeeld van een viriele Italiaan.  Waarmee we niets in die aard durven te veronderstellen.

Balkon Verona: Romeo & Julia

Ons Lolita heeft in haar verbeelding iets anders voor ogen.

Bon, de Volkskrant zit dus compleet fout met die titel op de foto.  Mag niet.  Racistisch.  De NRC-volgelingen en PVDA-geborneerden spuwen vuur op de sociale media. Hoe kandana?  Heeft de Volkskrant iets fout geschreven?  Is hij dan toch geen Italiaan?  Was de krant dan beledigend voor de voetballer?  Wordt er gesuggereerd dat hij een aap is, een oerwoudbewoner? Heeft de krant gesuggereerd dat hij zijn dikke nek dankt aan verboden steroïden? Of was er sprake van ‘verbruining‘?

Joop

6 gedachten over “‘Obsceen racistisch’

 1. En wàt moeten wij dan denken over de “rode duivels”, onze zogenaamde “nationale ploeg” ?
  Slechts TWEE man speelt in een “belgische club”: Ciman: Standard; Vandenborre: Anderlecht;… àl de rest speelt normaal in het buitenland: Courtois: Real Madrid; Mignolet: Liverpool; Casteels: Hoffenheim; Alderweireld: Atletico Madrid; Kompany: Manchester City; Van Buyten: Bayern München; Vermaelen: Arsenal; Lombaerts & Witzel: Zenit (rusland) ; Vertongen & Dembéle & Chadli: Tottenham; Defour: Porto (portugal); De Bruyne: Wolfsburg (Duitsland)
  Fellaini & Januzaj: Manchester United; Lukaku: Everton; Origi: Lille (fr);
  Hazard: Chelsea; Mertens: Napoli; Mirallas: Everton;

  • Rode Duivels ? Rode poenpakkers ! Dat is geen nationale ploeg maar een internationale . Ik kan daar mee leven , het zijn Europeanen ! Zolang het maar in de toekomst geen multiculturele ploeg wordt met voetballers in soepjurk met struikelbaarden . Het kan dan gevaarlijk worden . Indien zij op hunne bek zouden krijgen is dat een daad van racisme met alle gevolgen . Zoiets kan natuurlijk vermeden worden als Bert Anciaux scheidsrechter zou zijn

 2. Daarom noemen ze ook RODE duivels: ze gaan het geld halen waar het zit…

  • Het zijn zoals de socialisten ook zij halen hun stemmen vooral bij buitenlanders

 3. “Europeanen” (???) beste Rene ?… dan heeft U waarschijnlijk nog geen foto van onze “nationale ploeg” gezien… het is een héél scala vanaf bleekscheten, via koffie-verkeerd, tot aan pure straffe koffie-zonder-melk-noch-suiker.
  Denk nu maar NIET dat Fikken (zoals zovelen tegenwoordig) een rode-duivelzot is, die “wéétjes” over die ballenstampers heeft hij gehaald door een tijdschrift van “het Nieuwsblad” dat gratis bij ons in de bussen stak.

 4. ‘ voetballers in soepjurk met struikelbaarden ‘ René? De door en door corrupte FIFA heeft onlangs alvast besloten dat hoofddoeken toegelaten zijn, weliswaar alleen in het vrouwenvoetbal.

Reacties zijn gesloten.