Men zegge het voort

Beroepspolitiekers maakten van ons land een “failed state”!

Het is om niet meer te geloven. Niets werkt er nog in dit land! Justitie laat criminelen vrij wegens “procedurefouten”. Duizenden andere wetten, besluiten, reglementen en decreten zorgen ervoor dat men niet meer naar behoren kan ondernemen. De huichelaars van beroepspolitiekers roepen steeds maar jobs, jobs en jobs maar zijn de grootste vernietigers van de werkgelegenheid. De vereiste toelatingen voor de bouw van het Eurostadion blijven uit. Het project van U-Place dat de verlaten gronden van Renault Vilvoorde opnieuw tot leven zouden brengen blijft in de lade steken. De fortuinen die door de overheidsinstelling BAM reeds gedurende vele jaren werden verbrast hebben nog geen schop in de grond gekregen en laten het file-probleem in Antwerpen verder toenemen!

Al deze projecten die onmiddellijk aan duizenden werk zouden verschaffen blijven geblokkeerd. Neem nu op kleinere schaal een ander voorbeeld namelijk dit van het failliet gegane luchtvaartbedrijf VLM in Antwerpen. Vele jaren geleden waren wij nog de stichter van dit bedrijf. Toen we eind 2015 vaststelden dat het bedrijf in handen was gekomen van oplichters hebben we de ene na de andere overheidsinstantie op de hoogte gebracht. Niemand maar dan ook niemand schonk enige aandacht aan onze duidelijke verklaringen.

In plaats van in te grijpen hielp Justitie de bedriegers nog door ze te beschermen tegen hun schuldeisers en het bestaande bedrog nog met miljoenen te laten oplopen. We bezochten het Bestuur der Luchtvaart en toonden aan dat vele wetten werden over- schreden maar men wou geen enkele rekening houden met verklaringen van iemand die geen rechtstreeks belang had bij deze onderneming. Toen men enkele vliegtuigen begon te kannibaliseren en onveilig begon te vliegen trokken we opnieuw naar Brussel. We gaven een reeks voorbeelden van toestanden die rechtstreeks verband hielden met de veiligheid wiens naleving onder de verantwoordelijkheid van dit Bestuur valt. Men deed niets. Gelukkig stopte eindelijk een faling het risico op een ongeval.

Toen we VLM opnieuw wilden in handen nemen hadden we het geluk om onmiddellijk een akkoord te kunnen bereiken met Aviation Factory van Carl Legein. We zouden direct kunnen doorstarten met een vijftigtal personeelsleden en hadden van de eerste dag een rendabele onderneming. Belangrijk was om zeer snel te kunnen doorstarten.

Als een donderslag bij heldere hemel vernamen we enkele dagen later in Brussel bij het Bestuur der Luchtvaart dat een batterij ambtenaren maanden zou nodig hebben om na te kijken of mijn project wel haalbaar zou zijn! Pure waanzin. Door de belastingbetaler duur- betaalde ambtenaren die bij mij les zouden kunnen volgen op gebied van transportkennis en die zelf nooit aan één enkele persoon werk hadden verschaft, laat staan een idee te hebben van hoe een luchtvaartmaatschappij kan rendabel gemaakt worden, zaten daar te grinniken en herhaalden dat het lang zou duren om een beslissing te nemen in verband met de exploitatietoelating!

Wij beslisten toen om onmiddellijk onze verdere pogingen om VLM terug tot leven te brengen te staken.

Carl Legein bleef echter hopen dat iemand anders snel zou doorstarten om zijn talrijke opdrachten, hij is de belangrijkste huurder van vliegtuigen in dit land, uit te voeren.

En toen verscheen Harm Prins met enkele aandeelhouders op het toneel. Juist na de zomer nam hij alle vliegtuigen en wat activa van VLM over van de curatoren,huurde burelen en begon de doorstart voor te bereiden met een dozijn personeelsleden. Ook hij bereikte snel een overeenkomst met Aviation Factory van Carl Legein. Maar de “bende van Brussel” zoals wij het Bestuur der Luchtvaart reeds sedert vele jaren noemen deden opnieuw hun bijnaam alle eer aan. Ze hebben nooit kunnen verteren dat het bedrijf dat hen gedurende enkele generaties had vertroeteld met gratis vervoer in “first class” voor familieleden; vrienden en vriendinnen is failliet gegaan. SABENA zal nooit terugkomen en dus is iedere nieuwe luchtvaartonderneming in dit land een soort vijand geworden.

Daarom lazen we gisteren in de pers dat Carl Legein het wachten moe is geworden en na vele maanden trouw te hebben willen blijven aan VLM een akkoord heeft ondertekend met het Poolse Sprintair dat voortaan voor dit Antwerps bedrijf zal gaan vliegen.

Inmiddels blijven de nieuwe eigenaars van VLM reeds vele maanden wachten op hun AOC of “Airline operating License”. Hoe lang zullen die nieuwe eigenaars die onmiddellijk tientallen medewerkers extra zouden aanwerven het nog uithouden? Maandelijks lopen de verliezen met belangrijke bedragen op. De reeds in dienst genomen medewerkers moeten betaald worden, de huur loopt verder, de Fokkervloot, die binnenkort reeds één jaar aan de grond staat, kost bakken geld om de vliegtuigen in luchtwaardige toestand te houden; de verzekeringen en andere onkosten lopen steeds maar door en de nieuwe eigenaars mogen nog geen ticket verkopen zolang de “bende” de toestemming niet geeft. Maandelijks blijven de inkomsten nul en de uitgaven worden ondraaglijk! Op deze wijze moet ieder bedrijf uiteindelijk in faling gaan!

Wij hebben in dit land dringend een soort Donald Trump nodig. Iemand die er enkele uren na zijn aanstelling voor zorgt dat het volledige Bestuur der Luchtvaart aan de deur wordt gekieperd, dat de nieuwe eigenaars van VLM onmiddellijk mogen beginnen te verkopen en aan te werven, dat het file-probleem in Antwerpên prioriteit krijgt en men de werken over enkele maanden  gaat starten, dat Uplace direct mag beginnen om de verlaten gronden in Vilvoorde tot leven te brengen en duizenden jobs te creeren; dat Ghelamco met de werken van het Eurostadion een aanvang mag nemen en dat er op zijn eerste werkdag duizenden nieuwe jobs uit de bus zijn gevallen!

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

Nvdr: Meestal is onze redactie het eens met Freddy, maar zijn visie over U-Place of het Eurostadion is absoluut niet de onze.

Volg Eurostadion bij http://vernieuwing.org/

“Bouw dat Eurostadion maar in Brussel”

https://www.golfbrekers.be/eurostadion-hoort-thuis-in-brussel-niet-op-parking-c-in-grimbergen/

https://www.golfbrekers.be/eurostadion-hoort-thuis-in-brussel-niet-op-parking-c-in-grimbergen-bis/

https://www.golfbrekers.be/in-de-brievenbus-geen-stadion-op-parking-c/

https://www.golfbrekers.be/anderlecht-krijgt-voetbalstadion/

 

 

 

 

3 gedachten over “Men zegge het voort

  1. Ja, nu verwondert Freddy V.G. me toch ook: natuurlijk heeft hij gelijk waar hij de tewerkstelling bekijkt maar hier zijn toch nog ander belangen in het spel. Voor U-place heeft iedereen wel zijn mening, dus nog tot daar aan toe. Maar ik dacht toch dat hij meer de Vlaamse mening zou verdedigen bij het Eurostadion. Ik schatte hem altijd hoog maar nu zakt hij wat in mijn achting.

Reacties zijn gesloten.