Meldpunt nepracisme

Ophef in Frankrijk om racistisch snoepZe zijn weer op pad de racismejagers.  Nu in Auxerre, Frankrijk, waar twee snoepjes van naam moeten veranderen: Négro en Bamboula.  
Ze zijn ocharme nog maar een eeuw oud, bedacht als eerbetoon aan gewonde Senegalese soldaten en aan een Afrikaanse dans.    Er hielp geen lievemoederen; de chocolatier werd bedreigd en de winkels verkozen ze uit de rekken te nemen uit schrik voor ingeslagen ruiten en andere ontradingstechnieken.  De producent zal ze herdopen.  Iemand suggesties?

Tja, de ‘belangenorganisatie’ heeft een punt: in vergelijking met de akkefietjes van IS is dit inderdaad ‘een gruwelijke misdaad’.

BFMTV

FT

 

5 gedachten over “Meldpunt nepracisme

  1. Mijn suggestie: alle negers terug naar Afrika, in dezelfde bootjes waarmee ze gekomen zijn. En vergeet vooral Malmström niet mee te sturen. Wij blanken zijn daar ook allemaal buitengegooid. Ieder zijn continent.

  2. Ik heb wel begrip voor een naamsverandering , daarvoor moet ge dieper in de geschiedenis duiken van de zwarte cultuur . De blanke eet een negro op of een Bamboula ! Dat is erger dan racisme dat is “”kannibalisme” . Het hoorde tot de cultuur van sommige negerstammen om eigen soort en soms een wit Eurohaasje op te peuzelen . Hoeveel zwarte medemensen zouden er niet rondlopen wiens bompa met been door de neus , een blanke liet gaarkoken in een grote ketel .Dat zijn culturele trauma’s waar ze vanaf willen , vandaar hun fel protest met steun van beroeps anti racisten , in’t groen zoals paling . Het doet me weer denken aan mijn prille jeugdjaren , negerinentetten waren mijn lievelingssnoepjes . Spijtig maar ge kunt ze niet meer kopen ik kan echt geen antwoord geven op de vraag , “””waarom niet”””

  3. Ik vind dat de UNO zich daarmee moet bezig houden zo hebben ze ook iets te doen Het is inderdaad een wereld probleem Wie wil nu zo een peperkoek eten Dat moet toch op de maag blijven liggen Het probleem I S is daarbij vergeleken pea-nuts

Reacties zijn gesloten.