10 gedachten over “Kom van dat dak af

 1. Ik ontzeg Israël niet het recht op zelfverdediging.
  Ik geef toe dat wanneer raketten op burgers worden afgevoerd, dit een feit is waartegen men zich moet weren.
  Ik constateer dat die raketten gelukkig geen slachtoffers hebben gemaakt.
  Ik constateer dat Israël met de modernste militaire techniek terugslaat, met een hoog uitgeruste luchtmacht, met artillerie en raketten.
  De joden mogen dan in de hele wereld een minderheid geweest zijn, in Israël zijn ze dat niet, in tegendeel. Ze zijn een lokale grootmacht dat na de USA, Rusland en China het sterkste leger ter wereld heeft.
  In Israël zijn de joden geen slachtoffers, maar de staatsmacht. Sedert 66 jaar hadden ze de gelegenheid te tonen wat verzoening is. Ze hadden kunnen tonen hoe een minderheid, notabene in een land dat het hunne was, respectvol behandeld wordt. Anders gezegd: ze hadden kunnen tonen wat ze voor zichzelf in andere landen heel vanzelfsprekend opeisen.
  Israël realiseerde echter een racistische staat, waar apartheid leeft en waar niet-joodse burgers aanzienlijk minder rechten hebben en in die 66 jaar van hun bestaan op een oorlogje meer of minder niet keken.

  • Het lijkt me dat u weinig of niets weet over Israël, noch over de Palestijnen en onwetendheid is geen excuus om stommiteiten te verkondigen.

   • Je kan altijd het licht laten schijnen om de stommiteiten uit de wereld te helpen.

    • Elke vredesonderhandeling is opgeblazen door de Palestijnen door meer eisen te stellen dan waarmee de onderhandelingen begonnen waren. Gaven de Israëlische onderhandelaars toe, dan volgden nog meer eisen, tot het onmogelijk was om verder te onderhandelen. Vanaf Yasser Arafat tot Mahmoud Abbas hebben de Palestijnen tientalle malen gezegd dat er geen plaats is in Palestina (waarmee ze Israël bedoelen) voor Joden.
     Hamas weigert zelfs nu een wapenstilstand en dwingt liever de burgers zich te laten doden om een schatting te kunnen maken van de kracht van het IDF, ten voordele van Iran en een later treffen. En, hoewel ze al tientallen jaren de agressor zijn, wringen ze zich daarmee eveneens in een slachtofferrol, geholpen door onze media en de linkse wereld.

 2. En tegelijk willen europese joden hier apartheid invoeren, door immigratie van moslims volop te steunen, wsl omdat zijzelf er zo hopen vanaf te geraken. Van mij moet je dus niet veel steun voor Israel verwachten.
  Toch moet ik toegeven dat de honderdduizenden arabieren in Israel stemrecht hebben zoals de joden, dus waar is die apartheid?
  Bovendien hebben de uit Israel verdreven of gevluchte arabieren al 70 jaar de tijd gehad om terug in de omringende landen als Jordanie, Egypte, Libanon en Syrie te gaan wonen, ipv zich aan een moordend tempo te vermenigvuldigen met de bedoeling een oplossing te verhinderen.
  Dat hebben in dezelfde periode de uit Pakistan en Bangladesh verdreven Indiers,, de uit Turkije verdreven Grieken (en vice versa), de uit Oost Europa verdreven Duitsers tenslotte ook moeten doen. Die hebben nooit in ‘vluchtelingenkampen’ gewoond.

  • Israels discirminatie tussen joden en niet joden is zorgvuldig gecodeerd in de ‘State of Israel’s Law’.
   Haar ‘Israel Land-Law’ is puur en strikt apartheid.

   • Apartheid in Israël? Er zitten 4 Palestijnen in de Knesset, in het IDF vechten Palestijnen samen met Israëlieten. Hoeveel Joden zitten er in de Palestijnse bestuurorganen? Of breder gezien, in een regeringsorgaan van de omliggende landen?
    Palestijnen kunnen in Israël dezelfde scholing volgen als Joden en zelfs hun geloof belijden. Dat probeer je, als Jood, beter niet in de Palestijnse gebieden. Waar zit dan de apartheid?

 3. De voormalige regeringsleider Ehud Barak wou met Arafat een vredesverdrag, dat bijna ondertekend werd, maar door toedoen van Ariel Sharon (geboren Ariel Scheinermann) en zijn Likud afgeblazen werd.
  Nochtans had Barak de situatie ivm joods gebied op de Gaza-strook – waar 5000 joodse kolonisten een vijfde van die strook bezetten, terwijl meer dan een miljoen Palestijnen zich op de onherberzame rest van deze kuststrook moesten samendringen – goed bekeken. Hij wou dit gebied terug afstaan aan de Palestijnen zonder gezichtsverlies voor Israel. Dat gebied had nl. nooit tot de bijbelse landaanspraken van de Hebreeuwen behoord, maar was een bolwerk van de Filisters. Trouwens Palestina is in het Arabisch : Filistin.
  Wat zou het resultaat vandaag geweest zijn indien dit vredesverdrag was ondertekend??

  • Zonder twijfel, dezelfde situatie als nu, alleen zou Israël veel kleiner zijn en zou het gemakkelijker zijn voor Hamas en Hezbollah om met hun raketten het ganse Iraëlische grondgebied te bestrijken.

 4. Het is NIET dat Fikken reclame wil maken PRO-Israel, doch ieder verstandig mens (en er zitten géén dwazekloten bij Golfbrekers) kan wél z’n eigen oordeel vormen bij het lezen van volgend artikel—> zonder het clipje vanwege hamas te vergeten waarin zijzelf toegeven dat zij… de dood van kinderen, vrouwen, èn ouderen wensen (!!!) omdat de mosselslimtjes martelaren vandoen hebben voor de algemene publieke verontwaardiging tégen de Israeli.
  http://likud.nl/2014/07/hamas-brengt-mensenoffers

Reacties zijn gesloten.