“Karikatuurschandaal”

Devil face icon Icons PNG - Free PNG and Icons Downloads

Onze redactie wou toch ook eens de andere kant van de medaille bekijken, weten wat moslims drijft, waarom ze zo ‘gekwetst’ reageren op een spottekening. Kortom: we spelen hier even advocaat van de duivel…

Wij hebben daarvoor een webstek geraadpleegd die naar eigen zeggen “de mensen wil verhelderen”, die als doel en streven “alléén het verwerven van de tevredenheid van Allah” heeft “door zo veel en deskundig mogelijk vragen van mensen te beantwoorden”.

Het eerste dat wij leren is dat “terreuraanval” als “karikatuurschandaal” hertaald wordt.

“We hebben dezer dagen weer te maken met een “karikatuurcrisis”. Allereerst willen wij aangeven dat wij al hetgeen wat voor polarisatie in de samenleving zorgt, verachten. Des te meer wanneer dit onder de mom van “de vrijheid van meningsuiting” wordt gedaan. Aangezien Europa zichzelf altijd de hemel in prijst als voorvechters van “het vrije woord” en zichzelf hiermee als het ware stationeert, is het des te kwalijker dat er zulke walgelijke aanvallen op de Islam worden gedaan. Met name als dit door aanzetting van staatshoofden en/of overheden binnen Europa gebeurt. In het westen wordt genoten van een vrijheid waar men trots op is. Onze vrijheid kan en mag echter niet de vrijheden van anderen aantasten. De grens van vrijheid wordt geraakt als de vrijheden van anderen in het geding komen…”

Uit: Het antwoord op het karikatuurschandaal

Genoeg verhelderd? We herinneren ons de reacties nadat de film “The Innocence of Muslims” gelanceerd werd. Het kostte de Amerikaanse ambassadeur in Libië, J. Christopher Stevens en zijn staf, het leven.

Hier ziet u enkele reacties uit verschillende Prachtlanden: